| Contrast a întrebat:

O domnisoara a ales sa plece pe termen lung(min 2 ani) in strainatate la munca si vrea sa-si lase copilul de 1 an in grija unei dadace permanente, careia sa-i trimita bani pentru bebe. Care credeti ca ar fi suma lunara potrivita pentru a acoperi tot necesarul cheltuielilor, in contextul in care dadaca este educator specializat, bebe va sta la dadaca acasa, iar aceasta va renunta la servici pentru acest bebe, cu toate ca si dumneaei are copii?!

Răspuns Câştigător
| valy a răspuns:

Pey e cam dificila situatia.in jur de 300 de euro.si domnisoara respectiva nu este de vina ca ea isi lasa serviciul sa aiba grija de bebe.asta este riscul bonei.
In jur de 200-250 euro salariu ei si sa ii faca un fel de calcul cu tot ce ii trebuie pe zi.si aceasta sa ii plateasca. avand in vedere ca este educator specializat

12 răspunsuri:
| katala a răspuns:

Prietene, asta face parte din testele de perspicacitate?
Ori e domnisoara ori are un copil de 1 an? Copilul nu are tata, bunici sau alte rude? Daca educatoarea e "specializata" nu poate sa ia copilul cu ea la gradinita, de ce trebuie sa renunte la servici?
Lamureste-ma ca nu e o gluma si o sa ma gandesc la un raspuns!

| Contrast explică:

"Vally", nu era un repros faptul ca bona renunta la servici, ci o mentiune, bona renunta la servici in mare parte de dragul copilului, mama bebe-ului nu are familie, iar copilul poarta doar numele mamei(...) Uneori viata pentru unii nu e usoara deloc, te trezesti plecand dintr-un orfelinat, simtindu-te al nimanui, cautandu-ti sufletul pereche faci o greseala, din principii morale pastrezi copilul, Tatal copilului, ca in multe alte cazuri este iresponsabil si indiferent... In situatia de fata mama s-a gandit sa mearga dincolo la munca pentru ca mai tarziu sa poata sa-i ofere ceva copilului ei. Personal, nu sunt de-acord cu astfel de decizii, dar nu poti sa condamni pe nimeni, iar pe de alta parte cunoscand "bona" care de fapt este psihopedagog specializat, stiu cu cine ar ramane copilul. Problema pusa in discutie era strict legata de bani:"Cat anume ar trebui cerut pentru un astfel de serviciu? "

| Contrast explică:

"Katala"
1.Intrebarea nu face parte din acele intrebari pentru testarea perspicacitatii
2."Domnisoara" are cu ceva peste 20 ani, fara familie sau locuinta, parintii i-au decedat.
3.Domnisoara e "domnisoara", deoarece este necasatorita, singura cu copilul iar tatal copilului este dezinteresat total.
4."Educatoare"e psihopedagog specializat, care nu munceste la o gradinita, ci la un centru de reabilitare..., deci copilul nu poate fi dus acolo si nu in ultimul rand un copil merita mai multa atentie in primii 2-3 ani de viata decat se ofera in ziua de azi!
Prin urmare, iti confirm ca nu e o gluma, chiar doream sa stim cat se plateste in astfel de cazuri. Nici "dadaca", nici mama si nici eu nu ne-am mai lovit de atfel de situatii, asa ca daca ai un raspuns...multumim!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Salariul luat de ea la serviciu plus cheltuielile care se fac cu copilul lunar.
Pa, pa.

| Contrast explică:

Pt Legiuitoarea
O suma concreta se poate? Multumesc!

| Zenithf a răspuns:

Vai, grea situatie pentru fata asta, ce rusine mare sa fie asemenea? oameni?, sa profite de o fata si apoi sa o lase cu burta la gura. Pot sa aflu mai multe detalii, de exemplu, ea a lucrat sau a fost la scoala pana s-a nascut copilul? Atunci ar fi trebuit sa beneficieze de concediu de maternitate.
Eu zic ca ar fi mai bine sa mearga cu copilul in Italia, sau unde merge sa lucreze, este mai bine sa creasca langa ea, nu langa o persoana straina, eventual sa cunoasca alte fete care sunt intr-o situatie asemanatoare, sa-si creasca copii impreuna?
Problema nu este usoara, este vorba ca persoana care va ingriji copilul renunta la un serviciu unde este angajata cu carte de munca, are asigurare medicala, etc., poate renunta la toate astea chiar si pentru un salariu mai mare? Daca se imbolnaveste atunci ce se intampla? In cazul in care lasa copilul in grija acesteia, ea tot nu ar fi bine sa renunte la servici, mai bine sa il duca pe copil la cresa in perioada in care este la lucru, sau sa gaseasca alta varianta. In cazul acesta, fata va trebui sa-i plateasca cresa, un salariu mai mic si alte cheltuieli legate de cresterea copilului. Cred ca 100 eur pentru salariu ar fi suficient, nu stiu cat este cresa, dar cred ca este tot in jur de 100 eur, si apoi mai sunt si celelalte cheltuieli legate de cresterea copilului, avand in vedere ca este mic nu ar trebui sa fie tare mari, 100-150 eur cred.
Domnul sa fie cu voi.

| valy a răspuns:

Ti-am mai spus. 200 de euro.plus consumul lunar.pampers.laptic.si s.a.si da intr-adevar viata este foarte grea.barbati cum are sau a avut domnisoara ar trebui chinuiti asa cum chinuie si ei femeile si saracii copilasi.eu il locul mamei as fi stat acasa primii 2 ani ca sunt cei mai grei.si ca bona sa ai grija nu este usor.chiar deloc.eu presupun ca 200 de euro plus ce cheltui lunar. un calcul la vreo 100 de euro lunar. daca nu si mai mult. ii propui. 200 euro banii tai si 100 sa ai grija de copilhappymult succes.si sper ca te-am ajutat si ca nu te-am suparat

Legiuitoarea

Bună din nou.
Cheltuielile cu un bebeluş poate ajunge şi la 1000 ron/lună!
Acum nu ştim ce salariu a luat dădacă, aici este problema.
O sumă cu aproximaţie cu toate adunate undeva la 500 euro/lună.
Pa, pa.

| Contrast explică:

"Vally", "Katala","Zenithf " si "Legiuitoarea" va multumesc tuturor pentru implicare, ne-ati fost de un real folos, atat mie cat si doamnelor din discutie.
Regret ca nu pot fi premiate toate interventiile, dar dati-mi voie sa raman datoare cu cate o fundita...
Sa aveti o seara frumoasa si un week-end minunat!

Legiuitoarea

Bună.
Mulțumim și o seară excelentă!
Pa, pa.

| valy a răspuns:

Multumim.de asta suntem aici.ca sa ajutam.ai putea incepe cu minetongue

| calin_1583 a răspuns:

Nu e mamica