Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

Se poate schimba mentalitatea unui om?
Zilnic ne,,lovim" de prejudecati sau sterotipuri care de multe ori ne pun in situatii neplacute si devin enervante.
Omul, de la o anumita varsta (sa zicem incepand cu varsta a doua ) este mai greu de modelat si se lupta pana in panzele albe cu idei total gresite.
Exista ceva sau cineva care poate schimba mentalitatea omului?

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

Nu prea cred....nu dupa o anumita varsta.

Odata ce ajungi sa ai propriile prejudecati incerci sa ti le argumentezi pana in panzele albe indiferent de opinia celorlalti sau ...de ce nu, de imprejurari.

Totusi intr-un fel nu stiu ce e mai rau.
Un om care isi pastreaza aceeasi mentalitate inapoiata indiferent de circumsante.....sau omul care si-o schimba dupa cum bate vantul.

35 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tu atragi evenimentele neplacute din viata, daca esti mereu vesela vei vedea ca oamenii prosti dispar din calea ta

| Fatamuntilor explică (pentru mgtow):

Zicem de mentalitatile pe care oamenii ( in general) le dezvolta de-a lungul vietii! Sunt prea,, mica' sa schimb o mentalitate (singura).

greece12
| greece12 a răspuns:

Mentalitatea omului poate fi schimbata voluntar sau involuntar,greu, dar e posibil.
Voluntar,cand fiecare singur,munceste cu el si cauta mereu sa fie mai bun,involuntar,cand trece printr-un soc,hipnoza sau lucruri de genul asta.
Varsta e unul factorii de dificultate,pentru ca obisnuinta si confirmarea indelungata a unor conceptii pot fi impedimente serioase,dar eu consider ca mult mai dificila e lipsa de adaptabilitate.
Daca nu reusesti sa te adaptezi timpului pe care il traiesti,vei deveni un dinozaur al vremii si vei fi privit ca o fosila prafuita,buna doar de gramofon cu o singura placa,mereu aceeasi.
Adaptabilitatea,insa, e apanajul omului inteligent,si asa dificultatea devine si mai mare!
Personal,ocolesc in mod voit si intentionat persoanele cu ochelari de cal pe creier,imi face un rau aproape fizic inchistarea si lipsa lor de orizont.
Prefer o minte deschisa si indrazneata cu care,chiar daca ma contrazic, macar am ce discuta!
Revenind la intrebarea ta, da, mentalitatea poate fi schimbata, desi uneori e inutil.

| positivity a răspuns:

Când știi ce vrei, nimic nu este imposibil. Mentalitatea unui om se poate schimba, însă doar dacă și el își dorește acest lucru.
De mici copii se plantează o sămânță în noi, o sămânță care te face să crezi niște idei greșite. Iar când un om matur crede cu tărie în acele idei, nu se pot întâmpla lucruri bune.
Există, există dorință, există speranță.

| MihaelaDart a răspuns:

Sincer eu nu am reusit sa schimb gandirea celor care isi continuau opinia si cu toate candva afland ca vorbele lor erau total eronate, niciodata nu am auzit din partea lor "da, ma! ai avut dreptate"... continuandu-si prostia pana la infinit... Oricum am invatat ca astfel de persoana sa ii las fara sa mai intru in polemici cu ei, pentru ca este o pierdere de timp, imi pierd o bucata din viata, enervandu-ma.

| William a răspuns:

Da, se poate. Vezi proiectul MK ultra.

| BiuL a răspuns:

Se poate schimba mentalitatrea oomului daca trece printr-un eveniment marcant. Asa sa ii schimbe un mentalitatea altui om cam greu.

| sappy a răspuns:

In principiu mentalitatea de orice fel este data de educatie si de perceptia lucrurilor din jur.Majoritatea au mentalitate de "turma" e trist ca si copii lor fac ceea ce vad la parinti.

| Dariusuu a răspuns:

Normal că se poate schimba.Ca să se poată schimba mentalitatea în primul rând trebuie să aibă destule experienţe care să-l înveţe ce-i cu adevărat real.
Eu cred că atunci când unei persoane îi ajunge cuţitul la os atunci apare schimbarea.

O zi frumoasă.

| M25M a răspuns:

Experientele, oamenii, influnenta lecturii.

| AtateaConditii a răspuns:

Cred ca se poate daca VREI. Bunicii mei au numai idei gresite si eticheteaza dupa coperta si orice explicatie logica le-ai da nu vor sa creada, numai ce le convine lor sa creada e ok.

| mont a răspuns:

Cu siguranta se poate, totul insa depinde de vointa si caracter.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai usor schimbi vremea de afara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai pot fi motivati de persoanele din jurul lor. Tata are 42 de ani si fumeaza de 28 de ani dar s-a lasat pentru a-mi cumpara un apartament. happy

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Este o motivatie foarte buna! Felicitatari tatalui pentru determinare!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am mai auzit asa ceva inainte. bv lui si norocu tau laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa aiba loc un impact puternic, ca un om sa-si schimbe mentalitatea(la o varsta inaintata),ceva care sa-l marcheze pe viata cum ar fi pierderea cuiva drag(fie a plecat departe,fie a decedat), o intamplare de neuitat, un accident(doamne fereste). Scuze ca dau asemene exemple dar cred ca ar trebuie sa fie ceva permanent si nu ma refer neaparat la acesta, dar cred ca in viata de zi cu zi cam asta il schimba om, printre altele, desigur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abia dupa ce ii speli creierul.Lucid si scapat de acele prejudecati, se poate uita inainte si inapoi pentru a face diferenta.

| Gogu06 a răspuns:

Da, se poate.

| Me01 a răspuns:

Buna
Mentalitatea o schimba singur doar daca vrea, de dragul copiilor, de dragul sotiei, de dragul familie. Oricât ai incerca sa schimbi mentalitatea unui om daca el nu vrea nu vei reuși nicioadata.

| dana12848 a răspuns:

Da dar doar el si-o poate schimba trecat prin diferite momente dificile sau bune si analizand totul.

| digital7shady a răspuns:

Nu prea, pentru ca "mentalitatea" tine strict de personalitate, iar cum aceasta se schimba greu si putin, la fel si mentalitatea. Dar pot aparea evenimente marcatoare care sa schimbe intr-un mod mai mult sau mai putin mentalitatea.

| MissADEEL a răspuns:

Se poate schimba, dar nu tuturor oamenilor.
Ai sanse mai mari sa schimbi un copil mai mare - un adolescent - decat o persoana matura, trecuta prin viata.
Factorii care inlesnesc sau pun bete in roate sunt: cultura, intelegerea, motivatia, ideile capatate, relatia dintre cel care influenteaza si "subiectul", varsta, experientele traite, numarul experientelor si felul in care a trecut peste situatia dificila.
Atat cel care schimba, cat si cel "cu problema", o sa se intrebe pe sine "merita sa fac asta?".
Unora poti sa le faci tot felul de demonstratii, daca nu se simt motivati sau capabili sa inteleaga, acele cuvinte... efectiv, nu ar avea niciun sens! Sau cu totul altul interpretat de ei. Se aplica persoanelor in varsta, deseori, cu o viata traita in alt fel, le dai lumea peste cap. Tot in cazul celor mai maturi, cu multe experiente in spate, e aproape imposibil din cauza invataturilor capatate.
Poti sa schimbi un adolescent care 80% nu va mai fi la fel pana ajunge la majorat. Doar sa ii oferi niste informatii pentru a il convinge, doar sa ii pese lui de tine destul, doar sa descopere daca merita sau nu sa mentina obiceiul si e posibil.
Poti sa munti muntii din loc daca ai un obiectiv realist, daca TU stii asta.
Poti, de asemenea, sa te schimbi printr-o experienta radicala (inchisoare, droguri, coma, pre-infarct).

| Denly a răspuns:

Nu cred. Nu trebuie sa ii schimbam pe cei din jur. Daca ne schimbam noi, totul se schimba.

| Andreeac33 a răspuns:

Nu happy Nu ai cum sa schimbi un om.Asa e felul lui, daca am fi toti la fel, lumea ar fi o monotonie continua, asa ca gaseste persoane care au aceeasi mentalitate ca tine si ramai in compania lor ca sa nu observi asa usor celelalte mentalitati diferite de a ta, care lasa de dorit.Nu te chinui sa schimbi un om, e imposibil si e pierdere de timp...

| happy31animation a răspuns:

Corect!

| anonim191 a răspuns:

Foarte foarte greu.de obicei experientele care isi pun amprenta asupra noastra au puterea cea mai mare de schimbare.insa modul in care un om se formeaza este foarte greu de schimbat.depinde de cat de puternic este factorul schimbarii.

| deeamaria a răspuns:

Mai usor schimbi vremea de afara.

| methodmen a răspuns:

Nimeni nu poate schimba mentalitatea unui om decat el insasi si doar daca vrea.

| c0nstant1n a răspuns:

Daca nu era o intrebare retorica si o cursa pentru a filozofa la nesfarsit:

Pe scurt, sunt doua: Teama si Iubirea.

Pe lung:
-Exorcizarea e o metoda daca stii ce faci.

-Hipnoza, similar cu exorcizarea.

-Programarea neuro lingvistica, similar cu primele doua.

-Pedagogia compulsatorie - "formatezi" prin forta bruta identitatea.

-Martirismul gen, te rastignesti pentru el doar doar o pricepe si prostul ca tu ii vrei de fapt binele.

| Quing a răspuns:

"Mai usor este sa dezintegrezi un atom, decat sa distrugi o prejudecata" - Albert Einstein

| va1silenick a răspuns:

Eu cred ca totul depinde de acea persoana care cu adevarat vrea sa se schimbe, doar atunci poate va reusi.

Zilnic ne,, lovim'' de prejudecati sau sterotipuri care de multe ori ne pun in situatii neplacute si devin enervante.
eu cred ca ar trebui sa trecem pe linga ele si sa ne continuam calea mai departe ca daca vom trage atentia fiecarui stereotip pe care il auzim pe strada sau pe net putem ajunge intr-o situatie in care nu vom sti ce sa mai facem si deja cale de intoarcere nu vom mai gasi.