Sa o iau cu inceputul.am sa raspund la intrebarile care stiu, dar am sa le numerotezi, sper sa nu te superi:
1.De ce la toţi amărâţii li se taie din salarii iar la ăia de sus li se tot adaugă material în buget?
Pentru ca ei au crezut in vorbele alora de la putere, desi au vazut ce au facut ei in ultimii 5 ani. Dar ce sa faci, asa e in Romania, se cumpara voturile si cu un pix sau o cana.
2.De ce un om de rând dacă-i dărâmă gardul vecinului din greşeală riscă să facă puşcărie, iar unu cu bani dacă omoară un om nevinovat pe trecere, ulterior îşi "mută" trecerea cu 20 de metrii mai încolo şi scapă basma curată?
Pentru ca la noi in Romania, spaga este legea.Asa este: ai bani, poti sa faci orice, oricum nu o sa ti se intample nimic, iar daca nu ai bani, ai probleme, nu bani.
3.De ce facturile şi amenzile nu întârzie niciodată să vină în poştă, dar când aştepţi să-ţi vină alocaţia durează 3 luni?
Pentru ca ei se bucura cand trebuie sa trimita facturi si amenzi, deoarece primesc bani, dar cand trebuie sa dea alocatie, intra cliseul "nu sunt bani". Bineinteles ca sunt bani, mai corect ar fi sa zica "nu sunt bani...de alocatie!".
4.De ce veniturile angajaţilor de rând se micşorează iar preţurile cresc într-una, şi nu e invers?!
Pentru ca suntem in tara in care conducatorii nostri cheltuie mai mult decat primesc, si trebuie sa ia din leafa "celor mici", iar "cei mici" care sunt patroni la supermarketuri, scumpesc preturile ca doar na, si lor li s-a taiat.
5.De ce pe TPU unii au suspendare la primul spam, iar alţii trimit într-una de 2 luni şi nu-i mai suspendă nimeni?
Asta chiar ma intreb si eu. Din pacate nu sunt administrator, asa ca nu iti pot raspunde
.
6.De ce primăria după ce asfaltează unele străzi, după 2 săptămâni îşi dă seama că trebuie să bage ţevi de gaz pe dedesubt şi sparge asfaltul care de abia s-a uscat, iar ulterior din nou îţi rupi gâtu cu maşina prin gropi?
Pentru ca nu se gandesc la viitor, pentru ei exista doar trecut si prezent, si ca sa se laude ca "uite ce repede am asfaltat eu, cum sa nu ma vreti iar primar?!?" de parca toti sunt la o intrecere.
7.De ce tehnologia de fabricaţie de la Dacia e mult mai proastă decât cea de la VW?
Imi pare rau, nu ma pricep la masini
.
8.De ce un american când vine în România trebuie să-şi dea ceasul cu 50 de ani în urmă?
Pentru ca asa e la noi, suntem mai in urma (din toate punctele de vedere) fata de toti ceilalti.
9.De ce toţi românii pleacă dincolo, iar marile companii străine vin să-şi dezvolte afacerile aici?
In primul rand buna intrebare. Daca observi toti se gandesc ca "dincolo la vecinu' " e mai bine...pe cand ceilalti din afara parca au un ochi mai bun.
10.De ce an de an, în fiecare iarnă în mijlocul lunii Decembrie auzi la ştiri acelaşi clişeu: "zăpada i-a luat prin surprindere pe angajaţii de la deszăpezire"?
Doamne fereste, cum, sa-si asume ei vreodata responsabilitatea? Nu, lasa, isi zic ei, lasa ca prostim prostii.
11.De ce la noi în România toate trebuie să meargă mai prost decât dincolo?
Ca a vrut Basescu sa ne cunoasa toata Europa, chiar daca suntem un exemplu negativ, lasa ca e "bine"...
12.De ce la noi totul merge pe invers faţă de cum ar trebui?
Raspunsul ar fi cam acelasi ca si la intrebarea anterioara, doar ca mai am de zis despre exemplul care ni-l ofera "gasca lui Base' ".
O seara frumoasa si tie!
De ce? Raspunsul e simplu si scurt. Pentru ca traim in Romania si aici nimeni niciodata nu a facut nimic.Pentru tara zic, pentru evolutia tarii.Comunismul a fost o indepartare de lumea occidentala, prin revolutie sa dorit o schimbare.Si intr-adevar schimbarea a venit.In rau din pacate. Dar vina, culpa e comuna si prin asta nu vreau sa jignesc pe nimeni.Asa tara, asa conducatori, asa oameni. Traiesc in Romania, vreau bine ca si multi altii dar din pacate nu se poate face nimic atat timp cat la conducere sunt partide tip PDL, PSD si toti de fapt. E trist.
Asta e Romania. Toti parlamentari viseaza doar bani. Alocatiile intarzie pentru ca Piticu de Boc si chioru` de Basescu vor cati mai multi verzisori;))
Din acest cantec aflii mai multe :))
http://www.youtube.com/watch?v=924nfz7E-Tc
O seara frumoasa si tie! :D
Tarisoara asta nu iti ofera nicio satisfactie.De ce? Am un raspuns simplu la ce intrebi tu: Pentru ca pot, si nimeni nu se impotriveste, ne-am obisnuit cu ce avem.
Manugabi întreabă: