anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dacă sunt în izolare la domiciliu pentru 14 zile, pot să plec în altă țară înainte să termin perioada de izolare? Există vreo modalitate să părăsesc țara chiar dacă trebuie să stau în izolare?
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In alea 14 zile nu ai voie nici sa iesi dupa o pâine dapai sa pleci in alta tara.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti sa pleci in mod legal si nu exista nici o posibilitate legala de a pleca.

| darrio2007 a răspuns:

Daca este izolare 14 zile, cum te poti gandi la plecare in aceasta perioada? Dupa incheierea perioadei, poti pleca si in Bahamas.

| johnnny123 a răspuns:

Ce parte din "izolare la domiciliu pentru 14 zile" nu intelegi?

Macar intelegi de ce trebuie sa stai izolata, sau si asta este prea greu?

| PurplePink a răspuns (pentru johnnny123):

Era o situație imaginară. Nu aș face asta. Mă refeream dacă intervine o urgență între timp ( de ex: o rudă apropiată care a murit) sau dacă poți să continui carantina în altă țară.

| Pantagruel a răspuns:

Care parte din "arest la domiciliu" nu ai inteles-o, "infractorule"?

| PurplePink a răspuns (pentru Pantagruel):

Era o situație imaginară. Nu aș face asta. Mă refeream dacă intervine o urgență între timp ( de ex: o rudă apropiată care a murit) sau dacă poți să continui carantina în altă țară. Iar eu nu sunt în carantină acum, nici nu am călătorit în străinătate în ultima perioadă. Dar e specific românilor să facă pe judecătorul cu tine.

| suntserios a răspuns (pentru PurplePink):

Sa continui carantina in alta tara... Amuzant. Legile sunt mai presus decat nevoile personale sa stii.