Misiunile kamikaze sunt atacuri sinucigașe, iar persoanele kamikaze sunt cele care săvârșesc acest atac. De exemplu, un voluntar se urcă intr-un avion încărcat cu explozibil și se prăbușește intenționat pe baza inamicilor.
In razboi erau piloti japonezi de avioane care se sinucideau prabusindu-se in nave de razboi inamice.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Kamikaze
Azi cam in orice discutie are sensul de sinucigas.
Stii, erau multi barbati care urcau acolo cu forta, erau amenintati ei sau familiile lor daca nu voiau sa participe. Acestia intrau mai mult cu avionul in navele de razboi ale inamicilor, foarte rar in baze (asta putem vedea si in jocurile video), iar ei tinteau panoul de comanda, sau turnul de control. Ei bine, in ultima faza, stiu ca se facusera niste mini avioane de kamikaze, care atingeau viteze extraordinare fata de restul modelelor si acestea erau concepute special pentru distrugerea a partii de jos din nava, a carenei.
Înțeleg. Eu am vrut doar să îi ofer un exemplu pentru a-l ajuta să înțeleagă termenul. Recunosc că nu am cunoștințe vaste în acest domeniu.
Sigur, nicio problema, important este ca ai vrut sa ajuti
.
"...stiu ca se facusera niste mini avioane de kamikaze, care atingeau viteze extraordinare fata de restul modelelor..."
De fapt erau trimisi cu cele mai distruse avioane care inca mai puteau zbura, pentru ca nu isi permiteau sa piarda si putinele avioane valide pe care le mai aveau, iar pilotii aveau o pregatire precara. De aceea multe dintre avioane nici nu ajungeau macar sa aiba posibilitatea sa ia contact cu inamicul, fie se prabuseau, fie din cauza instrumentelor de navigatie praf si/sau a pilotilor incompetenti nu nimereau unde trebuie. In plus erau prada usoara pentru aviatia inamica, nefiind echipate cu prea mult armament defensiv, spre deloc. Au avut un efect insignifiant in distrugerea tehnicii de lupta, in speta a navelor, inamicului. Nu au fost folosite impotriva vreunei baze terestre inamice din simplul motiv ca acele avioane nu aveau autonomia necesara pentru a ajunge la vreuna si nici nu au decolat vreodata de pe portavioane.
Da, ai dreptate. O chestie mai vreau sa spun si anume ca, cu cat se apropia micul avion mai mult de nava, cu atat cresteau sansele sa nu mai fie oprit. Era practic un proiect, un fel de torpila care nu putea ajunge la destinatie fara mainile unui om active in permanenta.
Au chiar și un imn al diviziei:
https://youtu.be/eCuVxyM137k
Kami=zeu
Kaze=Vant
Cred ca traducerea e de Vant Divin.
Termenul se refera la pilotii japonezi din al doilea razboi mondial care prabuseau in mod intentionat avioanele in navele americane pentru a le scufunda sau a le avaria incat sa obtina un avantaj strategic.
Daca nu ma lasa memoria, in bataliile din Pacific Japonia era depasita tehnologic de SUA asa ca asta a devenit singura lor varianta de a lupta.
Practica isi are probabil radacinile in cultura japoniei, unde datoria unui individ, mai ales a barbatilor, fata de familie sau de tara ocupa un loc extrem de important. Treaba asta a facut posibila o strategie care era greu de imaginat in alte tari unde soldatii ar fi preferat sa se predea decat sa moara in mod inutil.
Sinucigas/capcana.
Gen cand te sacrifici, sau sacrifici un bun anume pentru a face rau altora.