| Buresbista123 a întrebat:

Vi se pare corect ca la divort, una din parti sa se aleaga de ex cu jumatate din averea celuilalt, chiar daca el/ea nu a contribuit cu nimic efectiv la crearea acesteia? cum este legea actuala si ce solutie vi se pare cea mai potrivita in acest caz?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prevederile actuale ale Codului civil, in privinta impartirii bunurilor in caz de divort, mi se par corecte.
In primul rand se impart egal doar bunurile dobandite pe perioada casatoriei, celelalte bunuri sunt proprietate exclusiva a fiecarui sot, inclusiv cele dobandite prin mostenire sau donatie numai pentru un sot.
In al doilea rand, la casatorie, se poate conveni un regim matrimonial, comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

| Gizăz a răspuns:

După mine ce e achiziţionat înaintea căsătoriei nu are ce căuta la partaj. Dacă eu aveam casa şi maşina x înainte să mă însor, nevasta nu are ce căuta cu drept la ele.

| Morenna10 a răspuns:

In momentul semnarii actului de casatorie, fiecare cedeaza jumatate din ce are. unii platesc chiar si dupa ce nu mai sunt casatoriti

| SkyPilot a răspuns:

Este greu de spus cine cu ce a contribuit in timpul casniciei. De asta este legea asa. Daca eu muncesc iar ea ma face sa ma simt acasa ca un imparat, merita jumatate. Desi daca ar fi asa nu am ajunge la divort.

| cristimihailov a răspuns:

Corect sau nu... este discutabil. In cazul unui divort ambele parti au dreptate si de asemenea ambele parti gresesc. Simultan.

Corect 100% poate nu este
Dar este fair. Legea are aplicabilitate generala si se urmaresre ca ea sa fie cat mai echidistanta posibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e prost si nu a facut contract prenuptial merita sa ii se ia jumate din avere.