Hai sa vedem...
1. Gasesc un consultant financiar bazat.
2. Investesc 4.5 in mai multe portofolii.
3. Emigrez intr-o tara decenta. Ceva gen nordul Europei, dar mai iau in consideratie si alte optiuni.
4. Ma plimb mult si bine de banii generati de investitii.
5. Angel investing, valori mici in proiecte din piete emergente.
Plătesc creditul
Mai cumpăr 3 apartamente.
Vând mașina
Iau o vacanță
Investesc la bursă
Na, chapeau domnule. Uite că mai sunt oameni care să nu se arunce în cheltuieli, ci sa se gândească la investiții concrete și fără presiune. Bravos.
Bun răspuns. Investițiile sunt de bun augur. De ce ți-ai vinde mașina? Mă gândesc că ai dori sa cumperi o mașină mai buna, sau pe placul tau, nu-i așa?
Îmi cumpăr o casă și mașină mișto, deschid o afacere, o parte îi păstrez pentru diverse nevoi, vacanțe și voi dona (mai mult decât de obicei) celor care îndură război, genocid, boli, foamete și celor care m-au ajutat la nevoie.
Foarte frumoase gânduri. Cred că oricine și-ar dori o casa așa cum a visat și mașina preferată. Investițiile într-o afacere nu pot fi decât de bun augur. Și varianta de a dona o parte din câștiguri denota o atitudine empatică și de o bunătate net superioara. Foarte frumos răspuns.
Pai mai crestem, ne mai uitam in jur. Acum citiva ani as fi bagat-o pe aia cu "iau o casa pe gusturile mele, cate j'de mii de apartamente sa inchiriez, o masina bengoasa" dar acum astea nu sunt in primele o suta de locuri pe lista macar. Nu-s pe nici o lista. Nu as mai paraliza nici un leu in imobiliare sau orice alte investitii in Romania, avand in vedere modul absolut mizerabil in care se poarta autoritatile cu astia cinstiti.
Înainte de toate, aș fi nevoit să-mi angajez bodyguarzi.
Suntem în Românika totuși, în momentul în care ar afla lumea că am câștigat la Loto, mai mult ca sigur aș deveni o țintă a răufăcătorilor.
Și, desigur, nu m-aș mai duce la muncă niciodată.
Chestia cu munca e tare, deși sunt convins că ai munci (măcar că boss/CEO). Dacă informația nu transpiră, nu cred că ar afla cineva că ai câștigat la loto. Depinde și de showing up. Daca nu apari peste noapte cu cheltuieli și cumpărături exclusiviste, cred că vei rămâne în sfera "incognito", ceea ce este de dorit in acest caz.
Prin definitie cuvantul "investitie" inseamna ca poti sa pierzi toti banii.
Foarte adevărat, dar există mereu și reversul, nu ești de acord? O investiție minimală la început, după un oarecare studiu concret și în profunzime, te-ar pune in pozitia de a alege (evident preconizând influențele pietei din viitorul apropiat) daca vei investi sau nu. Exista mereu o opțiune. Tu ce spui?
Poate... investitiile sunt un fel de pacanele pentru bogati.
Imi cumpar apartamente de 4 milioane si le inchiriez
500k bag in bitcoin.
100k pun deoparte pentru zile negre ![]()
De 400k imi iau 2-3 masini scumpe, merg in vacante, haine, ceasuri scumpe, parfumuri, si restul tin pentru sala si mancare, restaurante, etc...
Exista și investiții fara risc de pierdere a banilor. Imobiliare sunt un exemplu.
I-as baga intr-un cont de depozit si as trai lunar din dobanda. Sa traiesti cu aproximativ 20, 000 euro pe luna, e boierie.
Oricum degeaba fac greseala cu investitii si cu case si masini cumparate pe indelete, asa cum au spus majoritatea din comentarii. Ca daca eu toata viata am fost un simplu muritor de rand, nu o sa ma duca pe mine capul sa investesc la perfectie 5 milioane de euro peste noapte.
Aia de sus care invart banii cu lopata, nu s-au trezit cu avere peste noapte si au investit dupa cum le-a taiat capul. Aia au inceput de undeva de mai jos. Au format relatii cu oameni puternici de influenta. Si stiu foarte bine cum sa investeasca si cum sa se descurce fara sa piarda toti banii.
Ca sa fim seriosi, daca chiar era atat de usor, majoritatea care au scris ca vor sa investeasca in portofolii sau in afaceri, isi faceau dracu o rata la banca sau luau fonduri europene si isi formau afacerea de pe acum. Problema nu este banul pe care nu il ai. Problema este ca noi muritorii de rand nu avem influenta, experienta si certitudine. E foarte simplu sa spui ca investesti in afaceri. Dar e foarte greu de facut.
Asa ca eu imi pun frumos banii in banca, intr-un depozit, si imi iau anual dobanda de pe ei. Si imi fac un tabel in care sa imi inregistrez toate cheltuielile lunare. Fac in asa fel incat sa nu depasesc 20k euro pe luna, si pana la sfarsitul vietii, incep de jos sa imi formez o baza in afaceri si sa incerc cu sume mici prin incercare si eroare. Nu ma apuc sa bag 5 mil. din prima in afaceri, dar eu sa fiu planta in domeniu...
master77 întreabă: