A rostit-o un geniu și e ok. Dacă o repetă un idiot, o face din dorința de a-și nega (justifica) prostia
E foarte bine sa fii expert intr-un domeniu dar asta nu inseamna sa fii complet nestiutor in altele. Cultura generala e foarte importanta. De ex vorbeam odata cu un student la master la inginerie (terminase facultatea cu 9 si ceva) care lucra la un institut de cercetare si ii spuneam ca sunt din judetul Ialomita. El a zis asa cu seninatate ca habar nu are unde e judetul asta si ca nu a auzit de el (nascut in Bucuresti). Si au fost mai multe lucruri la care un copil de scoala primara ii dadea clasa. Trebuie sa stii lucruri generale, sa poti purta o conversatie macar la nivel mediu, macar sa ai habar de lucrurile din jurul tau.
Înseamnă că fiecare e bun la ceva, nu trebuie sa ne comparam. Nu i poți cere unui pictor sa facă operații pe creier asta nu înseamnă că e prost și nici invers. Sau unui electrician sa rezolve probleme de matematica și asa mai departe
Adevarat. Fiecare e bun intr-un domeniu, toti avem inteligenta, dar o folosim diferit (in functie de ce ne place, ce talente avem, ce educatie am avut si asa mai departe). Eu, de exemplu sunt o persoana foarte creativa, artistica, am avut rezultate foarte bune in niste domenii si laude si tot felul de aprecieri, dar daca m-ar judeca cineva strict dupa cata matematica stiu, ar zice ca sunt retardata .
Cipi1212 întreabă: