| Piticaaa a întrebat:

Tocmai ce am auzit o vorba geniala: "Modul de a vedea, prin credinta, este de a inchide ochiul ratiunii." (Benjamin Franklin). Ce parere aveti?

5 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Parerea mea este ca si eu pot spune vorbe mari, fara a crede neaparat in ele.Omul care vede prin credinta nu cauta explicatii logice, ignora ce aude si nu asculta alte pareri.Asta nu inseamna nici pe departe credinta de nezdruncinat.Inseamna mai degraba prea multa naivitate
Da, stiu ca e bine sa te culci pe urechea ca cineva te pazeste si poate mai mult de atat:te iubeste si esti important pentru el.Doar ca inainte sa te pazeasca el trebuie sa te pazesti tu.De altii si mai ales de tine

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Şi câtă dreptate avea!
Mik3, nu te-ai plictisit de mâncat fecale?!

| Mik3 a răspuns:

Doar ata zic, nu ma intereseaza ce a zis lepra asta de om fiinda ii mason, uite dovada http://www.infowars.com/articles/occult/hellfire.htm

| alexutu001 a răspuns:

Buna, in ciuda faptului ca este lepra asa cum reiese din articolul incarcat de "Mik3" acest citat este unul adevarat parerea mea este ca prin acest citat Benjamin trimite un mesaj clar omenirii care azi invata ca robotii si tot ce vede omenirea trebuie sa-l inteleaga cu creierul(sa-l analizeze) nimic nu scapa de ochii lumii, eu cred ca citatul asta se refera la biblie si la faptul cum incearca omul sa-L perceapa pe Dumnezeu, omul se gandeste la cum ar arata Dumnezeu dar nu toti cred in El cu inima ci doar cu creierul(rational) Benjamin propune sa inchidem ochiul ratiunii si sa ne gandim la Dumnezeu cu inima si cu sufletul happy

| Jeremy1 a răspuns:

Si mai sunt altele de genul asta:

"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach

"Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă şi pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică." - Einstein

"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov

"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel

"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud

Sunt o gramada, dar astea, in mare parte, mi se par mai taioase.

Întrebări similare