| Ambivert a întrebat:

Mai exista oameni buni prieteni reali in ziua de azi? Asa-i că totul e pe interes? Și când apare ceva la un alt prieten ( avantaje ) ăla ce nu deținea așa ceva e lăsat de izbeliște! Apoi când cel care te-a lăsat de izbeliște când se cearta cu unii ce păreau mai interesanți pentru el revine la cel părăsit! Și te mai judeca lumea de ce ești singur,de ce nu ai prieteni,că ai fii într-un fel de mereu umbli singur! Pai,lumea mănâncă rahat,tocmai am dat un exemplu de ce nu mai exista prieteni in ziua de azi,și de ce e mai bine singur fara prieteni fake și pe interes!
S-a stricat lumea asta de tot,numai interese la mijloc nimeni nu mai face o faptă bună fara sa vrea ceva in schimb! Voi ce experiente neplăcute ați avut cu prietenii voștri? Mai are rost sa te împrietenești cu cineva? Nici singur nu e bine,dar nici cu oameni de genul,ori cum o dai parca totul e in defavoarea ta sa suferi,sa devii solitar! Parca la unii de destin jocurile sunt făcute dinainte! Unii au noroc de prieteni "adevărați". unii ori cât ar încerca dau numai de oameni insidioși, perverși și prefăcuți!

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Miruna333 are dreptate, nu trebuie sa fii impulsiv, sa cedezi emoțiilor, nu suntem toți la fel, nici măcar noi nu suntem ceea ce cerem de la alți

| Ambivert explică (pentru RAY):

Frate m-am saturat de răutatea românilor și a țiganilor si de prostia lor! Nu sunt toți așa într-adevăr, dar eu numai de gunoaie dau! Sunt și eu un om rău dar nu sunt ipocrit, eu la toți le zic in fața din cauza asta multi nu mă suporta. Eu m-am saturat de Romania și de răutatea comunistă și rasistă și fascistă.

| StoicAnalysis a răspuns:

Boss, asa functionam ca specie. Tu ai nevoie de ceva, eu te pot ajuta, insa si mie imi trebuie la schimb, altceva. Toata lumea functioneaza pe interes. E datoria ta ca om sa iti alegi oamenii din jur, bazat pe ce poti tu sa oferi si ce poti primi la schimb. Cei care doar dau si nu se asteapta sa primeasca nimic, sunt martirii si idiotii care strica "piata".
Atentie ca interesul nu inseamna doar cel financiar sau de resurse fizice. Exista si interes emotional, pe care multa lume nu il constientizeaza.

Orice actiune si orice faci in lumea asta, se bazeaza pe relatia de interes reciproc.

Omul care da de pomana la biserica de exemplu, o face pentru ca traieste cu iluzia ca i se va intoarce inapoi acea pomana sub o alta forma de recompensare, din partea entitatii divine, numita Dumnezeu, sau din partea altor oameni. Insa acesta, va primi in final o recompensa pentru ca isi creeaza imaginea de om bun si de incredere.

Baiatul care consoleaza o fata atunci cand plange sau cand e suparata, o face pentru ca in final, sa fie vazut bine in ochii lumii si pentru a primi ca recompensa de la acea fata, dragoste, afectiune si un posibil viitor alaturi de el.

prietenul care te ajuta la ceva treaba sau iti da sfaturi, o face pentru a te dezvolta si pentru a primi la schimb in viitor o recompensa de la tine sau de la oamenii din jurul tau care beneficiaza de acel ajutor.

Eu daca dau sfaturi si ajutor pe TPU, o fac pentru ca ma intereseaza sa acumulez diferite cunostinte si sa imi creez o imagine de om onest si de incredere. Multa lume probabil ca nu sunt de acord cu unele ideologii sau sfaturi ce le dau, insa pe mine ma intereseaza omul care are nevoie de ele. Pentru ca stiu ca intr-o forma sau alta, lucrurile pe care le fac, se vor intoarce la mine. Cei care nu le considera bune, pot oricand sa dezbata subiectul sau sa isi vada de treaba.

Cel mai probabil multi care nu au prieteni, se datoreaza faptului pentru ca ei insusi, nu au ce oferi ( cunostinte, relatii, resurse, servicii, etc. ). Sau pentru ca nu vor sa se afiseze si sa arate ce au ei de oferit.

Nu exista in lumea asta grupuri de oameni care nu ofera nimic si nu primesc nimic. Pentru ca nu asa functioneaza o societate.

| Miruna333 a răspuns:

Clasicul tip de gandire irațională de tip suprageneralizare: Toti oamenii mint, toti oamenii sunt rai, toti vor X. Este imposibil. Sterge-ti bine lentilele de la ochelarii cu care vezi lumea, si iti vei da seama ca sunt atat de multe persoane reale, bune, calde, pe care le tii la distanta din cauza felului tau de a gandi.
Oamenii sunt fiinte sociale, prin relatii ne suparam si tot prin relatii ne vindecam.

| Ambivert explică (pentru Miruna333):

Sunt o pl

In funduletzu' tau sa dai eronat ca e nașpa :*

Sa îți iau meduza in carici Miruna333 de proasta frustrata cu fund nasol.

| MMP2000RO a răspuns:

Eu am avut numai prieteni falși și toxici. Evident numai experiențe nasoale. Personal cred că mai există și oameni ok chiar dacă sunt foarte greu de găsit iar procesul e de durată. Însă personal nu mai vreau să am de-a face cu societatea și cu comunitatea, stau mai bine singur, izolat în asocialitatea și mizantropia mea. Resemnarea m-a dus la acceptare, iar acceptarea la obișnuință. Am oricum multe probleme psihice și psihologice și, deși cele mai multe sunt ținute sub control de tratamente psihiatrice/psihotice de tip neuroleptic, mi-e mult mai bine în viața de acum, când sunt complet singur și izolat, fără bătăi de cap și având timp toată ziua de hobby-urile mele din casă. Chiar dacă la problemele vechi au apărut altele noi de când m-am retras din lume (de peste 3 ani), cum ar fi anxietatea generalizată/agorafobia și depresia severă, măcar evit suferința și dezamăgirile și îmi prefer viața de acum, nu mai vreau să mă schimb sau să văd alți oameni la față, cu excepția alor mei (cu care stau), a lui frate-miu mai mic care mai vine în vizită, și a psihoterapeutei cu care fac consiliere online.
Dar nici nu pot să sfătuiesc pe nimeni cum să facă, cu atât mai puțin nu pot zice altora să facă ca mine, eu spuneam doar de experiența mea.
Ar dura prea mult să descriu experiențele neplăcute cu foștii prieteni și amici.
Mai are rost doar dacă îți dorești cu adevărat din tot sufletul și dacă mai ai un strop de optimism în tine (nu zic de tine, ci în general), eu unul nu mai am așa ceva.
Poate că oamenii or fi ființe sociale, dar sunt și excepții. Eu sunt una dintre ele. Personal mi-e mai bine singur. Sufăr mult mai puțin fiind complet solitar decât cu foștii prieteni falși respectiv toxici.

| Ambivert explică (pentru MMP2000RO):

Sunt și oameni ce nu au probleme psihice și s-au cam resemnat nu trebuie sa ai anxietate sau depresie sa realizezi că oamenii sunt de rahat!
Mai e o persoana ce s-a izolat și resemnat și s-a îmbolnăvit grav psihic. Ori cum o dai daca ai un destin de rahat nu poți să îl schimbi! Noi nu suntem guvernati de noroc sau propriile alegeri ci de destin! Nu exista norocul ți-l faci cu mana ta,daca mâine ți dat să mori o sa mori orice ai face! Asta nu înseamnă că trebuie să ne resemnăm,sa fim pesimiști,dar ce ne este scris exact așa se întâmplă și nu poți să schimbi nimic orice ai face,și geniu daca ai fii! Ești de acord cu mine? Eu cred că unii avem blestem de neam și îl ducem toată viața până închidem ochii,și alții plătim păcatele ce le-am comis în această viață până la mântuire,curățire spirituală!
Depresia e o boala foarte grava, unii s-au eutanasiat în Elveția, Olanda și Belgia parca pentru așa ceva, nu mai vorbim de schizo care e mult mai grava.
Suntem ființe sociale, dar ceva ne-a înrăit rău de tot, ne-a transformat în monștrii!

| MMP2000RO a răspuns (pentru Ambivert):

Sunt total de acord cu tine, da. Și ții minte foarte bine că am, printre altele, și schizo. Am noroc mare cu ai mei și cu banii de la stat (indemnizația de handicap grav), mi-au mai mărit-o acum, adică au ajustat-o la rata inflației, era 3091 la final de an iar acum e vreo 3320 parcă.

| MMP2000RO a răspuns (pentru MMP2000RO):

Au indexat-o voiam să spun.

Ești de acord că ai fost foarte bun la învățătură, ai un IQ măricel! Ca inteligență și vocabular și ortografie ești peste multi de aici care au și studii superioare. Mie îmi dai clasa pe ortografie, scris vad, și vocabular și eu am fost olimpic la învățătură! Perfect gramatical nu scriu că nu sunt român 100%,am mai multe origini.
Daca nu aveai probleme tu aveai o cariera de invidiat la cat ești de smart,dar eu cum am dreptate aproape mereu destinul a vrut asta, așa a fost îngăduit! Da, totul ne este îngăduit de aia și prostii cu puține clase reușesc de multe ori în viață și au prieteni și viața socială și unii care sunt intelectuali sunt mizantropi!
Gena este îngăduită, bolile, absolut totul! Poți să îți schimbi acum viața la 180 de grade dar daca destinul ți dat să nu evoluezi nu o să se întâmple orice ai face, sau o sa dureze puțin și se ajunge din nou la viață de dinainte.
Contează sprijinul familiei, daca nu îl ai, și ești mereu solitar e echivalentul unei bătăi zdravene fizice, așa îl resimti de creier.

Și pe mine depresie și anxietatea m-au damblagit! Dar macar sunt un om cuminte îmi văd de treabă mea! Alții sunt sănătoși tun și comit crime și își bat femeile sau fura, jefuiesc au femei la produs, combinații dubioase etc! Oricum tot noi ăștia cuminți suntem considerați fraieri de societate. oricât de bun ai fii la noi ești desconsiderat daca ești prea liniștit! Gunoaiele sunt văzuți mai bine, șmecherii care pretind că sunt oameni sfinți și în intimitate sunt niste mizerii psihopate. Asta e lumea în care trăim.
Tu ești bun de aia ai fost luat de prost, ai fost cinstit și corect!

| JohnnydeFeer a răspuns:

Bro oamenii sunt pe interese si banii...

| Ambivert explică (pentru JohnnydeFeer):

Da,dar Miruna nu înțelege e un copil desi se da mare deșteaptă! Daca nu ești ok și neamul te înlătură la un moment dat, nu le mai interesează legătură de sânge.