| RainWind a întrebat:

Voi ați mai călători pe vremurile astea pline de ploșnițe?

Mă gândeam că ce frumos ar fi să plec de sărbători la mare. Dar mi-e teamă de când cu ultimele experiențe cu ploșnițe. Din ce aud România e infestată de ploșnițe. sad Iar transportul în comun nu ajută nici el. Mai ales dacă vorbim despre tren și gările din România.
Mă uitam la ultimele mele călători, că prin gări parcă pur și simplu e câmpul de acum 50 de ani și nu o gară din 2025.
Adică ce vreau să spun, e că mai tratat și curat e pământul din câmp, unde efectiv lucră roboți mai nou și mașinării fiță ca să trateze și are pământul, să-l purifice pentru însămânțare, pe când gările (cel puțin din zona mea și de prin zonele pe unde am mai călătorit) arată ca din Evul Mediu. Mă gândeam că de acolo ar veni și multe ploșnițe, nu?!

Deși nici nu știu ce-i mai periculos, câmpul numit "gară" sau toți oamenii ăștia care călătoresc peste tot și parcă ei tot împrăștie noul ăsta vampir, numit ploșniță.

Deci nu știu. Voi ați mai călători în vremuri de astea cu vampiri?

Ce ar trebui să facem ca să ne facem și bucuria de a călători, dar și să fim vigilenți să nu fim mușcați de acest vampir microscopic?! Adică nu e ca și când putem merge cu combinezoane pe noi sau într-o bulă de plastic. Iar oricât de vigilenți am fi, cum naiba să facem să o observăm pe acea creatură care e destul de mică? Oare o lupă ar ajuta?
Sau ar exista vreo aplicație pentru identificarea unor astfel de creaturi, pe haine și obiecte?

1 răspuns:
| StoicAnalysis a răspuns:

De regula cand mergi in hoteluri si cand calatoresti cu trenul sau cand stai la cinema ( da, e un loc propice pentru plosnite ), in momentul cand vi acasa, te dezbraci la pielea goala la intrare, pui toate hainele din bagaj si cele de pe tine la spalat ( de preferat la temperaturi mari si cu detergent ), si iti verifici bagajele, rucsacurile, etc. Plosnitele sunt vizibile cu ochiu liber, si pot fi observate adesea, printre cusaturile hainelor sau in locurile stramte ferite de lumina.

Si sa ai capcane pentru plosnite puse in dormitor pe langa pat, in locurile greu accesibile, pentru monitorizare. De fiecare data eu asa fac. Am avut si eu mai de mult plosnite si m-am chinuit un an intreg sa scap de ele.