| Unșpearul132 a întrebat:

Salut TPU! Vreau sa va pun o întrebare care tine de viitorul tarii în care trăim. În primul rand pe cine ați vota la prezidențiale și de ce. Și tot odată cine credeți ca va câștiga alegerile prezidențiale?

Răspuns Câştigător
| mODIN a răspuns:

Nu ma atrage nici unul din candidati, dar fiindca politica externa e o componenta majora din responsabilitatea unui presedinte, cred ca il voi vota pe Geoana. A avut deja o functie mai inalta decat cea de presedinte al Romaniei si a trebuit sa colaboreze la greu cu reprezentanti din alte tari. Asta pe langa faptul ca acum 20 de ani a fost si ministru de externe. Mi se pare cel mai calificat dintre toti candidatii din turul acesta.

Realistic vorbind, probabil o sa mearga in turul doi Simion si Ciolacu, astia figureaza in toate sondajele pe care le-am vazut. Daca raman astia doi, il votez pe Simion pentru ca Ciolacu e... asa cum e laughing

| MihaitzaItza a răspuns (pentru mODIN):

Oribil sa pui ștampila pe Geoană.
Un psdist până în vârful oaselor, un trepăduș, un circar acolo la Nato iar ultimele lui apariții publice niste glume ieftine cu fiica-sa care recita din Trump și sala de psdisti care îl ovaționa...

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru mODIN):

Este alt candidat fost ministru de externe, daca asta cauti.

| mODIN a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Ok, si in opinia ta, cine e candidatul cel mai bun?

| mODIN a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

La parlamentare votez partidele mici, dar la prezidentiale castiga o singura persoana. Diaconescu are zero sanse, nu are nici un rost sa-l votez.

Cel mai pregătit Diaconescu.
Cel mai bun cu șanse cat de cat reale, Lasconi

Și la parlamentare partidele mici au zero șanse. Chiar mai mici decât Diaconescu

Cred ca n-ai inteles exact cum functioneaza parlamentul. Nu ai nevoie de majoritate acolo, fiecare reprezentant are vot ega. In afara cazului in care un partid are 51% din reprezentanti (ceea ce in momentul de fata nu se poate), chiar si daca ai 0.2% din voturi, tot ai o influenta si putere de vot.

Deci tu consideri o USRista ca fiind un candidat bun... M-am lamurit laughing

Cred ca tu nu stii ca ai nevoie de un prag electoral ca sa ajungi in parlament... caz in care nu ar trebui sa razi de optiunea mea ca e clar ca nu stii nimic despre politica.

Aaaa.
M-am lamurit, fan Trump.
Ok. Seara buna. si forta AUR

Ma scuzi pe mine, pragul est 0.3% din voturi, nu 0.2% cum am zis initial. Intr-adevar tot argumentul meu a fost desfintat de asta. laughing

Pragul este 5% din voturile naționale sau 20% din voturile din 4 circumscripții.

Stai jos.
Ai 4.

Numa Dumnezeu stie de unde ai scos numerele astea laughing)

Din lege, din lege

LEGE nr. 208 din 20 iulie 2015
Titlul I Alegerea Senatului și a Camerei Deputaților
Art. 94

(2) După primirea proceselor-verbale încheiate de către birourile electorale ale circumscripţiilor, potrivit alin. (1), Biroul Electoral Central stabileşte partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care îndeplinesc pragul electoral, separat pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor. Pragul electoral reprezintă numărul minim necesar de voturi valabil exprimate pentru reprezentarea parlamentară, calculat după cum urmează:
Puneri în aplicare (2)

a) 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional sau 20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali;

E bine ca votezi informat.

Esti praf prietene. Praf si pulbere.
Nu e de mirare ca imi contestai alegerile, e clar ca tie iti spun altii ce sa votezi, ca singur nu prea ai fi in stare.

O sa recunosc ca ai avut aici dreptate.

Normal ca am avut dreptate.
Sunt un votant informat.
De aia nici nu votez Geoana.

24 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Singura soluție aproape de decenta e Lasconi.

Va câștiga Ciolacu e destul de clar. Suntem un popor de cretini când e vorba de alegeri politice. Adică uite la răspunsurile de aici. E cineva in stare sa pună ștampila pe Georgescu

| relian a răspuns:

Nu as vota pe nimeni in RO, pentru ca presedintele nu are nici un rol acolo, ba dimpotriva as vota pentru scoatera presedintelui in afara legii, sa mai scape tara de o cheltuiala inutila. laughing

Cine va iesi totusi presedinte? Cred ca Geoana, asta daca participa doara Sosoaca, Ciolacu, Ciomacu, Ciumatu si alte nume de genul asta.

Gandeste si tu cum sa iasa un presedinte care sa se numeasca Ciolacu? Acu sincer, fara sa stii nimic despre acel om, tu ai vota un asa nume?
Eu sincer iti zic nu as vota, suna a ceva caricatura, si sa stii ceva, numele totdeauna arata ce persoana este.

De regula numele de familie este pus fctie de ce caracter are acea persoana, sau cel putin asa se puneau numele, sau asa s-a pus cindva, acum doar il mostenesti, dar tot din acea persoana te tragi.

Caldararu, e numele unuia care facea caldari laughing Mocanu, e unu care pazea oile si tot asa.
Ciolacu laughing suna cum am spus caricatura, sau Sosoaca laughing ba voi sunteti copaci, sunteti nebuni cei care votati astfel de nume.

Basescu, ala e nume de basina laughing arata ca persoana care a avut prima data acest nume, era basinoasa, ori se caca pe el, ori era puturos, dao dreacu de traba, daca romanii voteaza astfel de oameni uite de aia tara merge asa, cum e turcu si pistolul, vorba proverbului.

Eu asa cred ca daca sunt astia Sosoaca, Ciolacu, Ciumatu si Geoana, sigur, garantat iese Geoana.
Nu stiu ce candidati mai sunt, daca ai lista zio si iti spun cine o sa iasa.

Ca idee numele asta Ciolacu in cultura romaneasca este, sau a fost asociat cu chestii gen caricatura,, comedie, sau personaje tipice de oameni prosti.

Cum am sus numele au fost date de ceilanti oameni, functie de cum era omu.
Ciorba, uite alt nume laughing sau Modovanu, Feraru, Moraru etc.
Trebuie sa te uiti si la nume nitel sa analizezi, nu votezi ca Ciolacu sau ca Sosoaca laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu-ti raspund la prima, intelegi din raspunsul la a doua.

De iesit va iesi cine au hotarat aia de la Bruxel si in America.
Ca doar suntem colonie. Sa nu iti inchipui ca hotaram noi!
De cand suntem in UE, fiecare candidat cu potential in sondaje a mers in pelerinaj la Portile Inalte.
Viorica a mers la Poarta cea mai Inalta: s-a dus la Vatican happy

| LisaJulie a răspuns:

Userul suntserios are dreptate, după sondaje Ciolacu iese, Lasconi nu are votul meu deoarece a spus ca romanii din diaspora sunt trădători, iar Geoana a mai avut odată sansa, cât despre Simion faptul ca vorbește fluent spaniola sau ca a spus ca susține tinerii nu ma convinge ca ar fi o persoana educata plus ca nu are nici măcar 40 de ani împliniți, Ciuca nu este o opțiune, noi avem nevoie de un om care se pricepe la economie, nu de un militar! Dar voi cantari toate opțiunile și voi vedea

| FreddieM a răspuns:

Diaconescu, cel mai realist, competent și coerent. Ceilalți vin doar sa mulgă vaca.
Cheers

| 1onurSimion a răspuns:

Călin Georgescu îl vad și consider om serios și capabil! Să conducă România!

în rest ceilalți numai scârbă îmi provoacă nu vrea să-le menționez numele!

| MihaitzaItza a răspuns:

Vrem sa recunoaștem sau nu Kelem cred că e cel mai decent dintre toți. Și probabil Diaconescu cel mai pregătit... Dar ar fi voturi inutile

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Sa-i conduca pe ai lui!