| StrongHeart a întrebat:

Testul acela de anticorpi(igG/igM) poate sa dovedeasca daca ai trecut prin boala in cazul in care ai fost infectat?
In urma rezultatelor testului, poti obtine vreun document care sa ateste ca ai avut virusul si astfel sa poti circula liber?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

IgG si IgM sunt 2 CLASE imunologice cu sute de teste despre virusi, microbi, infectii, markeri tumoriali samd.
Ce vrei tu este mult prea scump, sa fie posibil sa ti se faca TOATE aceste teste (sute cateva sute de teste), ca sa-ti spuna cineva ce boala ai.
Conform simptomelor, se testeaza numai cele care sunt referitoare la anumite boli sau infectii si asta ramane numai la latitudinea unui IMUNOLOG, sa decida dupa ce vede niste analize medicale generale.

Ce vrei tu de fapt este un test de covid, care se gasete in farmacii sau la clinicile medicale special desemnate.
Nici un test Igg sau Igm nu iti vor da certificate cu care sa umlbli liber, fiindca nu face sens ce vrei tu si nu functioenaza asa.

Un test de diverse boli NU este un certificat si nu-ti confera libertati, neavand nici o valoare decat sa-ti arate tie, niste valori/markeri care sun ca AI PUTEA avea o anumita infectie in corp.

Vaccineaza-te impotriva covidului si vei primii un Certificat care iti va permite sa calatoresti liber, unde vrei tu!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu cred ca asa functioneaza lucrurile, cel putin eu nu stiu. Da prin testul acela se poate verifica daca ai dezvoltat anticorpii si daca rezultatul este pozitiv la anticorpi inseamna ca ai avut boala.
Dar atestarea ca ai avut boala se face prin a avea dovada ca ai fost pozitiv la un test PCR, rapid candva, ai stat in carantina 2 saptamani si ti-a trecut.
Poti intreba la DSP mai bine.

| Jonas94 a răspuns:

Dacă ai avut boala și ai fost în evidențele dsp, îți poți scoate certificat verde.
Confirmarea vine doar dacă ai avut un test RT-PCR, cu rezultat pozitiv.

| outsidethebox a răspuns:

Daca s-ar dori sa se imparta cetatenii in sanatosi si bolnavi, ar time cont taman de acest test, insa interesul nu este asta, deci testul este bun doar pentru informarea ta.