| Mosotti a întrebat:

La ora 1, 23 de minute adica azi 26 aprilie se fac 34 ani de la explozia de la cernobal.

Ce parere aveti de ce s-a intamplat dupa?! Sa va treziti pe 27 aprilie ora 12 ca auziti pe strada ca veti fi avacuati din apartamente, si pana la ora 15 sa fie totul gol in oras! Cum v-ati fi simtit? Au zis 3 zile insa orice tampiti stia ca va fi definitiv mai ales ca toti poate capii de familie lucrau la centrala si stiau.

Plus ca am ceva nelamuriri:

1- Oamenii au inchis geamurile si apartamentele, vad ca sunt praf, nu mai au usi, inauntru nu mai e nimic sau o canapea rasturnata, geamurile majoritatea sunt sparte, eu am geamuri la balcon de 29 ani si sunt intregi, cu tot vantul, ploaia, lifturile in blocul ala de 16 etaje cu stema sus, sunt praf, indoite inauntru, eu stiam ca nu a fost razboi acolo! Chiar si daca vrei sa iei ceva, nu avea legatura sa arate liftu ca dupa razboi, luai si ramanea intact, usile sunt acolo dar praf si alea, nu luate. Tablourile electrica praf, efectiv peisaj de razboi, bucati de zid pe jos, geamuri, mizerie.
Eu daca inchid geamurile bine si usa, dupa 20 ani cand vin, bag cheile si gasesc totul intact cu covoare si hartia igienica ramasa la baie cu tot. Bine, poate cu ceva praf in casa mai mult.
Sa iei ceva iradiat de acolo iar nu avea sens.
Or mai fi cateva sau macar un ap intact?!

2 - Desi se zice ca niv de radiatii e foarte mic acum, nu reamenajeaza orasul, pot face fabrica de productie si tot ar da de munca la 50000 oameni cat ar incapea, e pacat de zona ca e frumoasa, blocurile sunt acolo, pot fi repede renovate, au si piscina!

Inca o intrebare, bine o parere, ca nu aveti cum sa stiti sigur. Daca cineva nu pleca, cam in cat timp picau utilitatile, deci curent, apa, telefon si tot, ma intreb cat timp dupa evacuare au mai functionat. Ca banui ca la un moment dat au fost oprite. Sa zicem tampiti inconstienti batrani care nu coborau si ramaneau in apartament intr-un bloc. Ca des auzi "nu maica, nu plec nici moarta", la batranei. Asa cum unii au ramas in zona restrictionata.

36 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Hahaha, foarte tare. Imi aduc aminte de ea din joc, dar cred ca era cam paradita. Din poze mi-o aduceam aminte fara apa. Super tare, insa trebuie sa fim de acord ca per total nu prea era de trait acolo. Plus ca lichidatorii au cam dat coltul in masa... Legat de joc o gramada din actiune se petrece in oras si in jurul lui. Atmosfera e extraordinara. Merita sa il cumperi, il gasesti cu citiva dolari in 2020. Vreo 3 euro toate jocurile, cheie pentru GOG - https://www.kinguin.net/category/27515/s-t-a-l-k-e-r-bundle-gog-cd-key

| aumih16 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dalaughing stalker the shadow of chernobyl si stalker clear sky!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru aumih16):

Ai omis Call of Pripyat!

| Mosotti explică (pentru romeo78):

In 2019 am vazut filmulet, nu era nici un incendiu! Nu au fost luati pe sus! La ora 12 s-a anuntat sa coboare la ora 14, si s-a zis sa inchida totul bine chiar. Au iesit singuri, nu aveau de ce sa fie luati pe sus. Poate cativa sa zicem ca nu au iesit, dar neglijabil. De aia i-a si pacalit ca vor sta 3 zile plecati, ca sa vina de buna voie jos sa plece.
Turism se face nu undeva la margine, te duce in oras efectiv!

| aumih16 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da asa!

| Mosotti explică (pentru GabiDumitrescu):

E in joc si piscina?! Poti intra in incinta? Macar vreau sa-l vad pe Youtube daca nu-l iau.
Mda, nu stiu daca au dat coltu`, poate. Dar ce pana mea cautau lichidatorii acolo inca 12 ani?! Hai ca cine mai lucra la cele doua reactoare 1 si 3 parca, sa zic ca erau acolo, ca 2 s-a inchis in 1991, dar ailaltii?

Azi a aparut in ziar despre asta "34 ani de la cernobal...".
Frate eu cred ca faceam soc sa ma scoti din casa in 2 ore. Iti dai seama, sa iei aparatura buna si mai scumpa cu 2-3-5 luni inainte, sa mai fi si renovat ap, si apoi sa plec. Poate-s cu capu, dar eu nu ii evacuam, ii lasam mai departe. Ca in prima faza au zis ca nu e cazul sa se ia asa masuri, a doua zi au luat masura.

Întrebări similare