anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vi s-a intamplat vreodata sa simtiti ca nu vreti sa mai traiti? Unii poate da, si acum veti spune,, altu care e Emo" si poate si asa este, DAR motivul meu este, daca pot spune, serios.Problema mea este ca, desi nu mi s-a intamplat sa am conflicte cu cineva, pur si simplu simt ca nu vreau sa mai traiesc cand ma gandesc cata coruptie, si cata,, jmecherie" se afla peste tot unde merg.Si sincer, asta nu ar fi o problema, pana la urma nu ma intereseaza ce mi se intampla, dar intamplarea face ca am si o prietena la care tin foarte mult, si mereu cand nu este cu mine imi fac griji, pentru ca dupa parerea mea, in ziua de azi nu mai exisa niciun loc sigur sau ferit de,, jmecherie". Ma gandesc daca mai este sigur sa mai ies si cu ea in oras seara. Tin sa mentionez dupa cum am mai spus ca nu am avut conflicte si in general nu sunt vazut ca un tip slab de inger, dar stau si ma gandesc si ma pun in situatia unui conflict cu unul sau mai multi,, jmecheri". Voi ce ati face? Eu ce as face? Din moment ce nu am avut conflicte nu stiu cum as reactiona, si gandu asta ma sperie cel mai mult. Traim intr-o lume in care lucrurile frumoase, respectul, altruismul si bunul simt nu mai exista aproape deloc. Acum sa-mi spuneti voi, ce rost mai are sa traiesc intr-o astfel de lume? Sincer, prefer moartea, decat sa traiesc in frica, prefer sa nu mai exist decat sa exist intr-o astfel de lume corupta, rea, egoista, care pur si simplu nu gandeste. Chiar nimeni nu mai respecta legile morale? Ma doare facptul ca sunt singura persoana din cate cunosc care gandeste asa si nu am un sprijin, totusi, increc in fiecare zi sa traiesc si stiu ca nu pot schimba lumea, dar fac tot posibilul sa ma schimb pe mine intr-o perosana cat mai buna. Daca exista totusi cineva care intelege ce am scris, astept raspunsuri la intrebarile mele. Imi cer scuze daca ti-am irosit timpul degeaba, dar chiar daca am facut-o macar ia-ti 1 min sa te gandesti la ce am spus eu, si daca te afli in aceeasi situatie ca mine si simti ca ai o constiinta incarcata incearca sa te schimbi.lumea mai poate fi inca salvata. Daca nu... din punctul meu de vedere ramane sinuciderea.

Răspuns Câştigător
| Maximus a răspuns:

Astfel de probleme nu ar trebui sa te preocupe intr-o asemenea maniera, datorita faptului ca cel mai bine ar fi sa lasi de la tine, sa eviti pe cat se poate de mult conflictele, si faptul ca tu daca crezi ca prin sinucidere rezolvi ceva este absolut gresit! Nu o spun cu rautate, dar in fond in afara de familia ta nimanui nu-i pasa daca tu decizi sa-ti continui viata, sperand ca intr-o buna zi cineva v-a pune capat acestor nemernici sau pur si simplu te hotaresti cu inversunare sa te opresti aici, crezand ca totul este pierdut! Nu, atata timp cat cineva cu o astfel de gandire este in viata, in decursul anilor exista sansa ca multi sa capete aceeasi gandire ca si tine chiar daca acum pare putin probabil! Dar asa cum e de ajuns o singura persoana care ii poate convinge pe altii 20 sa faca rau, tot asa o singura persoana poate convinge alte 20 de persoane ca este timpul ca noi oamenii sa ne schimbam! Nu intotdeuna trebuie sa apelezi la forta fizica pentru a face pe cineva sa-si de seama ca nu este bine ce gandeste sau chiar face, ci cateodata o vorba buna are mai mare efect decat forta fizica! Ti-o spun din proprie experienta! Inca o data, faptul ca tu te gandesti la sinucidere in astfel de circumsante nu aduce absolut nici un beneficiu in schimbarea omenirii, ba chiar mai mult da dovada de nesiguranta, si chiar lasitate! Merita sa traiesti mai mult pentru faptul ca ai speranta ca vei apuca acele zile cand intr-adevar lumea s-a schimbat si vei vedea ca intr-un final totul se va termina!

9 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Dany viata fara pericole nu ar fi viata.Crede-ma ca vei trece prin lucruri mult mai rele decat o bataie. Vor fi momente in care te pui pe perna seara si te rogi oricui ca a doua zi sa nu te mai trezesti si totusi...inima inca iti mai bate.Si daca tot bate, asigura-ti drumul.Niciodata nu poti fi suficient de precaut, e adevarat
Dar aici, toti urmarim un plan general:ne nastem, crestem, ne facem o cariera, ne gasim niste persoane la fel de disperate ca noi si ne autoconvingem ca le iubim, facem copii, ii crestem, observam cum ne parasesc si murim

| frumusica80 a răspuns:

Pentru fiecare saizeci de secunde in care stai suparat, pierzi un minut din viata pe care nimeni nu ti-l poate da inapoi.

Doar un om care stie cum este sa fii invins poate sa-si atinga strafundurile sufletului si sa renasca cu un dram de putere in plus, necesar pentru a castiga meciul.

Cine indrazneste cu curaj trebuie cateodata sa riste sa cada.

Trebuie sa crezi si sa ai incredere in tine insuti.

Priveste mereu lumina soarelui si nu vei vedea umbrele.

Nu poti descoperii noi oceane daca nu ai curajul sa te indepartezi pana nu mai vezi tarmul.

Cel care stie ca este iubit poate sa se multumeasca si cu o bucata de paine, in timp ce tot luxul lumii nu satisface poftele celui insingurat.

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o persoana esti intreaga lume.

| s62sony a răspuns:

Chiar m-ai impresionat. Nu te sinucide, ca-i strici planurile lui Dumnezeu. Esti un om bun si vei razbi in viata. Vicisitudinile lumii asteia iti sint date ca sa te incerce.

| Seby90 a răspuns:

Da, o sa ti se para rece ce o sa iti spun, dar la randul meu ma lasa rece felul in care gandesti, pe scurt tu te sinucizi ca lumea e rea, helloooo... lumea intotdeauna a fost rea. Cu probleme de genul depresie sau paranoia te duci la psihiatru/psiholog. Tu spuneai ca dintre toti pe care ii cunosti, numai tu gandesti asa, nu ti se pare putin ciudat acest fapt(?) iar dupa continuai prin a spune ca nu ai sprijin, pai nu ai sprijin, pentru ca nu ai apelat la acel psiholog spre care te-am indrumat. Totusi e de apreciat faptul ca te preocupa problemele lumii, cum gandes altii si cum sunt altii tinand cont de faptul ca in acelasi timp nu dai doi bani pe tine.
Pe de alta parte ai respectul meu. esti in stare sa legi doua cuvinte. oarecum.

| Seby90 a răspuns:

Sc(r)imini (din pacate nu vezi bine), cred ca cel mai bine ar fi sa te axezi pe intrebarile pe care le pun si mai putin pe confesiune (iti lipseste ".") (majuscula dupa fictivul semn de punctuatie pe care l-am adaugat) cu un psiholog am vorbit si nu a reusit sa ma ajute (esti o cauza pierduta, daca cineva calificat in asa ceva nu te-a putut ajuta), poate nu am precizat dar am incercat orice cale posibila in incercarea de a-mi schimba viziunea despre lume.(dupa semn de punctuatie se lasa spatiu)Daca am descris starea mea emotionala, asta inseamna ca am vrut sa se inteleaga mai bine intrebarile, sa inteleaga cineva (virgula ",") daca poate viziunea mea asupra unor lucruri. Importante erau intrebarile, nu descrierea. Si faza cu sinuciderea... Daca cineva spune un lucru nu e obligatoriu sa il si faca (e adevarat, dar atunci de ce mai spui ceva atat de grav, important, o afirmatie atat de morbida, ca totusi sa ne confirmi ca doar atentie este tot ce ne ceri). Din nou, avea mai mult rol descriptiv. lumea a fost intotdeauna rea - pai si ce ar trebui sa facem (nimic nu s-a facut in 2000 de ani -according to bible-, ce crezi ca ai putea face tu acum?)? sa facem ce face lumea sau sa incercam sa o schimbam? (majuscula/capitala la inceputul propozitiei)poate nu esti destul de documentat dar omul in esenta este creat bun(bun, te rog sa definesti bun, pentru ca este o stare de spirit influentata de unele decizii pe care le luam, relativ cu afirmatia precedenta rezulta ca un nou nascut este neutru nici bun nici rau, nu a luat nici o decizie, concretizand asta afirmatia ta este nula). Ce decizii ia in viata sunt responsabilitatea lui, dar intr-un mediu in care cineva zice (lumea a fost mereu rea, si asa o sa ramana) iti poti da seama singur ce influienta (influenta*),, buna" (forma corecta era "buna") va avea in luarea deciziilor. Numai eu gandesc asa, nu mi se pare ciudat? (m-ai parafrazat, trebuia sa pui ghilimelele de rigoare) = pai Nu(majuscula in mijlocul propozitiei), pentru ca vad ca mai e lume cu capu pe umeri care imi dau raspunsuri frumoase la intrebarile mele, si nu0-mi(nu-mi) judeca starea sufleteasca (nu te-am judecat, te-am indrumat spre cineva care te poate ajuta cu adevarat, in lume nici un nebun nu o sa fie singur, tu de ce ai fi(?), iar daca voiai sa fii, scuza-mi expresia, pupat in cur, trebuie sa te gandesti dinainte ca cineva dintre toti cei care vor posta, te va critica). Si ca tot veni vorba, sunt in stare sa leg mult mai multe cuvinte (la sfarsitul propozitie se pune punct "."). Din toate astea rezulta ca nu, nu esti in stare sa legi 2 cuvinte, esti in continua contradictie cu afirmatiile tale, esti mult prea descriptiv in afirmatiile tale iar esenta se pierde pe drum, dupa ce am reusit sa citesc textu cap coada nu mai stiam care era intrebarea ta.

| Dany20 a răspuns:

Scrimini, cred ca cel mai bine ar fi sa te axezi pe intrebarile pe care le pun si mai putin pe confesiunewinking cu un psiholog am vorbit si nu a reusit sa ma ajute, poate nu am precizat dar am incercat orice cale posibila in incercarea de a-mi schimba viziunea despre lume. Daca am descris starea mea emotionala, asta inseamna ca am vrut sa se inteleaga mai bine intrebarile, sa inteleaga cineva daca poate viziunea mea asupra unor lucruri. Importante erau intrebarile, nu descrierea. Si faza cu sinuciderea... Daca cineva spune un lucru nu e obligatoriu sa il si faca. Din nou, avea mai mult rol descriptiv. lumea a fost intotdeauna rea - pai si ce ar trebui sa facem? sa facem ce face lumea sau sa incercam sa o schimbam? poate nu esti destul de documentat dar omul in esenta este creat bun. Ce decizii ia in viata sunt responsabilitatea lui, dar intr-un mediu in care cineva zice (lumea a fost mereu rea, si asa o sa ramana) iti poti da seama singur ce influienta,, buna" va avea in luarea deciziilor. Numai eu gandesc asa, nu mi se pare ciudat? = pai Nu, pentru ca vad ca mai e lume cu capu pe umeri care imi dau raspunsuri frumoase la intrebarile mele, si nu0-mi judeca starea sufleteasca. Si ca tot veni vorba, sunt in stare sa leg mult mai multe cuvintewinking

| Dany20 a răspuns:

Prietene, incep sa cred ca ai ceva cu mine. Nu te supara, dar daca nu iti place ce am postat eu nu esti obligat sa citesti sau sa raspunziwinking Esti cam recalcitrant, mai calmeaza-te! Ia un calmant inainte sa incepi sa scrii. Si scuza-ma ca iti spun dar esti total paralel cu subiectul meu. In loc sa raspunzi la intrebari tu te pui sa corectezi ce am scris? laughing Pai ma baiat daca nu te intereseaza subiectul atunci nu mai posta happy Ocupa-te de viata ta, si las-o pe a meawinking Totusi, criticile sunt bune, de aceea suntem aici, sa schimbam pareri, dar tu o dai deja in nesimtire. Si am vazut ca ai unele nelamuriri in legatura cu ce am afimat eu. Daca vrei sa-ti explic ma gasesti la id: dany_br_17. Daca nu, mai bine gaseste-ti si tu altceva de facut. Mai cauta vreun post si corecteaza-l sau...vezi tu...winking

| FFG454 a răspuns:

Nici eu nu vreau sa traiesc, dar trebuie tongue vreau sa vina apocalipsa tongue

| alinutza98girl a răspuns:

Da, cateodata mi s-a mai intamplat din mai multe cauze.Cum e scris si acolo din cauza coruptiei si jmecheriei sidin cauza certurilor in familie.