| myself_9883 a întrebat:

Intarzierea menstruatiei din cauza stresului (cred)! Remedii? Sfaturi? Tin sa precizez ca "trucul" cu baile calde aproape fierbinti l-am facut (inainte, daca vedeam ca intarzie cu o zi 2 faceam bai cat puteam sa suport de fierbinti si mergea; luna asta in schimb nu). Cred ca e stresul de vina deoarece trec printr o perioada stresanta obositoare etc ( clasa a12a, meditatii, ore after school, sc de soferi etc.) Am fc si test de sarcina. A iesit negativ (ft clar). Ma puteti ajuta?

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Cea mai frecventa cauza a intarzierii menstruatiei este o balanta hormonala neechilibrata, sau o dereglare ce apare in lantul hormonal: hipotalamus - hipofiza - ovare. Sigur ca, datorita interconexiunilor intre glandele intregului organism, stresul poate tulbura, in lant, activitatea tuturor acestora! Dar, poate ca nu numai stresul este de vina... este posibil ca doar una sau doua dintre glande sa o ia razna de ex. tiroida (unul din simptomele caracteristice hipotiroidismului este dereglarea functiei ovariene si deci a ciclului menstrual)

Cel mai bine este sa faci un consult in tandem :ginecolog-endocrinolog ca sa te asiguri intai ca nu ai probleme cu glandele endocrine.Trucurile, vezi doar, ca nu sunt eficiente!

| myself_9883 explică:

Alessia, ft interesant rasp tau. nu stiam acest lucru. menstruatia in general am avut o neregulata. intarzia si 3 luni in primii 3 ani. Sa inteleg ca e ft probabil ce mi-ai zis tu?