Crestinismul tine omul pe loc.Biblia e plina de contradicti si asta o stiu toti.Eu personal m-am dus la preot sa il intreb de unele pasaje din biblie in care scria,, Sa omori pe cei care hulesc numele Domnului'', iar raspunsul a fost,, Misterioase sunt caile Domnului''.
Prima idee a religiei crestine legata de om, si cea de baza, e aceea ca omul se naste in pacat si moare in pacat ceea ce mie mi se pare o aberatie.Nu putea sa fie : Tot omul se naste in dragoste si o sa moara in iubire?
In perspectiva bibliei nu exista cuvantul preistorie, pentru ca preistoria are legatura cu evolutia omului atat pe plan fizic evoluarea din primata cat si pe plan psihic, adica invata sa isi faca unelte, arme...etc,etc.
Despre mancatul mieilor Dumnezeu nu prea are nimic impotriva, in schimb esti un pacatos daca mananci porc pentru cei care nu stiau.
Salut!
"Dumnezeu este expresia si produsul slabiciunii umane." Daca nici in prezent oamenii nu prea stiu ca Soarele e o stea, ca Pamantul se roteste in jurul lui, si nu invers, ca cerul nu exista, cum ar fi stiut inapoiatii aia acum 2000-3000 de ani? Faptul ca nu stiau, e dovada ca nu le-a soptit dumnezeu si chiar ca nu exista acel creator descris in cartea "sfanta". Apropo, nu arabii se biciuie, ei nu cred ca Iisus e fiul lui dumnezeu, dar sunt mai periculosi si bolnavi decat crestinii.
1. Omul nu poate cuprinde cu mintea creatiile lui Dumnezeu. Cei luzi si prosti, rad, ceilalti, imbratiseaza cu dragaceasta creatie a lui Dumnezeu. (Scuza ca ma infierbant asa, dar deja is nervoasa si satula de tot luzii astia care se cred grozavi ca ''Nu exista Dumnezeu" - atunci de ce exista binele si raul pe lumea asta? De ce exista lumina sfanta de la Ierusalim? - si s-au facut cercetari pana in panzele albe, pentru ca, la final, sa ajunga la concluzia ca este minune. Iarta-ma ca sunt prea sincera, dar asa sunt eu...)
2. Nu pricep de e ai pus intrebarea aceea... oamenii s-au tot inmultit de la Adam si Eva, si normal ca a fost si peistorie, va spune la istorie la scoala, pana cand a venit Iisus. Deci nu are sens intrebarea ta ![]()
3. Adica iarasi, e ceva ce omul nu poate cuprinde cu mintea. Omul e creatia lui Dumnezeu, deci nu ilpaote contesta sau alte cele, noi suntem sub el. Tu nu vezi ce complexa e Biblia, de exemplu? Nici o minte umana nu o poate scrie, abia o poate pricepe ici si colo.
4. La acest punct doar atat am de zis : oamenii sunt luzi si o demonstreaza, vad ca, cu orice ocazie. Normal ca nu facem macel si chinuim si alte cele! Cine a si venit cu ideea asta tampita si paradoxala? Un nebun! Dar mai tampiti si prosti au fost cei carei-au dat ascultatre si l-au urmat. Ce sa si faci? Sunt multi oameni luzi... La faza ca sa sufere si ei precum Iisus, eu consider asta - jignirea suprema!
Nu am vrut sa fiu nesimtita sau ceva de genul, sunt o persoana care zice totul pe fata. Sa nu ma injuri, ca eu nu te-am injurat si nici nu o sa te injur. Asa. Deci, e foarte bine, intr-un fel ca ai pus intrebarile, sa te lamuresti, desi te-ai putea lamuri mergand la biserica, ascultand invataturile Lui, citirea din Evanghelie, etc.
In fine. Vacanta palcuta! - ca totusi au mai ramas 2 zile fara scoala si stres :X
Oamenii s-au inmultit de la Adam si Eva? Deci asta inseamna ca e un incest.
Si biblia interzice incestul, e genial.
Da, exact! Acum sti si tu care este si in ce consta pacatul stramosesc de care vorbeste toata lumea ca suntem iertati cand ne botezam!
Deci tu habar nu ai avut de treaba asta?! Ca adam si Eva au facut incest si ca acesta se numeste ''pacatul stramosesc''? Tu chiar nu calci pe la biserica... Mai intai documenteaza-te si apoi fa-te de ras!
Sper sa nu te superi, dar chiar m-am enervat cand am vazut ca nu stii! Daca ma injuri, macar fa-o in gand ![]()
In fine, sper sa te schimbi si sa realizezi de acum inainte cum sta treaba. Ai grija de tine!
Nu am de ce sa injur ar insemna ca sunt sub nivelul tau.
Cat despre documentat as paria pe tine sa mai pui mana pe biblie, pentru ca ce ai scris sunt date eronate.
Pacatul stramosesc, draga mea, este nerespectarea singurei porunci data singurilor oameni de atunci, Adam si Eva, care consta in a nu manca din pomul din mijlocul Raiului, anume Pomul Cunoasterii Binelui si Raului, avertizandu-i in acelasi timp ca odata ce se vor atinge de roadele acestuia vor inceta din viata. Diavolul s-a transformat in sarpe, i-a pacalit sa manance.Cand au mancat din pomul ala ei atunci si-au dat seama prima data ca nu au haine sunt si s-au acoperit cu frunze.Cand Dumnezeu i-a vazut si-a dat seama ca au mancat din pom, dar nici nu au recunoscut si nici nu si-au cerut iertare, Eva dand vina pe Adam si Adam pe Sarpe.Atunci au fost izgoniti din rai.Ala a fost primul pacat si de aici pacatul stramosesc pe care fiecare om il are.
Deci nici o legatura cu incestul si tot ce ai aberat tu.
Mai intai documenteaza-te si apoi fa-te de ras!
Chiar ma amuza ca imi spune lucrul asta o persoana care e paralela cu Biblia.
"Prin pacatul stramosesc, primii oameni AU PIERDUT SFINTENIA, CURATIA si putinta de a nu muri."(Fac. III, 22).
"Prin pacatul lor, primii oameni si-au pierdut linistea desavarsita a trupului [...]" (Rom. VI, 23)
=> I rest my case.
Daca tu ai crezut ca incerc sunt ingamfat ori nesimtit prin atitudinea mea imi cer scuze,ai avut doar impresia asta. Daca nu mi-ai fi scris lucruri de genul ca nu calc pe la biserica ori ca nu m-am documentat puteai sa ma si injuri ca nu ma opream la comentariul tau.
Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea pana la urma,dar asta nu inseamna ca daca tu esti crestina restul religilor sunt made in China.
Tu esti crestina din motive ce nu au tinut de tine,zona geografica in care te-ai nascut si mediul familial. Daca te-ai fi nascut in India ai spune ca toti crestinii sunt idioti si hinduismul e religia adevarata.
Cauta ce e aia o cruciada si cum crestinii iubitori luau cadavrele si le puneau in foc.
Cand vorbesc unui crestin despre ateism ma simt ca si cum as vrea sa dezleg un caine din lant,iar el vrea sa ma muste. Vreau sa ii arat ca faptul ca el nu poate inainta e o iluzie datorita lantului, iar cainele in continuare isi apara cel mai bun prieten lantul.
Religia ta interzice sexul de placere, spune ca femeii trebuie sa ii fie frica de barbatul ei, spune ca divortul e un pacat.
Am sa iti explic si de ce am folosit cuvantul aberatie, afirmatia ta, ca noi ne-am format din doi copiii, iar copii lor s-au inmultit la randul lor pana au format oamenii pe care ii vedem astazi.Asta ar insemna ca toti suntem rude ca oricare fata imi e o ruda, sange din sangele meu.Si Dumnezeu sa mai interzica si incestul? Nu ti se pare o contradictie in termeni?
Noi ateii nu incercam sa,, va dam peste nas'' ca noi stim mai multe, vrem sa va deschidem ochii.Ori cat de indoctrinata ai fi tot o sa iti pui intrebarea, oare chiar exista?
Trebuie sa iei in considerare faptul ca unii barbati care au avut posibilitatea, au schimbat anumite lucruri in folosul lor si in defavoarea femeii. Trebuie sa stim sa facem diferenta.