Bună.
Cred că știu la ce te referi. Da, ai dreptate că ajutorul oferit de multe ori se uită. Mi s-a întâmplat. Nu toți oamenii știu să aprecieze ceea ce primesc, ceea ce li se oferă. Nu știu dacă e vorba despre ajutorul la care faci tu referire, dar am avut odată o prietenă, care avea probleme, se plângea la mine, îi dădeam nenumărate sfaturi, îi scriam mesaje zilnic să o întreb ce face, cum se simte dacă e bine, și ghicește ce? Acum nici măcar nu mai vorbim, au trecut multe luni de când nici măcar un telefon nu ne-am dat. Deci, da, oamenii uită când le-ai fost alături. Sau o altă întâmplare pe care ți-aș mai putea-o povesti ar fi următoarea. Verișoara mea i-a împrumutat o sumă de bani unei prietene de a ei mai demult, aceasta i-a înnapoiat-o dar fără să-i mulțumească măcar. Eram de față atunci, și mă uitam și eu, și îmi venea să-i spun "dar oare nu ai uitat nimic? Poate un simplu mulțumesc ar fi de ajuns". Unii oameni consideră că toți ceilalți parcă ar fi datori să le ofere ajutorul. E de-a dreptul foarte, foarte urât din partea lor. Eu cel puțin, de fiecare dată încerc să fiu fair, dacă mă ajuți, te ajut și eu la rândul meu, dar numai dacă văd că ești recunoscător. Nu cred că e ceva care să urăsc mai mult pe lumea aceasta decât nesimțirea și minciuna. Ferește-te de oamenii nerecunoscători.
O seară frumoasă!
Sărbători Fericite!
Se merita sa ajuti pe cineva, dar nu se merita sa astepti ceva in schimb, adica o multumire sau ceva mai "bun". exemplu, acum ani am fost moderator pe un site din Romania cu 2000 de utilizatori, aveam grija de site. 3 luni am stat zilnic acolo /(nu pe bani sau ceva in schimb) si cand am plecat nu e ca m-am asteptat la un multumesc si nici ca mi s-a zis, deci, ajuta ca e bine, dar nu te astepta la ceva inapoi. parerea mea.
Daca te gandesti doar la urmari, chiar si la un amarat raspuns aici, nu primesti nimic oricum