| Playboyx a întrebat:

Ma enerveaza persoanele care nu stiu sa faca diferenta intre "fi-fii" si "sti-stii", si nu stiu in ce context sa le foloseasca, am realizat ca majoritatea sunt pusti de 12-18 ani, voi ce parere aveti despre fenomenul asta?

8 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Stai sa vezi ce te enervezi cand, dupa ce-l corectezi pe analfabet, incepe sa-ti povesteasca despre cat e el de grabit la scris si ca, de fapt, el stie sa scrie; a fost chiar si olimpic la romana, dar...graba, saraca (sau telefonul, sau incalzirea globala; alege tu).

Răspuns utilizator avertizat
mira
| mira a răspuns:

Ai gresit incadrarea in varsta. Fenomenul este prezent la toate categoriile de varsta.Pentru cei care termina scoala fara a sesiza care este forma corecta greseala este iremediabila. Exceptie pot face doar cei care isi vor desfasura activitatea intr-un anumit mediu si vor constientiza ca gresesc.In acest caz vor apela la un cunoscator cu har didactic si vor incerca sa se corecteze.

| sublime89 a răspuns:

Astea inca nici nu sunt greseli asa de mari. E vorba de o litera. Pe mine ma enerveaza si mai mult sa-i vad pe acei analfabeti care in loc de "de pe" spun "dupa", sau cei care scriu "veni-ti". Si mai sunt multe exemple. Unii nu stiu diferenta dintre "numai" si "nu mai". Altii se mira ca astfel de persoane au luat bacul, dar eu ma mir ca au ajuns la liceu. Sunt persoane care n-au citit nici macar un capitol dintr-o carte in viata lor. Nu stiu ce profesori de romana au avut. Pe langa ca au fost prosti, au fost si exagerat de indulgenti, iar asta e grav.

| MaliciousDeath a răspuns:

Asta nu-i nimic.Pe mine ma omoara cand vad pe cineva scriind "aşi +verb". Adica ma roade invidia, pe bune.Eu nu m-am gandit niciodata la asta.

| corolav a răspuns (pentru MaliciousDeath):

Cu acest „mă roade invidia" nu ai dreptate.
„Afi invidios pe cineva" înseamnă a avea ciudă pe acel cineva; că el are și tu nu ai; că el a primit și tu nu ai primit; că el a reușit și tu nu ai reușit.
Dar a fi invidios pe cineva pentru că „e prost", asta nu prea mai sună a inteligență ( din partea ta).
Si tacuisses, philosophus mansisses!

| MaliciousDeath a răspuns (pentru corolav):

Http://i.imgur.com/wcvELRI.jpg
Cred ca avem o problema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fenomenul acesta apare la persoanele care nu au invatat gramatica limbii romane, care nu au citit. Cum din pacate sunt multi cu astfel de erori in vorbire... vei avea parte de multe neplaceri.
Unii spun ca limba romana nu este tocmai usoara, din moment ce sunt multi care fac greseli si sunt romani. Dar exista internet, DEX, wikipedia si asa mai departe. - golurile in acest domeniu pot fi umplute.

Întrebări similare