| Florentin96 a întrebat:

Salut, la dacia 3 2025 ma înnebunește acel martor tpw de presiune in anvelope practic îl tot resetez apoi dupa o săptămână apare din senin, pana sa pun anvelopele de iarna nu mi-a aparut deloc toată vara de cand am luat masina.ce I pot face? Sa nu mai apară Deloc? Cei de la dacia nu vor sa ma rezolve ca n au ce sa i facă cică. cum pot scăpa sau dezactiva de tot senzorii aia

2 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. La Dacia 3 senzorii TPMS sunt indirecti. (Deci nu sunt directi - montati pe jante). Sunt influentati direct de sistemul de franare, ABS, precum si alti parametrii. Ce intelegi tu prin resetare? Ai navigat in meniul de bord la presiune roti si ai tinut butonul OK pana a fost acceptata noua valoare? Fiind senzori indirecti si, in consecinta mai putini precisi, pot fi influentati de tot ce am scris mai sus, inclusiv presiunea evaluativa a rotilor. De dezactivat nu poti. Daca se incearca asta din computerul de diagnoza iti va aparea un bradut luminos pe bord (altfel spus o multime de beculete si erori -> nu te sfatuiesc, oricum nici un mecanic nu va face asta). Gaseste un mecanic bun care sa identifice problema. Pot fi multe variante. Bafta!

| Florentin96 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Am înțeles ce zici, dar ideea e ca nu pot sa pricep de ce îmi apare din senin acel martor clilpitor in bord la o săptămână doua din nou cu mesajul verifica tpw. nu stiu sincer pana sa schimb anvelopele de iarna nu mi-a aparut toată vară..ciudat mulțumesc oricum