| maria00000 a întrebat:

Vreau sa mor ...si nu stiu dc ce,, ma intreb pn ce mai treiesc cui ii trebuiesc eu.am 15 ani sunt clasa 9 nu sunt urita am prieteni, prieten acum nu am si tot nu stiu dc, sunt proasta ii tin la departare pe toti parca ma tem ca am sa ma indragostesc. mda sa ma omor singura nu pot numi ajunge curaj... m-am saturat sa pling si sa nu stiu dc. dc m-am nascut

2 răspunsuri:
| Messyhair a răspuns:

Maria, te rog nu mai gandi asa!
Esti la varsta adolescentei si acum au loc multe schimbari.Treptat vei deveni un adult.

Este normal sa-ti fie frica sa-ti faci un prieten, pentru ca exista aceasta teama de necunoscut, teama de a fi ranita.

Sa nu te mai gandesti niciodata vreodata (never ever) la sinucidere.Este cea mai proasta solutie, de fapt nu este deloc o solutie.

Te-ai gandit putin la parintii tai? Cat ar suferi?

Te rog nu mai plange, si incearca sa te inveselesti.Esti inca copil, si nu ai trait indeajuns ca sa vezi cat de grea este viata.

Gandeste-te putin! Gandeste-te la cei care afla ca mai au de trait mai putin de un an! Ei ar da orice, doar ca sa mai traiasca putin, doar ca sa fie alaturi de cei dragi!

Si in legatura cu "pentru cine mai traiesc, cui ii trebuiesc?"
-Parintilor tai, prietenilor...cainelui/pisicii(daca ai asa ceva). Ei te iubesc si poate nici nu-ti imaginezi cat ar suferi.

Oricat de grea este viata, mizerabila etc. tot timpul a exista o cale de iesire.Caut-o in inima ta...

| Razvan a răspuns:

Uite o intrebare retorica pe care multi si-o adreseazabig grine ce m-am nascut? Asta ar cam si fi scopul vietii sa afli de ce te-ai nascut, insirand povestiri care se constituie ca experienta de viata urmasilor tai
Ceea ce faci tu e bine.Se numeste a pastra limita de siguranta. Fa-ti prieteni dar nu acorda nimanui increderea deplina.Nimeni nu e demn de ea, oricum. Tu il consideri defect, insa in realitate e o importanta calitate.Vei vedea in timp cine va ramane langa tine din multitudinea asta de prieteni si atunci gandul ca stiai ca mai devreme sau mai tarziu toti vor pleca te va consolahappy