Holocaustul n-a fost un beneficiu si n-a fost indreptat impotriva unei populatii atat de nocive cum sunt tiganii. Din pacate pentru oamenii pretiosi, nu exista comparatie intre evrei si tigani.
Domnu pavel si-ar dori sa fie un mare om cu principii si din pacate in cazul asta esueaza lamentabil fiindca adevarul e ca sunt extrem de putini romi care sunt mai de treaba decat unii romani, si din pacate tocmai ca IN GENERAL tiganii au diverse apucaturi subculturale care depasesc cu mult apucaturile romanilor.
Sunt si tigani albi cum le spune lumea, care se imbraca bine, traiesc la bloc, nu-si ridica fustele si nu fac zeci de copii. Am avut chiar la mine in bloc, pe scara doua astfel de familii. Una pe etaj cu mine si alta la parter. Ce fac? Pai ala de la parter, capul familiei, primul din tot blocul care a inceput cu gratare de ne-a afumat pe toti ani de zile. Ala de langa mine prajea carnati si mici la 12 noaptea, amandoi puneau muzica tare cand vroiai si cand nu vroiai, cei de alaturi se certau ca la usa cortului el cu sotia, la un moment dat si-au pus butoiul cu varza in balcon de putea de te traznea. Ala de jos s-a oprit cu gratarele si acum si-a scos exact ca tiganii o plita in curte si acolo-si face mancarea sa nu-si imputa el casa sa ne imputa pe noi.
Iar majoritatea tiganilor cu fuste fac ce stie toata lumea ca fac si ce se vede si pe la televizor. La noi in cartier e un intreg bloc de tigani care arata absolut jalnic, ferestre afumate, pleduri si presuri scoase peste tot, gunoi. Sa nu-mi predice mie nimeni bazaconii de genul nu generaliza fiindca din pacate in cazul astora generalizarea e o regula.
Iti dai seama ca omorarea lor nu e o solutie. Ce facem insa cu subcultura pe care o promoveaza? - igiena extrem de precara, contraceptie zero se puiesc ca iepurii, cultura de nivel extrem de scazut privind muzica, imbracamintea, alimentatia etc, de atitudine si limbaj ce sa mai zic.
Indivizi la fel de mizerabili sunt si in alte parti, mizerabili si inculti la propriu, dar din cauza saraciei. In India de exemplu, daca nu le-ai vedea fetele nu i-ai putea diferentia de tiganii saraci de la noi.
Autoritatile ii tolereaza prea mult si s-a ajuns ca unii din ei sa fure in asa hal incat a vazut toata lumea ce si-au facut si ce stil de viata promoveaza. Nu sunt angajati dar au masini de sute de mii de euro si aur pe ei.
Da nuuu sa nu generalizam. Eu zic sa fim mai putin snobi, e bine si cu principiile si alte astea dar cand realitatea te loveste in fata e cam greu sa o ignori.
Era sa uit, stii ce e mai grav? Ca multi romani au luat parte, au adoptat si transmis mai departe modul in care tiganii si-au promovat subcultura lor prin muzica.
Manelele prin mesajul lor simplu si oferta de cel mai rapid mod de-a da din fund i-a afectat mental si cultural pe multi dintre noi.
Ce sa-i faci? E greu sa asculti o muzica ce-ti pune putin mintea la contributie, pentru unii a fost mai simplu sa-l asculte pe alde Salam si altii cu mesaje despre dusmani, bani, masini si femei.
Presa ar trebui sa inceteze promovarea acestor subvalori, iar la nivel inalt ar trebui sa nu mai avem un presedinte care se pupa cu ei peste tot si al carui frate se implica intr-un clan de tigani interlopi, iar autoritatile sa-si miste si ele fundul sa nu mai permita imbogatirea acestor oameni prin furt si alte fapte penale.
Tiganii nu ar fi discriminati daca s-ar comporta civilizat. Cauza problemei este ca tiganii traiesc in saracie iar ca sa scape fac ce pot (fura, omoara, vand droguri si altele). Lor le era mai bine daca nu ar fi fost adusi in Romania niciodata. Nu cred ca Hitler a facut ceva bun in toata viata lui. Nu vad cum uciderea in masa poate fi ceva bun.
Devin tot mai confuz privind subiectul ăsta, că, deși nu vreau să generalizez și vreau să fiu cât mai obiectiv posibil, majoritatea țiganilor mă forțează să îi urăsc. Ceea ce nu e ok pentru țiganii care sunt de treabă.
Esti un RASIST! Problemele le intalnesti la foarte multi oameni NU neaparat numai la romi, numai ca tu vezi numai romii...
Ce ei nu-s tot oameni? Sunt romi care-s mult mai de treaba decat multi romani! Daca vrei sa judeci, judeca numai pe cei in cauza NU GENERALIZA!
Rasist eu? Nicidecum am apreciat intotdeauna sa zicem oamenii mai diferiti fata de noi spre exemplu Evreii oameni care intr-adevar au fost ucisi torturati si condamnati la moarte pe nedrept.Sau negrii care sunt oameni de culoare, ca si populatie negrii au fost admisi datorita faptului ca sunt oameni normali ca si noi. Rromii au dat dovada doar de distrugere furt inselaciune la noi in tara cine sunt cei mai bogati Tiganii de ce? Datorita benzilor organizate din Franta Spania Italia datorita copiilor care sunt supusi ceristului si majoritatii copiilor care sunt traficati pentru bani.Nici romanul nu are scuza ca nu e cheie de biserica dar majoritatea problemelor se intalnesc la aceasta rasa de oameni sa zicem
Corect!
Acum cand privim in urma si ne uitam la cei care au scapat din mainile nazistilor, avem un oarecare sentiment de mila si ne fortam sa ne pisham pe noi in lacrimi, la orice mamaie care spune cu lux de amanunt, ce si cum s-a intamplat, de parca ar mai vrea sa retraiasca acele momente, intr-o maniera masochista.Un sacrificiu de altfel benefic.Cine stie, poate as fi fost si eu intr-o groapa comuna impuscat.Salvarea lor a dus la avalansa asta de empatie.Istoria s-a scris si se va scrie de invingatori. Poate acum, daca Hitler ar fi castigat, ne-am fi delectat cu un altfel de brainwash nazist.
Multi confunda culoarea pielii cu atitudinea.La mine rasismul tine printre altele si de felul in care te comporti in societate.Si coincidenta sau nu, rromii ies de fiecare data in evidenta.
Si da, a fost un beneficiu, sau un sacrificiu benefic.Nu a fost dus pana la capat, dar sper si am toata increderea ca cineva se va ridica dintre noi, cu o alta mentalitate si o sa ne multumeasca pe toti...nuclear!
Imi place modul tau de a gandi Pavel cam face confuzie in ce am zis eu ...ideea e ca 70% din furturile crimele violurile etc. ce se intampla in Romania sunt cauzate de Etnie roma daca intr-adevar eram Rasist uram negrii sau evreii ..si cum sa nu iti fie ciuda si ura cand vezi o mizerie infecta in casele lor si cei care isi pun copii la cersit amputand picioare si maini numai pentru cativa 10 de bani aruncati din mila traim intr-o societate deplorabila. Daca stam si ne gandim negrii avusesera aruncate aceleasi prejudecati de catre rasa alba dar negrii au dat dovada de un spirit social adecvat si cizelat astfel incat s-au putut integra in societate cu brio dar tiganii? Nici scoala nu vor de furat tot continua? de ce le-am oferi o sansa este rasa inferioara care cauzeaza probleme nu ai cum sa faci niciodata din otet miere cam asa vine si cu astia
Sincer, mie nu-mi place modul meu de a gandi.Nu ma lasa uneori sa ma bucur retardistic de unele momente in societate, adica in grup, cu turma.Imi da asa o... retinere.
In schimb, ura fata de rasisti e amuzanta. Daca-i intrebi daca sunt de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi, o sa-ti zica toti: "daaa, sufletu' meu, sunt satul sa fiu muscat zilnic."Dar, intr-un univers paralel sau realitate alternativa, daca aveam un brainwash televizat, despre cum sa protejam cainii, raspunsul ar fi fost altul.
Mentalitatile sunt pe baza de influente in ziua de azi.Asa functioneaza si economia, politica, grupurile de interes.
Un adevar crud, ar fi ca doar nebunii sunt mai ocoliti de influente.La ei nu prea functioneaza, in schimb nu se pot lua in serios, pentru ca o idee buna de-a lor, apare dupa ce ti-au uns parbrizul cu rahat.
De tigani nu mai zic nimic.Mi-am facut bata de 2m din stejar la sat, iar toamna cand ii prind cu dubele prin livada... judeca si tu, dar e mult de sapat in schimb, pentru ca sa vezi prostie: stiai probabil ca au mai multe drepturi ca noi?
Deci vin eu si te injur ca la usa cortului= nu patesc nimic.Ma duc cortul lor si zic: "cioara, iesi afara!". Surpriza, amenda ca sunt minoritati si ii fortam sa fuga in alte tari.Concluzia e simpla.Tu ca platitor de taxe, in urma injuraturilor mele...ramai demoralizat, Iar rromii, se bucura de banii primiti ca despagubire.
Deci nu facem diferenta de rasa, sa fie clar! Asta e mesajul lor! Doar cand ne injuram, trebuie sa nu incrucisam rasele. Bullshit! Vezi, aici intervine bomba aia pentru egalitate.Degeaba nu va exploda, sa fie clar!
Ce subiect ai ales si tu...pfff!
Ce parere aveti despre uriasa problema din Romania reprezentata de populatia de Rromi supraextinsa care cauzeaza probleme?
Faptul că populaţia de Rromi se extinde nu o putem opri deoarece pentru ei familia trebuie să fie cât mai mare indiferent dacă părinţii nu au suficiente,, fonduri financiere" pentru a le oferi educaţia cel puţin strcit necesară; mai exact să ştie să scrie/citească/calculeze. Este adevărat că Rromi nu sunt foarte,, calmi" însă nici noi,, românii" nu suntem mai,, nobili". În lco să îi acceptăm pe rromi şi să încercăm să îi integrăm în societate, îi alungăm şi îi renengăm.Nu toţi rromi sunt aşa. Iar dacă ai auzit vreodată de maxima,, Orice pădure îşi are propriile uscături" fie ele mai puţin,, vizibile" sau nu. În ciuda a ce cred ceilalţi rromi sunt chiar nişte persoane cu care ai ce discuta. Doar că din cauza propagandei negative pe care o facem rromii sunt văzuţi nu numai de noi ci şi de străini ca fiind nişte criminali nesimţiţi care îşi trimit copii la cerşit pentru ca ei să aibă bani de alcool/ţigări etc. Este adevăart că o mare parte din ei aşa sunt însă NU TOŢI SUNT LA FEL!
Voi ati intampinat probleme cu ei?
Personal nu însă am avut persoane care au trecut prin aşa ceva.
Credeti ca Holocaustul realizat de A.Hitler a reprezentat un beneficiu?
A. Hitler a avut o concepţie mai diferită. Prin diferită înţlegând un rasism absoult. După cum poate ştii Hitler a fost fascist, el a avut o gândire prin care dorea exterminarea tutror evreilor din lume. Holocaustul reprezentând uciderea n masă a evreilor. Personal, ca o perosană creştină consider că fiecare om este fratele/sora noastră şi că nu avem dreptul să omărâm nicio persoană. Însă sunt anumite excepţii, iar Hitler a fost una dintre ele. Dcaă cred că Holocaustul lui Hitler a fost un lucru bun? Normal că nu cred. Până şi ţara noastră a trecut prin aşa. În acea vreme prim-ministrul României era Antonescu, iar România era aliată cu Germania deoarece alesese să dea anumite teritorii Bulgariei şi Ungariei parcă pentru a intra apoi în programul de protecţie al Germaniei. Evreii din România erau îchişi în vagoane de câte 80 de persoane, numai că îi înghesau acolo ca sardinele aproape triplu. Vagoanele erau închise ermetic iar căldura era insuportabilă, evreii din vagoane nu pri meua apă/mâncare ei fiind necesari să îşi bea propria urină şi multe alte nenoroicri, iar în momentul în care ajungeau la destinaţie abia de mai erau 50. Eu perosnal cred că Holocaustul lui Hitler a fost unul dintre cele mai urâte episoade prin care a trecut întrega lume.
P.S.: Legat de de rromi, putem să îmbunătăţim lucrurile prin educarea noilor generaţii.
Acesta este răspunsul meu. Poate nu este unul foarte complex însă sunt doar clasa a-IX-a.
mentholinks întreabă: