| Cătălin2025 a întrebat:

Salutare! Am făcut cont-ul pe TPU pentru această întrebare. Am o poveste destul de lungă și trebuie citită până la capăt. Scuze! Păi … Eu sunt șofer de camion prin Europa și stau mai mult prin vest, 6 săptămâni în voiaj și 2 acasă. Câștig destul de bine, cu banii de-acolo îmi reabilitez casa. E, în alea 6 săptămâni stau într-un oarecare confort: autostrăzi, zone frumoase și aranjate, oameni zâmbitori, peisaje frumoase … și vin în România … :/ Betoane nasoale, case dărăpănate, buruieni, totul urât ca după bombardament … Am fost șofer și prin țară și cu excepția la 7-8% din orașe și sate, România e o ruină de la un cap la altul. Este țara mea dar asta e sad. Deci efectiv când am văzut o filmare cu capitala Minsk m-a luat depresia (d-aia am și făcut contul) … curățenie, bogăție și e dictatură acolo frate … Am 26 de ani și am avut multe lipsuri în țara asta, nici nu îmi permiteam să merg la dentist până mai acum câțiva ani, iar acum că-mi permit să trăiesc decent cred că vreau să o părăsesc definitiv. E prea oribilă țara asta! Mă tot mint singur că se schimbă, că etc … Da, o să trăiesc eu mai bine printre vecini la fel de săraci, nimic mai mult! Aș vrea să termin casa să le-o las părinților mei, să aibă și ei o bătrânețe liniștită. Mă gândeam să plec în America sau Australia ceva gen. Știu un pic de engleză și pe camion găsesc eu ceva. Voi ce ați face? E o idee bună să fac asta?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai muta-te la Minsk happy
Acum daca tu muncesti si esti bine in Europa de Vest de ce nu ramai acolo?
America cred ca este intr-un declin accelerat si nu ii vad prea bine cu Trump la putere.

| Cătălin2025 explică (pentru suntserios):

Nu vreau să mă mut la Minsk măi! Nu îmi plac regimurile totalitare. Am spus că până și la ăia este ordine și totul arată întreținut. Arată, cel puțin din imagini, ca o țara vestică. Nu ca România … Asta cu America în declin nu prea o cred. Da, un președinte incompetent poate avea un impact în viața cotidiană. Dar economia ălora este la cu totul alt nivel.

| suntserios a răspuns (pentru Cătălin2025):

Economia SUA nu e deloc bine.
Si nici nu se prevede a fi bine in conditiile in care Trump declanseaza razboaie economice penste razboaie economice.

In continuare nu vad de ce nu ai vrea sa ramai in Europa civilizata.

Si da, normal ca in dictaturi lucrurile si oamenii sunt tinuti altfel in frau...

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca asta iti doresti cu adevarat, muta-te! Insa nu recomand America. E un continent nesigur. Criminalitate ridicata, oricine isi permite o arma de foc ( lucru ce nu e prea ok in mana omului de rand ), oameni idioti, cultura woke care e in floare, economia praf ( iti trebuie doua locuri de munca cat sa traiesti decent, nici nu mai zic de confort ). E tara tuturor posibilitatilor intr-adevar, dar asta nu inseamna ca totul este si ok.

Te poti muta in Australia daca vrei. Sau poti alege dintre tarile europene din vest.

| Cătălin2025 explică (pentru StoicAnalysis):

Interesant răspunsul tău. Eu în vest sunt înconjurat mai la tot pasul de membrii woke. Pe mine nu mă deranjează. Nu că aș fi eu cel mai dezghețat dar, în general, nu prea am frustrări. happy În schimb dețin în România o armă de foc. Cu permis cu tot ce trebuie. Știu că sunt extrem de periculoase. Nu armele ci oamenii care le mânuiesc greșit. Poți greși doar o dată și … Mă gândeam să plec chiar în Miami. Pare foarte frumos acolo. Nu prea știu multe despre Australia. Țările din vest nu-mi plac. Sunt niște țări prea medievale. Totul este foarte vechi. Casele unde locuiesc vesticii au sute de ani.

| FreddieM a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Stau în UK, dacă mi s-ar oferi în America dublul castigului actual, nu as părăsi tara asta. Acolo pentru o săptămână de vacanta te rupi în doua, nimic nu e garantat de stat, ești pe cont propriu, te bazezi doar pe propriile puteri și ești deseori prada celor mai puternici ca tine, e o continua lupta pentru supravietuire, o competiție acerba sa fii mereu mai bun.
Pai aici îmi permit 3-4 vacante pe an fratioare, concediu kakalau, și banii pe măsura jobului făcut.
În plus aici salariul minim e garantat, nu se fac figuri, pleci de la o suma cel puțin decenta, fără nici o calificare. Vrei sa crești? Statul oferă cursuri gratuite de calificare, au nevoie să formeze o societate pe care să se bazeze.
As recomanda să vii aici, dar câștigul unui șofer în Europa, la ora actuala e unul din cele mai consistente, așa că nu merita decât dacă vrei sa te stabilești aici, dar acum e puțin cam dificil.
Alte opțiuni, ar rămâne Canada sau Australia, din anumite puncte de vedere, mult mai bine ca în UK, dar marele compromis e ca ești la capătul lumii.
Cheers

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Cătălin2025):

Cultura woke din Europa e mult mai suportabila decat cultura woke din America.

Armele de foc in Romania se pot obtine in mod legal doar daca lucrezi in MAI, armata, servicii de paza, vanator sau daca esti magistrat. Si doar pe poligonul de tragere, pe terenul de serviciu sau in seiful din casa. In America aia vand pistoale si la supermarket. Sansele sa fi prins intre schimburile de focuri dintre ciumpalaci sau grupari criminale, sunt mari in America. Si din nou, oamenii de acolo sunt idioti tare ( majoritatea ).

Sunt si case si apartamente in tarile de vest care sunt moderne. Nu toate sunt medievale.

| Cătălin2025 explică (pentru StoicAnalysis):

Eu sunt șofer. Nu am lucrat nici in MAI, nici in armata, nu-s nici magistrat. Pur și simplu am făcut cursul de arme și munitii, am mers la SAESP la mine. Am dus diploma de curs și o cerere completată la ei. Mi-au dat o autorizație, am cumpărat pistolul și mi-au făcut permisul de arma. Pot sa umblu cu el aproape peste tot. Dar nu-mi plac țările din vest ca nu le știu limba. Iar Marea Britanie e cam deprimantă. Oricum, îmi place argumentul tău. Poate Australia sau Noua Zeelandă sunt pentru mine. Cine știe!