anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tocmai am terminat facultatea de litere si nu-mi gasesc nimic de lucru. caut de mai bine de un an de zile un loc de munca (si nu ma astept la vreun post de secretara) pentru ca nu mai fac fata financiar dar in zadar. ma lovesc mereu de replici stupide cum ca nu am experienta desi ma intreb unde o sa fac aceasta experienta daca nimeni nu vrea sa-si bata capul cu un incepator. ce sa fac?

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca acum ai terminat studiile si nu ai gasit un loc de munca, atunci trebuie sa te inregistrezi la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca din judetul tau(sau la un punct de lucru al acesteia, daca exista in localitatea de domiciliu). Aceasta te va lua in evidenta si trebuie sa-ti ofere un loc de munca, conform pregatirii tale. Daca in 60 de zile de la luarea in evidenta nu ti-au oferit un loc de munca si nici tu nu ti-ai gasit, atunci vei primi ajutor de somaj timp de 6 luni. Pentru luarea in evidenta ai nevoie de originale si copii de pe: cartea de identitate, actele de studii si calificare si o adeverinta medicala din care sa rezulte ca esti apt de munca ori ai contraindicatii medicale. Numai bine!