Bună.
Se pare că tatăl vitreg i-a acaparat toată personalitatea și te-a trecut pe locul doi, ceea ce înseamnă că te "neglijează" făcându-te la un moment dat să te simți în plus.
Încearcă să stai cu ea de vorbă între patru ochi când el nu este acasă și spui ce ai pe suflet. Nimeni și nimic nu poate să-l înlocuiască pe tatăl tău natural!
În situația în care nu vei obține o "înțelegere" din partea mamei mergi la o consiliere psihologică (la tine la școală dacă ai un psiholog) pentru a trece peste acest blocaj emoțional care te poate conduce la o depresie și asta nu este de dorit.
Viața este extrem de dură și ne oferă mereu provocări mai mult sau mai puțin plăcute.
Să ai grijă de tine, copile.
De la mine pentru tine: http://www.youtube.com/watch?v=n5I0LFhMuMg&feature=related
Pa, pa.
Daca inainte puteai sa vorbesti orice cu mami tau, te intelegea si te ajuta cu mici sfaturi care iti erau utile, ei bine, atunci ar trebui sa ii spui asta si ei ca numai e ca inainte, ca numai poti vorbi cu ea pentru ca nu iti da atentie, si atunci ca orice mama iubitoare ar trebui sa incerce sa iti aloce mai mult timp, ca doar esti fata ei si cu siguranta te iubeste mai presus de orice.
Si asta ar fi bine daca ai vorbi cat mai curand cu ea, pentru ca ce a ce spui tu mai sus ca "ii ascunzi multe lucruri", asta nu e bine..., nu stiu ce varsta ai, dar ma gandesc ca inca esti la scoala, si tocmai de aceea in aceasta perioada sunt multe ispite, si ea ca un parinte, adult ar putea sa te fereasca de una alta cu sfaturile ei.
Legat de "a cui este vina?", cateodata asa e viata mai vin si greutati, ca e de la lucru, sau pe plan personal, dar orice ar fi daca vorbesti cu ea, mami tau trebuie sa iti aloce timp ca si inainte pentru ca in viata ei tu esti cea mai importanta !
Multa bafta, spor la scoala si noroc in toate !
Aste e bine daca i-ai spus deja ca s-a schimbat fata de cum era inainte, ca numai poti sa comunici cu ea, este destul de greu cand nu esti ascultata, totusi mai incearca sa discuti cu ea, eventual seara, sau cand tatal tau vitreg nu e acasa, cand esti numai cu mami tau, si atunci incearca sa ii povestesti ce a ce ai pe suflet, sa ii ceri sfaturi ca totusi e mami tau care te iubeste foarte mult chiar daca poate cateodata ti se pare ca nu e asa si ca te indeparteaza de langa ea.
Legat de varsta, in primul rand "Multi inainte !", si sa stii ca toti parintii, care sunt parinti in adevaratul sens al cuvantului incearca sa te protejeze de un alta, si tocmai de aceea nu vrea sa te lase sa "pleci de acasa" asa cum spui si tu, asta la fel arata ce a ce ti-am mentionat si mai sus, ca te iubeste si ca isi face griji pentru tine, vrea sa te fereasca de rele.
La varsta pe care o ai tu, la unii mai devreme la altii mai tarziu, incepi sa ai si tu parerea ta despre anumite lucruri, si tocmai de aici vin si certurile, ca tu ai o parere despre ceva si ea are o alta parere despre acel lucru, tocmai de aici te simti si tu in starea de "nu imi convine asta", aici nu e neaparat tatal tau vitreg de vina, si pana la urma e mai greu sa iti impui parerea pentru ca tu esti fata ei, si poate ca ea inca nu realizeaza ca incetul cu incetul incepi si tu sa cresti, sa te maturizezi, stii tocmai de aceea pana la implinirea varstei de 18 ani esti considerata adolescenta, si parintii raspund de orice ti s-ar intampla, incearca sa o intelegi si tu, stiu ca e mai greu daca nu imposibil sa o intelegi, dar cumva ar trebui sa ii arati prin diferite fapte, ca rezultate la scoala, ca nu mergi seara in oras sau ca nu stai pana tarziu, ca o ajuti cu treburile casei..., cateva exemple prin care sa vada si ea ca incepi sa te maturizezi, sa inceapa si ea sa aiba mai multa incredere in tine.
Totusi daca chiar nu poti sa discuti cu ea, si nu poti sa obtii nici un fel de sfat, atunci intr-un fel sau altul tu trebuie sa te feresti de "probleme", aici ma refer la ce a ce ai scris mai sus ca "ii ascund multe lucruri", daca ai cumva o ruda mai in varsta cu care ai putea discuta si sa iti de-a sfaturi (matusa,...) ar fi bine venit, sau si aici pe TPU mai poti posta cate un subiect care te framanta si cu siguranta prin parea celor de aici vei gasi si sfaturi bune, mature care sa te fereasca de rele si sa te ajute , chiar sunt si persona cu experienta de viata aici pe site, care cu placere ti-ar da cate un sfat.
Sa stii ca te inteleg, cred ca fiecare dintre noi am trecut prin asa ceva, ai deja 17 ani si in fiecare zi inveti cate ceva care trebuie sa iti foloseasca pe viitor, pentru ca in curand vei deveni majora..., dar iti dai seama ca vei fii fata mamei la orice varsta, un sfat parintesc intotdeauna e bine venita .
Iti doresc toate cele bune, ai grija de tine si trebuie sa fie totul bine !
Sunt in clasa a 9 a eu i-am zis ca s-a schimbat dar ea a zis ca mie mi se pare si ca exagerez si stiu ca nu mi se pare si ca nu exagerez am 17 ani aproape si stiu sa fac diferenta de cum era inainte si cum este acum. Acum ma cert aproape zilnic cu ea imi interzice sa nu mai plec de acasa si nu imi convine asata fiindca numai dupa el se ia.Stii un adult cateodata exagereaza si nu isi da seama cum isi face copilul sa se indeparteze de el insasi.
17 ani si esti deja clasa a noua? ce s-a intamplat?
Nu plec eu de acasa nu stiu ce ai inteles prin asta eu la plecat de acasa m-am referit ca nu ma mai lasa nici macar la cimitir la tatal meu ceea ce mama nu mia interzis niciodata asta si numai el ia bagat astea in cap.Robert sunt o fata foarte gospodina tot timpul am ajutat-o si tot timpul fac treburile casei dar eu prefer mai bine sa tin acele lucruri in mine si sa plang pana ma descarc fiindca mama ii zice totul lui. Rocert o mama nu poate sa iti arunce poza tatalui tau daca o gaseste sub perna mea o mama nu poate sa iti dea acea rama cu tatal tau sa o puna intr-un loc unde sa nu o vada tatal meu vitreg tu cum crezi ca ma simt?
anonim_4396 întreabă: