| Parakeets a întrebat:

În Pitești sunt facultăți?
De stat, private?

Și cât sunt chiriile prin Pitești?

Și concret pe unde este acest Pitești? happy
Este cumva la ieșirea din București?

25 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista chiar si o mica universitate politehnica in Pitesti

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Concret, pe hartă.

| Parakeets explică (pentru sadrian46):

Mulțumesc, Domnule Sadrian, m-ați lămurit complet. laughing)

Dar da, am căutat pe nenea Gogu și nea Wiki laughing) și am rămas chiar șocată de câte informații sunt scrise pe Wikipedia despre acest oraș. Însă nu știam și că se află în județul Argeș laughing) Dar mi-a plăcut ceea ce am aflat despre oraș. happy

V-am zis, geografia nu mi-a plăcut. Și cum nu am prea călătorit la viața mea, știam și eu doar orașele mari și nici pe alea bine. laughing)
Cum ar fi că, nici BM nu am știut că există pe hartă, până să o întâlnesc pe Miss PufulețiGratis, aici. laughing) Mai mare mi-a fost mirarea când am aflat că Baia Mare e în Maramureș. laughing) O regiune a României de care auzeam mereu în Mass-Media că ar fi un paradis viu, dar și o regiune unde se păstrează tradițiile străvechi. laughing) Dar nu știam ce orașe ascunde acest mirific Maramureș. laughing)

| johnnny123 a răspuns:

Dar, tot concret, cu toată tehnologia pe care o ai la dispoziție nu ești capabilă să identifici locația unui oraș pe hartă? Ca să nu mai spun că este vorba despre un oraș important din țara în care ai trăit (presupun) toată viața...

Un copil de 6 ani nu ar avea nicio dificultate să scrie "Pitești" pe Google și să dea click pe hartă.

| Hyperion7 a răspuns:

Https://www.upit.ro/......si-drept-1
Cum zice suntserios, e o universitate politehnica

| Parakeets explică (pentru Hyperion7):

Pfff, doar de Poli?! sad
Eu nu am ce face cu Poli. Chiar nu am nicio treabă cu asta. Măcar dacă era Teologie sau Gastronomie mai ziceam laughing) dar nu Politehnică. laughing)

Eu trebuie să-mi termin studiile în învățământ, deci Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar caut și Psihologia vreau să o fac din nou.
Ești sigur că e doar Poli acolo?

| Hyperion7 a răspuns (pentru Parakeets):

In cadrul Universității, vad eu, au și aceasta facultate
https://upit.ro/......ihologie-2

| Parakeets explică (pentru Hyperion7):

Deci ar fi și în Pitești? happy
Nice!
Poate mă duc acolo până la urmă.

Sărut'mâna de informație. happy

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Pitesti e un sat pitit.

| haileewatson a răspuns:

E jenant ca la varsta ta sa nu stii sa cauti Pitesti pe google ca sa afli unde este pe harta, si care sunt facultatile de acolo.

Nu, nu este la iesirea din Bucuresti, ci la 100km de acesta.

Da, are o o universitate publica si una privata. Un simplu search iti va arata care sunt acestea si alte detalii ce ai nevoie.

Ca sa afli preturile chiriilor poti intra pe imobiliare.ro sau storia.ro.

Aici nu e vorba despre faptul ca "nu ti-a placut geografia in scoala", ci despre faptul ca nu ai pic de skill-uri de a te descurca in viata, dar sa scrii 5 romane in comentarii poti.

| Standt a răspuns:

Inteleg sa intrebi de facultati. Care da, sunt.
Dar sa intrebi unde este cand ai pc-ul in fata sau telefonul in mana, asta deja e analfabetism. Mai ales ca ai si facut geografie in scoala.
Partial, asa este. Iesi din Bucuresti. Nu e cartier. Si mergi, si mergi pe autostrada A1 pana dai de Pitesti. In judetul Arges. Si nici nu m-am uitat pe harta ca sa-ti raspund.

| johnnny123 a răspuns (pentru Standt):

Nu doar că a făcut geografie la școală... Dar chiar susține că la un moment dat a fost profesoară. Nu știu ce materie a predat, dar asta contează mai puțin. Indiferent ce ar fi predat, este absolut jenant ca un om cu studii superioare și care a lucrat în învățământ să întrebe "Și concret pe unde este acest Pitești?".

Dar mă rog, există și varianta pe care am suspectat-o întotdeauna, și anume aceea că minte de îngheață apele când spune că a fost profesoară.

| Standt a răspuns (pentru johnnny123):

Nu m-am uitat la alte comentarii ale ei. Dar ai dreptate, e jenant. Cu majuscule!

| Parakeets explică (pentru Standt):

Păi eu nu am călătorit la viața mea. Deci nu am de unde să știu unde se află acest Pitești. Iar Geografia nu mi-a plăcut, am învățat doar ca să trec și să scap de ea. laughing) Pe hartă nu prea m-am uitat la viața mea, așa că, de unde vrei să știu?! Iar în școala geografia doar o toceam pentru notă sau de cele mai multe ori nici nu prea o făceam.
Deci chiar nu mi-aș pierde vremea cu ceva ce nu-mi place și nu mă interesează. laughing) Însă am citit pe net că acolo ar fi joburi multe disponibile, pe mai multe domenii. Despre geografie nu citesc, însă despre joburi citesc tot. Ce se caută, ce e pentru introverți, unde sunt mai multe locuri libere, unde nu există mulți oameni la postul cutare. Sau despre psihologie citesc foarte mult și despre religie și Dumnezeu și demoni, cam astea sunt pasiunile mele. Și despre crime și criminali. Cum de am uitat de criminali. laughing) Cu ei adorm, cu ei mă trezesc în urechi. Toate cazurile le-am studiat online. laughing)

Așa că, citind acest articol despre joburile multe libere din Pitești, mă gândeam să plec iar. Dar ca să plec, trebuia să aflu unde este acest Pitești. happy Eu neștiind geografie, am rămas mereu cu impresia că Pitești și Ploiești sunt orașele de lângă București. Asta era ideea din capul meu. laughing)

| Parakeets explică (pentru johnnny123):

Nu am spus că sunt profesoară. Am spus că sunt învățătoare. happy
Nu am facultate ci doar liceu pedagogic. Am ca și restul studii medii, nu superioare. Deci nu mai transmiteți informații eronate.
Cine a susținut asta pe TPU a priceput greșit.

Sunt învățătoare la ciclul primar (clasele 0-4) Iar din câte știu eu geografia o predau doar la clasa a 4 a. Dar eu fiind mereu doar suplinitoare am refuzat mereu orele de clasa a 4 a, fix din acest motiv, pentru că geografia și istoria nu le știu și NU-MI PLAC. NU LE-AȘ CITI NEVER. PT CĂ NU MĂ ATRAG.
Tocmai de aceea când am prins post pe clasa a 4 a, mi-am dat demisia. Ai și acest avantaj la stat, să refuzi un post și să-ți dai demisia când vrei și să te reîntorci când vrei. Iar de predat am predat doar 2 ani, ca suplinitor. Pe clasa I și clasa a III - a, clase la care nu se predă nici geografia, nici istoria.

Și din câte știu eu, cred că am fost mereu sinceră încât am spus că în învățământ m-am dus de nevoie, nu din plăcere. Asta face diferența. Nu cred că am susținut vreodată altceva.

Dar oricum rămâne la latitudinea fiecăruia să creadă ce vrea. Dar sper să nu mai susțină lumea pe aici că sunt profesoară. Sunt învățătoare. E o diferență. Și și chiar dacă aș fi profesoară. Un profesor nu este Dumnezeu. Trebuie să-și știe doar materia de predat. Punct.

| Parakeets explică (pentru Standt):

Nu mi se pare jenant deloc. Atâta timp cât nu am priceput niciodată de ce trebuie să cunosc ca-n palmă o țară întreagă pe care nici nu am bani să o cunosc la pas.

Dar dacă asta consideri, e problema ta. Nu a mea. Eu mă simt chiar mândră de faptul că nu mi-am *** creierii cu o materie la care nu i-am priceput sensul. Și asta susțin ca și învățătoare. Că faptul că îl chinuie pe un copil cu tocitul geografiei nu-l face mai smart.

Geografia nu te ajută la nimic concret în viață. Geografia trebuie să o știi doar atât cât te ține buzunarul să o iei la pas. Ești sărăntoc sau nu ești fan călătorit, la ce m-ar ajuta în viață să știu despre Nordul României, dacă eu stau în Călărași, adică în sud-estul României.

La ce dracu mă ajută asta?

Chiar aștept niște răspunsuri. happy

| johnnny123 a răspuns (pentru Parakeets):

"Nu am spus că sunt profesoară. Am spus că sunt învățătoare. Deci nu mai transmiteți informații eronate."

Serios? Nu ai spus niciodată că ești profesoară? Ciudat:

în 19 Iunie | Fatamuntilor a răspuns:
Mie stilul tau mi se pare cunoscut! Nu oi fi profesoara aia care isi povestea viata pe site?

în 20 Iunie | Parakeets explică (pentru Fatamuntilor):
Fix eu sunt"

Oricum, indiferent că ești profesoară sau învățătoare, rămâne la fel de jenant faptul că un om adult și cu acces la internet nu știe să găsească orașul Pitești.

Nici faptul că "nu te-a atras geografia" nu este o scuză. Este ca și cum ai spune "Nu știu cât fac 5 + 8 pentru că nu m-a atras matematica" sau "nu știu cine este George Enescu pentru că nu m-a atras muzica".

Mai mult, aici nu este vorba despre capacitatea de a stoca informații inutile. Nu este vorba nici măcar despre cultură generală. Este vorba despre capacitatea de a găsi pe cont propriu niște informații EXTREM de ușor de găsit. Capacitate pe care aparent tu nu o deții. Ceea ce este grav pentru un om care la un moment dat a avut sarcina de a forma mințile unor copii.

| Parakeets explică (pentru johnnny123):

Aa, păi dacă despre asta era vorba. Asta pot face. Am spus, cred că, deja m-am documentat despre tema Pitești. Dacă vrei îți și scriu ce am reținut, chiar am găsit niște chestii faine pe care chiar nu le știam, cum ar fi etimologia cuvântului Pitești care mi s-a părut mai interesant decât coordonatele geografice. Însă dacă asta de fapt te-a deranjat, sorry, dar eu fac chestii de genul. Sunt genul care mai adresez întrebări pe aici și de dragul conversației, nu doar de dragul că nu aș ști. Oricum, ca idee, ca om care am fost totuși 2 ani la facultatea de psihologie și am eșuat. Am descoperit că totuși, oricâți profesori buni ai avea la catedră, în realitate studiul adevărat este cel individual. Ba chiar cel tocilăresc în care stai cu cartea în brațe și citești și recitești până pricepi tu. Că așa spre exemplu chiar aveam profesori care vorbeau la catedră și când venea vremea examenului, tot doar ceea ce citeam eu, rețineam.

Așa că, da, dacă ăsta e motivul, sorry, dar eu nu am pus întrebarea doar ca să-mi dea cineva un răspuns pe care nu aș fi fost în stare să-l caut și alone, ci pentru că pentru mine TPU e ca o familie. Nu e doar un loc în care pun o intrebare, aflu un răspuns și plec. Ci mai și conversez pe aici. Dacă în schimb nu ești fan treaba asta, nu e problema mea. Însă eu m-am atașat foarte mult de această platformă. Pe lângă studiul criminalilor, TPU e noul loc lângă care adorm și mă trezesc. happy El și criminalii ce mă mai țin vie. laughing) Așa că, nu e doar despre a mi se da mură în gură o informație ci despre a conversa. Mă rog, nu mă așteptam la aceste conversații și judecăți, dar sunt destul de matură în prezent să trec și prin astea. Fac parte din viață, în cele din urmă. Să fim judecați și evaluați, ba chiar. happy
Și nici nu poți fi plăcut de toți. Însă teoria orice-ați spune, mi-o susțin. Geografia și istoria dpmdv sunt niște materii care ar trebui să se studieze la opțional și fără notă de trecere. Adică sunt de acord că există și Facultatea de Geografie și Istorie și unii trebuie să devină ași și între acestea, dar nu mi se pare fair-play să faci diferențierea în viață și chiar la notare și să mai și pui etichete de genul ca "ăla e elev prost că nu știe geografia și istoria și are note mici, ăla e deștept că are 10 la alea".

Nu! Asta mi se pare prostesc de fapt. Și e corvoadă pentru un elev care poate are toate șansele să devină bun la ceva, dar se cramponează de o materie precum istoria și geografia. Și asta îl va demoraliza de tot în viață, ca să mai facă ceva, pentru că nu a reușit domn'le să ia 10 la geografie și istorie.

Și susțin, chiar dacă sunt praf la geografie, că între ea și istorie, dau un plus totuși geografiei, adică dacă să zicem geografia un elev tot ar trebui să o știe, măcar chestii elementare, ca județele, vecinii țării, diferența dintre relief (muntos, de deal, de șes) și tot așa, da, mai merge, dar istoria care este o materie apusă și trebuie să studiezi la sânge nume și ani, pentru ceva ce oricum s-a întâmplat, și poate nu se va mai întâmpla sau chiar dacă se va mai întâmpla, oricum războaiele mondiale nu țin de noi, nu e ca și cum dacă știm noi din ce cauze a pornit Primul sau Al Doilea Război Mondial, vom salva noi lumea de la al Treilea Război Mondial, mi se pare creepy.

Specific, iar, pentru a nu fi înțeleasă greșit, că nu susțin eliminarea lor din școală, sunt importante, dar nu decisive, ci eliminarea lor de la judecarea unei clase întregi și ierarhizarea lor. Și cu materii de genul ar mai fi, ho-ho, multe, multe, precum tehnologica și informatica la care chipurile există "caiet" în școala românească.
Tot dpmdv educația tehnologică și informatica sunt materii la care trebuie să lucrezi doar practic, nu pe caiet, scriind formula de programare în caiet și când te duci să te faci programator habar nu ai și da, susțin că ar trebui să se scoată din acel 2, 3 ore de istorie-geografie și să se bage mii de ore de informatică. Pentru că se susține că școala te pregătește pentru piața muncii. Păi dacă e așa, materiile ar trebui să fie proporționale cu ce se caută pe piața muncii. Adică pentru cei smart și cu logică multă informatică pe pâine, și da ceva materii de cultură generală pentru cine vrea pe facultate, iar pentru cei care nu vor sau nu pot la facultate, ore tehnologice, pe puțin 4, 5 pe săpt, pentru cei care vor merge la liceele de meserii sau profesionale și vor ajunge meseriași, de la care se cere mână bună și ochi ascuțit.

Nope, nu așa merg treburile dacă se vrea o educație modernă și care să meargă brici.
Și asta o spun atât ca elev care a studiat în acest sistem și am văzut cât de greu mi-a fost după ieșirea de pe băncile școlii și aruncarea direct în muncă și chiar ca om ce m-am reîntors din sistem și cer elevilor mei multe rahaturi care nu-i ajută la nimic în viață.

Ba ca să mai adaug un comentariu legat tot de geografie, aș susține chiar ideea ca geografia să fie tot o materie practică, nu una tocilărească. Adică în loc să ții 20 de oițe rătăcite la o oră boring despre geografie, unde nici elevii nici profa nu s interesați, dar o fac că trebuie, mai bine Statul ar da naibi bani să se călătorească cu elevii peste tot prin Românica. Aia da geografie, învățată practic, la pas. Ceva interesant și adevărată geografie de studiat. Dar pe gratis vreau să zic, nu pe banii părinților happy că se susține că "educație este gratuită" happy

| johnnny123 a răspuns (pentru Parakeets):

Nu mă interesează să-mi spui ce ai aflat tu între timp despre Pitești. Nu sunt profesorul tău și nu-ți dau lucrare de control.

Dar este evident că nu ai înțeles problema de fond despre care vorbesc.

Problema de fond este aceea că-ți lipsește capacitatea de a rezolva sarcini extrem de simple având la îndemână absolut toate mijloacele necesare.

Să nu fii capabilă să afli pe cont propriu unde este orașul Pitești având la dispoziție internetul este ca și cum nu ai fi capabilă să bați un cui într-o scândură având la dispoziție un ciocan.

| Parakeets explică (pentru johnnny123):

Ok, dar am spus că nu am aflat unde este orașul Pitești?!

Am spus eu asta?

Am aflat. Stai liniștit. De pe net, ce să vezi, căutând alone. Nu spunându-mi TPU și tot ca idee, în timp ce am scris întrebarea aici, am căutat deja singură pe cont propriu. Am aflat și câte steme au schimbat Piteștenii deja, ce mai vrei să-ți spun despre Pitești ca să pleci cu gânduri mai bune de aici?

Iar ce crezi despre mine e egal cu 0. Sincer. Am încercat să fiu ok. Dar despre asta vorbeam. Cu oamenii nu pot și pace. happy

Oricum ar fi, zile faine îți urez. big grin Nu ești dintre fanii mei TPUistici, se pare. happy
Sper doar că nu ești din gașca Violletei sau ai Rosaliei, Jesus. Alea sunt dușmancele mele de moarte. Și nu prea vreau nici să vorbesc cu cineva din gașca lor. Nu! E ca în Război tabăra Rosalia vs tabăra Patricia. Pfff. Hai că deja mi s-a format o piatră la fiere, amintindu-mi de acele persoane.

Mă rog, too much speech, fie ca tine și zile faine îți urez oricine ai fi, din orice gașcă ai fi. happy

| johnnny123 a răspuns (pentru Parakeets):

Ai căutat pe cont propriu abia DUPĂ ce ai întrebat pe TPU. Dar primul tău instinct a fost să întrebi pe TPU în loc să cauți pe cont propriu.

Dacă ai fi scris "Pitești" în Google (așa cum era normal să faci), ai fi obținut răspunsul în 0.49 secunde și ai fi evitat toată povestea asta. Dar în loc să alegi varianta evidentă, comodă, eficientă și rapidă, tu ai ales varianta complicată și ineficientă. Ca și cum, în exemplul meu de mai sus, ai fi ales să așezi cuiul pe ciocan și apoi să-l lovești cu scândura.

Și nu, nu sunt în nicio "gașcă" de pe TPU. De fapt mi se pare de-a dreptul hilar să-mi imaginez că există o "tabără Rosalia" și o "tabără Patricia" care se luptă între ele, având în vedere cât de penibile sunt ambele personaje. Ar fi ca și cum m-aș uita la o luptă între doi hamsteri beți îmbrăcați în armuri făcute din capace de bere și staniol.

Zile faine și ție.

| Standt a răspuns (pentru Parakeets):

Ai aflat unde este Pitestiul dupa ce ti-am spus eu.
Si chiar ma mir ca ai aflat la cate spui ca nu te intereseaza.

| Parakeets explică (pentru Standt):

Nope. Am aflat după Wikipedia. Oricum sincer, după cum am văzut că e lumea în secolul 21 de rea, am ajuns la concluzia că doar ce faci pe cont propriu e cel mai bine. După 27 de ani, cam la concluzia asta am ajuns.

Dar sincer, da, așa am fost creată și în această familie am crescut, care nu a ieșit, nu că din localitate, nici măcar din casă. Spre exemplu mama mea e veșnic doar pe teritoriul muncă-casă. Iese rar de tot la o plimbare în oraș și acea plimbare se rezumă de multe ori doar la un 15 minute în apropierea casei sau la cumpărături, care și alea de multe ori sunt făcute împreună cu mine, deci de când am luat eu permisul, cam ieșim o dată, de 2 ori pe lună la Kauflandul din Călărașiul nostru, pentru cumpărăturile uzuale. Bunică-mea are Parkinson și nu a mai ieșit din casă de vreo 7 ani de zile. Nici măcar nu mai știe cum arată orașul Călărași, iar eu mă confrunt cu aceeași problemă, anxietate socială și frica de mulțimi sociale. Așa că, cum să învăț geografia la pas? Ce am mai ieșit acum, de când am permisul că a trebuit să mai ies să învăț să conduc și de nevoie am mai mers pe autostradă până la intrarea în București, când chiar a mai fost nevoie să ajung în București cu vreo treabă, dar nici șofatul nu e de mine, așa că mă rezum doar la zonele safe, cunoscute ca-n palmă și de preferat în perioadele mai puțin circulate ale zilei. Așa că, cel puțin la pas nu am, nici financiar și nici dispozițional cum să învăț geografia. happy Rămâne evident doar cititul de pe Wikipedia și benoclatul în Atlas, dar până și asta m-ar înfuria, de ce să mai îmi bat capul cu ceva ca geografia și să știu cine e în Nord, cine e în Vest, când eu știu că nu prea o să ajung vreodată în acele zone. happy Ca spre exemplu ce să zic că eu stau în Călărași la 3 ore distanță de Constanța și eu nu am mai văzut Constanța din excursiile școlare cu clasa. laughing) Am până și plajă aici în Călărași, pe Dunăre, dar la naiba dacă în 27 de ani eu sau familia mea am vizitat-o vreodată.

Iar cât de citit, citesc cum spuneam mai mult psihologie și religie și o ușoară sociologie, am încercat și filosofie, dar din aia nu am priceput nimic și am lăsat-o moartă. Și evident mult despre spiritism și sfera asta mistică, mă pasionează mai mult. De fapt eu sunt mai fană zona aia care nu prea se vede cu ochiul liber cum ar fi Iadul, demonii, gnomii, strigoii, poltergeist-ii, decât geografia și informații despre lumea asta anostă și boring. laughing)

| Danielyygg a răspuns:

Politehnica în pitesti

Întrebări similare