Greu de ales...depinde de conjuctura si de persoana careia ar trebui sa-i spui minciuna sau adevarul - eu merg pe adevar...problema este ca uneori poate ucide si pe cel care-l spune...
Hai mai nony, ce zici ca ne dai suc si dupa aia zici ca ne-ai mintit?!![]()
Uraaat! Pai noi suntem mincinosi, dar si tu?
Intradevar, minciuna doare. dar cateodata adevarul care te loveste e mult mai probabil sa-ti lase semne adanci.
Nu sunt adeptul minciuni, sunt adeptul unui amestec intre adevar si minciuna.sa iasa o compozitie care poate fi ¨inghitita¨¨ de toata lumea ![]()
@Maktub.il platesc, dar apoi ramai datoare? te risti
?
Depinde de circumstante...eu as alege o minciuna salvatoare pentru o cauza nobila
Mie imi place adevarul, oricat de dureros sau ucigator ar fi; si nu as putea sa indur minciuna niciodat '. Desi te simti in siguranta cand ti se ascunde adevarul ( nestiind ca esti mintit ), pana la urma tot il afli si atunci durerea e de doua ori mai tare...
Minciuna are picioare scurte! Oricat de "salvatoare "este ea... este doar pe moment!
Asa ca aleg adevarul care ucide!![]()
Nony, daca esti pus in situatia de a-i spune cuiva foarte drag ca nu mai are mult de trait, cum procedezi?
Desi prefer adevarul, am fost fortata de anumite imprejurari sa omit cateva adevaruri. Nu mi-a placut dar au fost probleme grave in care era necesara o cale de mijloc. In general diplomatia este punctul meu forte.
Nu inteleg ce poate face purul adevar... iti i-a cineva capul ...nici decum... merg pe ideea ca adevarul e mult mai bun decat o minciuna ...indiferent de situatzie... ai gresit recunoaste... adevarul doare insa daca te stii cu musca pe caciula
suspecta treaba
Nu stiu![]()
Acum spun ca adevarul ucigator, dar atunci nu poti sti ce-mi vine prin minte
Uneori accept o minciuna stiind ca nu mi se spune adevarul si pur si simplu apreciez ca persoana respectiva incearca sa ma menajeze.
eu rar pot sa mint, dar asta e firea mea, multi imi zic ca`s nesimtita ca zic totul pe fata dar un adevar care doare e adesea constructiv. degeaba o mint eu pe o colega ca a facut o treaba buna cand de fapt a facut`o execrabil si prin adevarul pe care i`l var o sa aiba sansa sa se redreseze. ![]()
sau daca e vorba despre mine, daca am facut ceva rau, o greseala e pe jumatate iertata atunci cand este marturisita. chiar asa e. si in plus daca nu as recunoaste as continua sa gresesc pentru ca dupa un timp as considera ca e in regula, la urma urmei nu stie nimeni...
in plus, e o dovada de respect sa spui adevarul.
O minciuna salvatoare.Toti uram sa fim mintiti, dar mintim.Prefer o minciuna ce poate face un bine, decat un adevarat ce poate face rau.
Uite ca sunt fel si fel de situatii. Asadar sunt situatii in care o minciuna poate face un bine (ex.: minti o persoana grav bolnava de un adevar care probabil i-ar face rau)dar nu totdeauana reprezinta si calea cea buna. E mult mai bine sa alegi mereu partea cea mai usoara. Adevarul este adevar. Nu poti uita ceva ai facut cu adevarat asa ca indiferent de sitatie iti vei aminti exact cum a fost iar daca ai preferat minciuna ca p o cale de salvare e f posibil ca de nenumarate ori sa te incurci dand tu insuti dovada de mincinos, de om in care nu trebuie sa ai incredere. Atat minciuna cat si adevarul sunt cu 2 fete. Acum depinde cum si unde sunt spuse.