anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate "fabrica" sa zic asa un caracter puternic daca duci o viata buna? Daca ai ambii parinti, ambii iubitori, frati/surori care te iubesc, bunici, fara lipsuri materiale? Sau doar durerea si chestii de genul te fac puternic?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lipsurile,durerea,suferinta iti intaresc caracterul, dar iti si ingheata inima.Langa o familie calda, nu ai cum sa ai o inima rece.

36 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

"Show me a hero and I'll write you a tragedy".

| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Cei care au o tentă de "viață perfectă" cum spui tu aici sunt primii care calcă strâmb.Ei se duc la colțul blocului cu sticla în mână și țigara în colțul gurii.Ei sunt cei care ajung mai târziu la consumul de halucinogene.
De ce? Pentru că nu știu să aprecieze ceea ce au.
Pe când un copil simplu care a avut traume și suferințe știe cât de grea e viața și cât trebuie să te străduiești să pui o pâine pe masă.
Aici e toată diferența.
Puternic ești când realizezi ceva cu sudoarea frunții, nu când te lași pradă viciilor.
Puternic ești când transformi suferința în artă prin scris, pictură, sculptură și alte lucruri frumoase.

| anonim_4396 explică (pentru FataCuChitaraMunților):

CHiar nu ma asteptam la raspunsul asta din partea ta sa fiu sincer.

| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru anonim_4396):

În sensul bun?
Partea rea la rețelele virtuale e că nu poți auzi tonul vocii al celui care se află în spatele tastaturii.

Da. Ma asteptam " esti prost/nesimtit " bla bla, dupa raspunsul meu dat la intrebarea ta legata de profa din liceu.

| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce? E părerea ta.Nu poți să te porți urât cu o persoană, doar pentru că spune ce gândește.
Fiecare este diferit în felul lui.
Dar asta nu înseamnă că trebuie să uiți de respect.

Multi au impresia ca TPU e ca un psiholog. Cineva care te asculta, nu te judeca si incearca sa te ajute cumva dar nu e asa. In mare parte spun ce imi vine in cap si multi nu apreciaza asta. Mai ales sexul feminin. E ceva "fresh" sa mai vad exceptii.

| syd a răspuns (pentru FataCuChitaraMunților):

Patetic sa atribui tuturor persoanelor dependente de substante un caracter slab. si toti care au o situatie materiala si familiala buna ajung alcoolici/drogati? lol. din cate stiu eu, caracter slab inseamna altceva: obedienta, lasitate, slabiciunea de a fi influentat si manipulat usor etc.
si cineva care consuma droguri morbid stie ce e suferinta, zic eu.

| RAY a răspuns:

Depinde de mostenirea genetica a ta,este important si asta sa nu uitam asta, cred ca un om care are de toate posibil ca va deveni un om cu un carcater mai slab,in scimb un om care are parte de o copilarie cruda poate dezvolta abilitati sociopate, este nevoie de un studiu facut pe multe persoane =asta cere timp apoi replicat, e greu sa dau un raspuns afirmativ, mai ales ca studiile indica ca experimentele se adeveresc in proportie mica in domeniul psihologiei, citeste asta https://opriviresceptica.wordpress.com/......unt-false/
Studiile alese pentru a fi replicate au fost publicate în 2008 în trei jurnale importante din psihologie (Psychological Science, Journal of Personality and Social Psychology și Journal of Experimental Psycholgy: Learning, Memory and Cognition). Acestea au fost alese pentru ca eșantionul să fie cât mai reprezentativ și să acopere mai multe ramuri de cercetare. Rezultatele sunt următoarele: 47% dintre efectele obținute prin replicare au fost relativ aproape de cele din studiile originale, dar doar 39% dintre studii au fost considerate replicate cu succes. Puteți vedea în imaginea de mai jos rezultatele ilustrate.

| Drimmero a răspuns:

Caracterul tau depinde de multe, poti sa ai un caracter infect indiferent ca ai crescut intr-o familie buna sau intr-o familie dezbinata si cu soarta nu tocmai roz,, asta nu te scuteste de nimic.
Poti sa ai un caracter bun si daca te nasti intr-o familie instarita, si daca te nasti cu mai multe lipsuri decat beneficii.

Caracterul e ceva care te deosebeste ca om, nu poti baga mana in foc ca cineva e asa daca se naste in familia x si primeste lucrul y sau nu,, caracterul ti-l dezvolti pe parcursul vietii, e ceva mult mai complex.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Corect asa e

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Daca nici drimmero nu mai are dreptate...

Faza cu carcaterul e complex si se dezvolta de a lungul vieti este logic ca asa e,x traieste intr o familie buna dar intr o zi casa i arde,parintii mor,se regaseste singur intr o lume cruda si rea, la inceput i este greu, lacrimile pe fata lui se vad dar apoi cu ultimele puterni incearca sa vada lumina de capataul tunelului, depinde de carcaterul lui se va sinucide? va merge mai departe? cum va merge? e astea nimeni nu poate stii, e imposibil sa determinam comportamentul unui om

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Tu stii cum ai facut aici " sunt religios dar nu cred in biserica, biblie si alte chestii ". Pai cum mama lui proces verbal ai ajuns religios atunci? Vorbesc in general, nu de persoana ta. Sper ca te prinzi de ceea ce spun.

Doar el stie cum va face fata primejdiei,, din pacate se gasesc cazuri multe de genul... of, viata asta cruda!

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e vorba ca una fac si alta vorbesc, nu poti sa bati in cuie ca un om ajunge asa daca in carca lui se afla situatia din copilarie,, pana la urma nu asta iti declanseaza tie comportamentul fata de societate in viitor, caracterul decide cum esti, iar tu nu poti sa dai un pronostic pentru ca omul e prea complex si schimbator.

Vor urma man si in vietile noastre perioade grele

Sunt constient de asta, incerc sa ma pregatesc sufleteste, dar nu stiu cat voi rezista pana o voi lua razna, noroc ca nu ma las si sunt ambitios,, cum ziceam, eu sunt constient, dar sper sa vina astfel de momente cand sunt mult mai pregatit mental.

De fel esti religios? mergi la biserica? crezi in biblie? cum il percepi pe dumnezeu?

| OldSoul a răspuns:

Indiferent cat de bine iti duci tu viata, indiferent cat de bine decurge relatia cu familia, inevitabil te vei lovii de celelalte persoane.
Iar cum cel mai adesea nimanui nu-ti pasa de tine, cel mai probabil vei ajunge sa suferi si sa fii nevoit sa-ti formezi un caracter puternic. Cum sunt si deceptiile in dragoste, cam toti esuam la prima dragoste, asta poate fi o posibila cauza care sa activeze transformarea caracterului.
Deci prin urmare, cel mai adesea doar suferinta te face sa fii puternic.

| anonim_4396 explică (pentru OldSoul):

Imi plac raspunsurile tale.

| OldSoul a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc! Ma simt apreciatwinking

Adevarul este ca si tu ai intrebari de bun gust.

| Nemessys a răspuns:

Ceea ce ai descris tu, este viata unui copil mic. O foarte mare parte din oameni, sunt cam de la nastere pana la varsta de 7 ani asa. Sunt iubiti de familie, parintii sunt foarte buni cu ei si nu au lipsuri. Insa la un moment dat, tot o sa se loveasca de societatea asta dura si bineinteles ca nu o sa fie primit cu bratele deschise in ea. Deci iubirea si alte chestii de genu' asta din partea parintilor, nu te fac mai puternic. Prin asta campeti sie experienta de viata. Serios. adica cine crezic a are mai multa experienta de viata dintre un om care a dat numai de necazuri si altul' care nu mai poate de bine ce o duce. Pana la urma urmei si din acel rau, tot ai ceva de castigat.

| Clorox a răspuns:

Din propria experienta, a doua versiune a functionat destul de bine...

| PersonajFictiv a răspuns:

Te poate distruge sau te poate face mai puternic.
Eu cred ca e ok durerea, dar nu mai multa decat poti sa duci, ca sa nu clachezi sau sa te transformi in altceva.
M-am maturizat cel mai mult cand niste prieteni de o viata mi-au intors spatele pentru ca au dat de bani si de pi, 14, desi eu ii ajutasem pe ei cand le era greu.
Am simtit tradarea din partea celor mai apropiate persoane,cred ca e cel mai teribil sentiment pe care l-am trait.
Pot sa spun ca m-a maturizat mult,mi-a dezvolat intuitia, m-a ajutat sa vad ca o persoana care CHIAR E OK acum, in prezent si pot avea incredere se poate transforma radical.
Doar ca eu,nu sunt un om care din cauza unor intamplari m-am inchis in mine sau ca nu mai am incredere in altii si merg pe ideea ca " oamenii sunt naspa,rai "etc. Cred si stiu,ca exista oameni ok, mai putin, dar exista, trebuie doar sa dau de ei.
Nu trebuie sa te superi pe un sarpe ca te musca, ar fi absurd.

http://www.youtube.com/watch?v=utL2SQEA2wM

Iar ca sa fiu mai direct cu ce ai intrebat, eu cred ca depinde de acea persoana daca ii place adevarul, sa cunoasca lumea, etc, cred ca prima oara o sa te doara pe interior apoi o sa poti accepta anumite adevaruri, nu cred ca poti sa fugi de durere si sa te maturizezi.

| syd a răspuns:

Durerea poate sa apara si daca duci o viata buna

| anonim_4396 explică (pentru syd):

De la prea mult bine?

| syd a răspuns (pentru anonim_4396):

Din alte directii. de exemplu, auzi de n cazuri de bullying. cu siguranta printre cei afectati sunt si care nu au probleme materiale sau in familie.

| syd a răspuns:

Ca fapt divers, multi din cei care consuma halucinogene nu sunt dependenti si consuma pentru experienta/relaxare, intr-o atmosfera placuta, nu "la coltu' blocului" cu seringa in vena (alea nici macar nu-s halucinogene) cum presupun ca ti-i imaginezi. cei care nu mai pot trai/suporta realitatea nealterata fara drog sunt pe substante mult mai dure, nu halucinogene. si asta tot nu inseamna ca-i poti cataloga ca slabi de caracter pe toti. sub nicio forma. ca si cum ai zice ca toti care beau cola sunt grasi. supradoza e un risc asumat, nu vad nicio legatura dintre ea si taria de caracter.

plus ca tu nu ai zis doar de halucinogene, ci si de cei care fumeaza/beau. cunosc destui fumatori ce au caracter ireprosabil.

| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru syd):

Oameni care au un caracter ireproșabil.Descrie cuvântul "ireproșabil". Dacă vezi un om chiar și în fiecare zi, nu ești îndreptățit să spui că îl cunoști.Vezi doar partea pe care o lasă de cunoscut. Poți trăi ani întregi lângă cineva și tot să nu cunoști persoana de lângă tine.
Cât despre consumatori...toți încep cu o doză mică, le place, apoi devine obișnuință și dependență.La fel e și la fumat sau alcool.Atmosfera aceea plăcută despre care vorbești tu se va transforma treptat.Și da, astfel de oameni nu au tăria de caracter necesară încât să nu cedeze tentației.Indiferent de clasa socială.

| syd a răspuns (pentru FataCuChitaraMunților):

Acum imi zici ca nu-mi cunosc apropiatii ok lelele

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred că am întâlnit un om cu un caracter puternic, care să aibă o viața "bună", sau toate lucrurile să ii meargă fantastic. De cele mai multe ori un caracter puternic este creat în vremuri dificile, situații grele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu vad de ce nu.O viata buna din punct de vedere material si o familie iubitoare nu garanteaza o viata fericita, suferinte pot aparea oricand, provocate de cei din jur, de evenimente tragice etc.De obieci persoanele care aparent traiesc intr-o lume perfecta au cel mai mult de suferit le contactul cu lumea exterioara.Ei sunt obisnuiti sa aiba totul si nu stiu sa lupte pentru ce isi doresc, nu stiu ce inseamna sa pierzi.E nevoie si de durere/suferinta ca sa devii un om puternic.

| 393Dan a răspuns:

Fiecare are dureri si chestii, daca nu materiale, atunci sufletesti, mai chiar obstacolele care le intalnim in viata de zi cu zi, ne formeaza caracterul. Treaba cu saracia si chinurile, daca treci peste ele - te intaresc moral mai mult ca orice altceva dupa parerea mea, insa in acelasi timp daca nu te pune te branci, iti lasa rani si cicatricii pe viata suta de procente.
Stii cum se spune: "high risk, high reward".

Răspuns utilizator avertizat
| WithinShadows00 a răspuns:

Niciodata.
Cel mai bun exemplu (din bullying):
http://www.huffingtonpost.com/......93586.html
Mai postasem acum multi ani pe TPU.
Niciodata o viata comoda nu te va impinge spre un caracter puternic. Interesant ramane de urmarit daca nici nu va fi nevoie de asa ceva vreodata pentru unii. Asta pentru ca toate astrele s-au aliniat sa-i fie bine toata viata respectivului fara sa faca nimic (gen avere uriasa de la parinti)