| Andrei02pavelboss a întrebat:

Salut TPU. s-a scos din scoli cu șeful clasei că am auzit că s-a scos chestia sa fii responsabilul clasei. adică prin 2017 2018 îmi aduc aminte că eu eram cu câteva colege de serviciu și practic alea nu făceau nimic, mă trimiteau pe mine sa ud bureți și etc acum mai exista așa ceva sau s-a scos?

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"chestia sa fii responsabilul clasei " nu s-a scos dar nici bureții nu se mai udă, s-a trecut la markere

| angel6lust a răspuns:

Nu s-a scos din câte știu.

| CiocSimion134 a răspuns:

Postul de șef al clasei a rămas în continuare. Și acum îmi amintesc ca în clasa noastră, în generala, se organizau alegeri democratice, fiecare elev votându-și preferatul din lista de candidați, în fiecare an erau maxim 5 candidati, având în vedere ca numărul copiilor din clasa noastră depășea puțin 30. Am auzit ca de cele mai multe ori șeful clasei este desemnat de către diriginte, dar nu mi se pare corect. Candidații noștri aveau și prezentări electorale. Asa mi se pare corect ca populatia scolara sa-si aleaga seful/presedintele clasei. La noi seful se preocupa mai mult cu menținerea liniștii în timpul orelor și ținea legătură cu majoritatea profesorilor. Erau unii profesori care își alegeau elevii cu care sa le trimită celorlați copii materiale după care sa învățăm sau teme.

| CiocSimion134 a răspuns:

Ceea ce am uitat sa menționez este ca la începutul fiecărui an școlar se crea o lista cu elevii de serviciu. Lista era elaborata astfel încât toți sa fim de doua ori elevi de serviciu în timpul unei luni. Se grupau cate 2 copii care formau o echipa, iar aceștia se ocupau cu stresul tablei, transportarea lazilor cu mancare pentru clasa și cu celelalte treburi specifice unui elev de serviciu.