| Mosotti a întrebat:

Ma tot intreb la excrocheria aia metoda accidentul, cand suna aia, de unde stiu numele membrilor de familie?! Adica de unde stie sa zica :

"Fratele dvs nicu...a patit, e la spital si.", sau
"Tatal dvs Dan..."

Ca daca suna la intamplare nu are de unde sa stie datele.

Sau nici daca nu zice numele, de unde stie ca am tata sau n-am, sau frate sau n-am, sora.
Ca daca zice "fratele dvs.", si eu nu am frate, e clar.

23 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

A fost sunată și soția mea în timp ce eu eram plecat de acasă. Am vorbit și eu cu ea ( era vocea excrocului). Ea m-a întrebat în ce an m-am născut. Atunci excrocul a închis, că nu avea acea dată. Deasemenea susținea el, (adică eu) că eu conducând un autoturism, am comis un accident. ( Nu am mașină și nici permis de conducere, dar soția mă știe temerar și aventurier, era cât pe ce să îl creadă).
Astfel înainte să sune, ei fac o investigație. Sunt date despre tine în nenumărate locuri, pe Facebook de exemplu. Dacă ai de exemplu 5000 Euro acasă în sertar, (eu nu am nici 5 bani, nu umblu cu metal, că mi-e frică de trăznet), te fac să ieși cu ei și apoi te fac. Meserie, nu glumă.

| geoconda a răspuns:

Joculețe tâmpite

| Simpatic a răspuns:

Cred ca unii incearca si la noroc si gasesc de obicei batrani senili cu care merge treaba, din pacate inca merge scamatoria.
Altii cunosc victima, iau informatii despre ea si cunoscutii acesteia, de exemplu bunicul meu a fost inselat asa de catre cineva din apropiatii sai dar au pus pe altcineva sa mearga la el sa-l prosteasca si a mers pentru ca saracul e batran si incult.
Acum cativa ani a sunat-o unul din puscarie pe maica-mea si a incercat o manevra de genul, cand i-a zis mama ca lucreaza la jandarmerie asta a inchis telefonul brusc, ***!
Eu pe astia i-as bate cum bateau securistii in trecut, cu pumnii numai in ficat.

| Drimmero a răspuns:

Din cartea de telefoane, e super usor, ai acolo datele (nume, adresa) langa numarul de telefon, oricine trebuie sa stie astea daca a facut vreodata o farsa cu Diez31diez acum ani de zile.

S-au mai cizelat si ei, nu mai fac metoda accidentul, acum 1 an sau 2 am patit sa ma sune si pe mine unul cu accent de ardelean care cica era reprezentant de la nu stiu ce firma si face cica" Tatal tau e x?" ii raspund "aham" si apoi zice ca tata are de platit nu stiu ce la ei ca nu a platit de mult, m-am prins din start ca e tentativa d-aia proasta de-a lor stiind foarte bine situatiei familiei si i-am zis "Da' o m001e nu vrei tu? Mars ma dracu d-aici'' si mi-a inchis instant ))) ale dracu lepre, la munca nu s-ar duce.

In alta seara a sunat-o pe bunica unul ca cica e tata si ca a urcat baut la volan si a facut accident, i-a zic bunica "pai daca n-ai fost atent maica" si i-a inchis apelul.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Insa nu stiu cum poate face un om mai cu cap, ca eu pana nu ma duc sa vad, nu cred nimic, indiferent ce voce aud! Chiar daca iese cu mine si afla numele si altele.

Vin eu sa vad ca tata e la spital, sa-l vad eu.

Si imi si bat joc de ei "ma duc acu la banca sa pun banii", comptelez la misto formularu de trimis acasa, si cand afla ca nu au venit banii, zic ba daaaa, am trimis, se duce la vefice, trimit formularu, vede ca as fi trimis, si tot asa ii joc pana se satura si dupa aia le zic ca stiam ca e hot.

| Mosotti explică (pentru Drimmero):

Pai in cartea de telefon nu sta adresa si restul, sta numele si telefonul, nu iti zice adresa dupa tel ci iti ziceau la tel telul dupa adresa spusa de tine.

Si oricum eu zic ca vreau sa vin sa vad, altfel nu discutam, f simplu.

| Freya1 a răspuns:

S-au făcut mici documentare despre chestia asta.S-au facut si foarte multe simulari si teste.
În general, cică, cel ce suna se prezintă si incepe sa faca precum ghicitoarele.Adica "buna ziua, sunt x de la politie/spital/martor etc, v-am sunat in legatura cu un accident petrecut..."Iar bătrâni in general se sperie si incep "vai de mine băiatul meu, sau fata mea" si aia deja au prins firul.Sau ii intreaba daca are un fiu, o fica bla bla si ei spun ca da.De multe ori e suficient sa afle numele celui pe care îl sună si restul vine de la sine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

Asta faci dta, dar ei au tehnică de fraudare. Reușesc să provoace o reacție emoțională la telefon, după care omul nu mai judecă. Vino acum primejdie, moarte, salvare. Ia plicul cu bani din sertar și vino. Tu spui, dă-i naibii de bani, mă duc să salvez.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Mda, cam ai dreptate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Freya1):

Și asta se întâmplă, improvizează pe baza a ceea ce află imediat din conversație.

| Freya1 a răspuns (pentru sadrian46):

Multi sunt ca si ghicitoarele, te intreba lucuri esențiale fara sa iti dai seama si tu le dai răspunsuri după care tes o întreagă poveste.
Tu sa zicem ca esti om în vârstă si vi la mine.Eu automat stiind ca oameni bătrâni mai au o problema de sanatate te intreb "suferi de ceva așa-i, ai o boala, un junghi".Tu te gândești "mama deja imi stie viata" imi spui ca da, ca ai ulcer spre exemplu. Dupa din vorba in vorba imi spui ca ai băut 5 beri,ca te-ai scapat si mâncat foarte condimente si picant si dupa eu iti zic "pfff,în cărțile astea se vede ca te va paște un necaz,o durere,O boală agravata" pai logic,daca tu ai mâncat si băut nu stiu cate zile numai ce nu ai voie, cum a nu se agravează ulcerul.
Asa e si cu astea."buna ziua, sunt de la politie tin sa va anunt ca fiul dumneavoastra a facut un accident" si incepi "vai, marcel, abia ce a plecat de acasa pe dn bla bla, la sora lui geta in cartierul x si trebuia sa se întoarcă intr-o ora. Abia ce ieșise de la lucru, ca munceste pe șantier de la 8 la 16... "Si dupa te întrebi "ba, da de unde a stiu?".

sadrian46

Mi-e îmi spui asta, care sunt ghicitor de 50 de ani? Dar mersi oricum, nu mă ocup să trișez oamenii, nu prea, că mă abțin, că îmi place să dorm bine noaptea și să visez frumos. Ca să glumim, de 5 lei îți ghicesc trecutul, prezentul și viitorul. De un leu în plus, viitorul ți-l și aranjez, de cât, de un leu. Hai să începem. În ziua de salar vei primi pe card o sumă de bani. Așa-i că am ghicit? Ei, cum stăm, pui la genitiv un leu la băiatu? Pe paypal?

| OldSoul a răspuns:

Daca te duce capul, poate fi destul de simplu.
Pe baza numarului de telefon, poti afla Facebook-ul unei persoane, iar de acolo poti afla si detaliile pe care te intereseaza.
Sau de asemenea, daca excrocii actioneaza pe o zona restransa, e suficient sa mergi la o batranica din vecinatatea "victimei" si sa pretinzi ca esti ceva ruda cu aceasta, sau chiar un curier si ceri informatii despre persoana care locuieste alaturi si cel mai probabil o sa le primesti.

| romeo78 a răspuns:

Greșit pusă întrebarea. Corect era: de ce acești infractori care fac aceste infracțiuni sunt lăsați liberi de magistrați sau mai grav procesul este întins pe ani, iar victima pur și simplu retrage plângerea?
Așa ceva nu se întâmplă recent, de zeci de ani! De ce nu s-au dat legi mai dure?

Mama,te pricepi, imi dai paypal-ul si iti trimit 10 lei, ca sa fiu sigura ca imi lasi un loc în fața la tine tura viitoare big grin.

sadrian46

Am mesaj privat pentru tine.

| Mosotti explică (pentru OldSoul):

Cum afli FB dupa telefon?! Ca telefonul e ascuns pe FB daca te loghezi cu telefonul si nu cu mailul.

| Mosotti explică (pentru romeo78):

Intrebarea mea e f buna, cum face, ca asta e mai interesant, ca intrebarea care ai zis-o tu, nu isi are sensul pentru ca stim raspunsul deja, si anume ca sunt lasati liberi din dezinteres fata de oameni, ii doare in fund, vor sa fure cat mai mult magistratii si sa ia sal babane de la stata moca.

laughing

| romeo78 a răspuns (pentru Mosotti):

Oare nu are interes întrebarea mea?
Invit la o aducere aminte în perioada 2017-2019 când cei care conduc România acum în loc să aibă dialog cu PSD pe tema modificărilor legii justiției, au condus o campanie mincinoasă, susținută public enorm de mult împotriva PSD.
Sunt tânăr, nu m-a lăsat memoria și știu că s-a dorit a se rezolva problema cu accidentul, dar cel care e acum ministrul justiției, venea cu boxele la comisie.
Așa că oamenii au ce merită dacă s-au lăsat manipulați.
Deci, învățați bătrânii să nu mai dea curs la astfel de telefoane!
De modificat nu se va modifica nimic, în anii următori!

| Mosotti explică (pentru romeo78):

Pai intrebarea ta are interes insa raspunsul se cunoaste, si daca se cunoaste de toti?
Sigur ca e buna si intrebarea ta, insa ce sa se raspunda?! Ce se stie deja?

O intrebare la care nu era un raspuns clar mai era :
De ce astia incearca sa ii prinda, dar de multe ori esueaza?
Si atunci erau dezbateri tehnice, organizatorice, etc, care ar putea fi posibile cauze.

Si ti-am dat raspunsul ieri, si toata lumea stie asta.
La intrebarea mea nu prea avem asa pe toate drumurile raspunsuri, si sunt mai multe variante, e ceva mai complexa treaba.

| Endita4689 a răspuns:

În 2013 m-au sunat și pe mine, pe telefonul fix. O voce de bărbat a spus că este fratele meu și a făcut un accident. Am răspuns: "Eu nu am frați." și am închis telefonul. Chiar nu am frați sau surori, sunt singură la părinți.
Deci ei merg pe ghicite. Nici numele nu mi-l știau.

| Mosotti explică (pentru Endita4689):

Mda, merg pe ghicite, ai dreptate.