| AsgaardSephiroth a întrebat:

Salutare tuturor. Probabil ați auzit sau citit în mass media că acum doua săptămâni premiul cel mare la loto 6/49 a fost câștigat de un tânăr inginer (30 de ani), care a jucat o varianta simpla de 12 lei, fiind un jucător ocazional. Valoarea câștigului era de peste 9 milioane euro. După taxe omul a rămas cu mai mult de 5 milioane euro in cont.
Întrebarea mea este: daca prin absurd, ipotetic, cum doriți, ați câștiga peste noapte aceasta sumă (5+ milioane euro) care ar fi primele cinci lucruri pe care le-ați face cu banii?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Hai sa vedem...
1. Gasesc un consultant financiar bazat.
2. Investesc 4.5 in mai multe portofolii.
3. Emigrez intr-o tara decenta. Ceva gen nordul Europei, dar mai iau in consideratie si alte optiuni.
4. Ma plimb mult si bine de banii generati de investitii.
5. Angel investing, valori mici in proiecte din piete emergente.

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Plătesc creditul
Mai cumpăr 3 apartamente.
Vând mașina
Iau o vacanță
Investesc la bursă

| AsgaardSephiroth explică (pentru GabiDumitrescu):

Na, chapeau domnule. Uite că mai sunt oameni care să nu se arunce în cheltuieli, ci sa se gândească la investiții concrete și fără presiune. Bravos.

| AsgaardSephiroth explică (pentru suntserios):

Bun răspuns. Investițiile sunt de bun augur. De ce ți-ai vinde mașina? Mă gândesc că ai dori sa cumperi o mașină mai buna, sau pe placul tau, nu-i așa?

| J0B0MAT a răspuns:

Îmi cumpăr o casă și mașină mișto, deschid o afacere, o parte îi păstrez pentru diverse nevoi, vacanțe și voi dona (mai mult decât de obicei) celor care îndură război, genocid, boli, foamete și celor care m-au ajutat la nevoie.

| AsgaardSephiroth explică (pentru J0B0MAT):

Foarte frumoase gânduri. Cred că oricine și-ar dori o casa așa cum a visat și mașina preferată. Investițiile într-o afacere nu pot fi decât de bun augur. Și varianta de a dona o parte din câștiguri denota o atitudine empatică și de o bunătate net superioara. Foarte frumos răspuns.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Pai mai crestem, ne mai uitam in jur. Acum citiva ani as fi bagat-o pe aia cu "iau o casa pe gusturile mele, cate j'de mii de apartamente sa inchiriez, o masina bengoasa" dar acum astea nu sunt in primele o suta de locuri pe lista macar. Nu-s pe nici o lista. Nu as mai paraliza nici un leu in imobiliare sau orice alte investitii in Romania, avand in vedere modul absolut mizerabil in care se poarta autoritatile cu astia cinstiti.

| WallzRUp a răspuns:

Înainte de toate, aș fi nevoit să-mi angajez bodyguarzi.
Suntem în Românika totuși, în momentul în care ar afla lumea că am câștigat la Loto, mai mult ca sigur aș deveni o țintă a răufăcătorilor.

Și, desigur, nu m-aș mai duce la muncă niciodată.

| AsgaardSephiroth explică (pentru WallzRUp):

laughing Chestia cu munca e tare, deși sunt convins că ai munci (măcar că boss/CEO). Dacă informația nu transpiră, nu cred că ar afla cineva că ai câștigat la loto. Depinde și de showing up. Daca nu apari peste noapte cu cheltuieli și cumpărături exclusiviste, cred că vei rămâne în sfera "incognito", ceea ce este de dorit in acest caz. happy

| doctorandus a răspuns:

Prin definitie cuvantul "investitie" inseamna ca poti sa pierzi toti banii.

| AsgaardSephiroth explică (pentru doctorandus):

Foarte adevărat, dar există mereu și reversul, nu ești de acord? O investiție minimală la început, după un oarecare studiu concret și în profunzime, te-ar pune in pozitia de a alege (evident preconizând influențele pietei din viitorul apropiat) daca vei investi sau nu. Exista mereu o opțiune. Tu ce spui?

| doctorandus a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Poate... investitiile sunt un fel de pacanele pentru bogati.

| AsgaardSephiroth explică (pentru doctorandus):

happy se prea poate

| SkandallKamataru a răspuns:

Imi cumpar apartamente de 4 milioane si le inchiriez
500k bag in bitcoin.
100k pun deoparte pentru zile negre laughing
De 400k imi iau 2-3 masini scumpe, merg in vacante, haine, ceasuri scumpe, parfumuri, si restul tin pentru sala si mancare, restaurante, etc...