| JasonMcCann a întrebat:

Nu ştiu cât de bună este categoria.
Dacă sunt profesoare/învăţătoare pe TPU, doresc să le întreb ceva:
De ce le daţi elevilor atât de multe teme când au vacanţă? Pentru voi e uşor, nu aveţi decât să corectaţi ceva ce ştiţi! În schimb elevii îşi rup mâna scriind. Vacanţa este ca să ne odihnim sau ca să ne rupem mâinile scriind temele? Şi când ne întoarcem la şcoală şi nu ştim să răspundem ne ziceţi că am avut vacanţă şi am avut timp să repetăm...
Dar de unde timp când toată ziua facem teme în vacanţă. Şi oare n-am avea şi altceva de făcut în vacanţă? Oare nu am putea fi liniştiţi măcar într-o vacanţă?

Răspuns Câştigător
| anss23 a răspuns:

Ai dreptate,nu este bine ca profesorii sa ne dea prea multe teme de vacanta,dar cateva tot trebuie sa ne dea,deoarece scopul este sa nu uitam ce-am invatat pe parcursul anului, sa ne "improspatam" cunostiintele, in acest fel ne va fi mai usor si cand incepem scoala.happy

3 răspunsuri:
| negru30 a răspuns:

Vorba din batrani - " daca stai degeaba mirosi a prost " -

| corolav a răspuns:

Dar de ce ai pus întrebarea numai doamnelor? Nu sînt și destui bărbați învățători sau profesori?
Oare din cele TREI săptămîni de vacanță nu s-a putut sacrifica UNA și pentru făcutul unor teme?
De ce nu vreți să gîndiți că făcutul acestor teme, deci exerciții, este un lucru benefic pentru formarea intelectuală a omului tînăr, care acum are cea mai mare capacitate și potențial de a acumula? La peste 25 de ani tînărului îi vine din ce în ce mai greu să învețe și să acumuleze. Mai ales dacă nu a făcut-o la vremea copilăriei și a dolescenței.
Și, vin din nou cu o aceeași întrebare: dacă vi se pare greu de a învăța și de a merge la școală, DE CE VĂ CHINUIȚI SĂ MAI MERGEȚI LA ȘCOALĂ?
Școala nu e club, nu e cafenea unde se bea, se fumează, se vine îmbrăcat cît mai șic.
Școala este o instituție unde se predau niște învățături pe care cei care doresc și le însușesc spre a ajunge niște oameni în viață.
Și încă ar mai fi multe de spus. Și nu în favoarea acelora care nu vor să învețe.