Pentru astia care spun ca a avorta inseamna sa ucizi: voi ce ati face in situatia ei? v-ati duce la ai vostri si le-ati spune``mama, tata o sa aveti un nepotel``. e usor sa spui du-te si vb cu mama ta ca o sa te inteleaga, sau du-te si vb cu un adult. cati dintre voi ati proceda in felul asta? cat despre tine alexa ai grija de tine si fa un consult ginecologic ca sa fii mai sigura. te pup
Cel mai bun lucru e sa-i spui mamei.
Precis te va intelege chiar daca te va certa.
Luati o hotarare impreuna.
Nu face de capul tau.
Esti sigura de ceea ce vrei sa faci? Sa nu-ti para rau dupa cativa ani.Nu se compara durerea fizica cu durerea pe care o vrei avea cand vei regreta!
Buai.deci e foarte nasoala povestea ta.Intr adev trebuie sa faci avort.dar gandeste te ce o sa spuna parintii tai.pff.doamne.nu crd ca scapi usor din asta.trebuie sa porti o discutie cu mama ta si sa ii spui.
Wooow, chestia asta e foarte serioasa...In niciun caz sa nu te duci sa faci avort fara sa iti anunti parintii, fara sa discutati si fara sa consulti un medic. Oricat de severi ar fi ei sunt parintii tai si vor avea grija de tine. La inceput s-ar putea sa fie ingroziti, furiosi, dezamagiti dar dupa isi vor face griji pentru tine. Daca nu le spui tot isi vor da seama ca este ceva in neregula cu tine, vor simti ca ai probleme iar atunci se vor invinui ca nu ai avut destula incredere in ei sa le spui.Ei au mai multa experienta de viata si iti vor numai binele, pe cand prietenul tau ar putea dori doar sa scape de griji. Daca el ti-a cerut pur si simplu sa faci un avort fara sa se gandeasca prin ce treci tu si cum vei suporta asta, ar cam trebui sa te gandesti de 2 ori sa ai incredere in el. Avortul e o problema delicata si trebuie sa te gandesti intens daca vrei sa renunti la copil, daca vei putea trai cu asta, daca mai tarziu nu vei regreta...
Buna.alexa in primul rand nu poti sa faci avort pentru ca nu esti majora.nu cred ca se baga vreun doctor in asa ceva.si nu uita ca UCIZI UN SUFLEt!
Buna!
Mai fata dc sa faci avort?
Nu fa asta!
Cel mai bine e sa ii spui mamei tale! ea te va intelege!
Dar daca nu vrea sa il pastreze!
Atuncia dul la o casa de copii decat sa il omori!
Dar eu asa zic sa vb cu mama ta si te va inelege! chiae daca te va certa!
sper ca te-am ajutat:*
succes:* si nastera usoara:*
Uite ia asta... poate te ajuta:) http://www.sexpert.ro/forum/sanatate__probleme/cum_decurge_un_avort.html http://www.garbo.ro/......RCINA.html http://healthy.kudika.ro/......-mici.html http://healthy.kudika.ro/......18521.html sper ca ti-am fost de ajuor:-*
Cum e sa-ti omori bebelusul?
Ce vina are el ca tu nu te-ai protejat?
Vrei sa il visezi noptile? Sa nu mai ai liniste?
Doamneee.
Vorbeste cu parintii tai nu face avort de capul tau! Chiar daca sunt rai te vor ajuta, doar esti fata lor!
Alexa,
Nu pricep de ce va mananca pielea sa va incepeti viata sexuala fara sa va informati prealabil de consecinte. Acum ai dat de belea si realizezi cat de inconstienti ati fost.
Si ca sa raspund la intrebarea ta, avortul se face sub anestezie. Au trecut vremurile lui Ceausescu...
Te rog nu fa prosti nu omori bietul sufletel nevinovat! dezeu ti la dat tu trebuie sa ai grija de el! vorbestecu parinti si cu tatal copilului si ai sa vezi ca se rezolva! nu il omoridumnezeu te va pedepsi crud pentruasta! te rog gandeste-te plz! nu il avorta!
Este foarte simplu pentru prietenul tau sa-ti propuna avortul dar responsabilitatea asumata unde este? In primul rand esti minora, in al doilea rand se cere protectie si nu in ultimul rand este in joc sanatatea ta si a unui suflet.Un chiuretaj acum poate sa te marcheze pe viata, poti sa nu mai ai copii niciodata. Vorbeste cu mama ta si luati o decizie in 3(tu, mama si prietenul)!
Buna Alexa. Am citit un comentariu in care cineva spunea ca nu poti face avort pentru ca esti minora,dar se inseala. Poti sa faci avort, dar trebuie sa fii insotita de un adult (de preferat mama). Cel mai bine ar fi sa discuti cu ea. Cu toate ca va fi dezamagita, va lua decizia care iti va face tie bine. Si totusi, am o curiozitate : daca tot v-ati inceput viata sexuala, nu stiati ca poti ramane insarcinata?!
Avorteaza,nu cred ca esti suficient de matura incat sa cresti un copil daca nu ai fost in stare sa te protejezi stiind ce se poate intampla. Daca vrei sa termini liceul cu bine nu ai ce sa faci decat sa avortezi.Dar e decizia ta!
Nu pot sa-i spun mamei pentru ca e de alta religie si nu m-ar lasa sa fac avort!
Buna! Cunosc o fata de 18 ani care are acum un copil in varsta de 1 an. A facut o greseala ca si tine.dar a pastrat copilul. Daca prietenul tau o sa fie alaturi de tine eu cred ca cel mai bine ar fi sa pastrezi copilul.Nu zic sa faci avort daca nu e, dar o sa te doara cand o sa vezi copilul, o sa te gandesti numai la acel baiat...Normal ar fi ca el sa ramana alaturi de tine! Eu zic sa nu faci avort pentru ca e foarte dureros, atat fizic cat si psihic.stiu de la persoane cu experienta. Sper ca te-am ajutat.
Mda, ca de obicei e plina tara de moralisti, toti cu Dumnezeu in gura precum Grivei cu osul, toti gata sa-si dea cu parerea despre subiecte care le depasesc Iq-urile insumate. Si comunistii erau mari moralisti...interzicerea avorturilor a facut sute de mii de victime printre femeile din Romania, dar aurolacii astia nu vorbesc niciodata despre asa ceva; mortile astea nu exista; in schimb arunca aceleasi clisee obosite ca n-ai dreptul sa ucizi un copil, ca si cind in stadiul acela se poate vorbi de un copil, si gata...si-au facut datoria crestineasca.
Alexa...decizia e numai a ta; daca simti ca nu vrei sa-l pastrezi, fa-o, fara sa te gindesti la ce-ar spune vecinii, userii stupizi de pe TPU sau orice alta categorie de bagatori in seama. Daca ai incredere in prietenul tau lasa-l pe el sa se ocupe; nu le spune parintilor...ar fi un soc mare pentru ei, si cred ca v-ar deteriora prea mult relatia. Prea putini ar putea sa inteleaga si sa accepte asta, iar la inceput ar fi inevitabile reprosuri si crize de isterie care numai bine nu ti-ar face.
Despre durere... avind in vedere ca interventia medicala se face sub anestezie, nu vei simti nimic.
Orice ai alege, iti doresc succes! Fii tare!
Http://avortulsicontraceptia.ro/......hirurgical
Asta vrei sa faci?
Vorbeste cu el, sa va casatoriti
.
Scoate-ti actele si nasti copilul.
El e deja matur, probabil are un loc de munca si astfel parintii tai nu vor mai avea prea multe de reprosat.
Si daca mama ta e de aslta religie nu te lasa sa avortezi e cu atata mai bine!
Sper ca esti si majora. Avorturile prin aspiratie nu mai sunt atat de riscante. Ar trebui sa vorbesti cu mama, va fi nevoita sa te inteleaga. Pe de cealalta parte, ti-ai omori propriul copil?!
Înainte să faci lucrul ăsta, trebuie să fii sigură că decizia pe care ai luat-o este una bună, şi nu vei regreta ulterior. Ești într-o situație dificilă, într-adevăr, însă părinții tăi trebuie să afle, pentru că niciun medic nu face fără acordul lor. Iată câteva sfaturi și explicații despre cum se poate face avortul.
Există două tipuri de avorturi :
Instrumental, cu ajutorul chiuretei, sau prin aspiraţie.
Al doilea tip, este administrarea unor substanţe de tip hormonal.
Primul tip de avort ca şi al doilea, trebuie făcut într-o unitate medicală sigură, cu toate instrumentele necesare, iar întreruperea sarcinii să fie în mod legal! De asemenea, întreruperea de sarcină prin chiuretaj sau aspiraţie, se face atunci când sarcina are o vârstă mică (până în 3 luni), iar cealaltă, prin medicaţie, se face atunci când sarcina este bineînţeles, confirmată şi nu mai târziu de la 8 săptămâni de la ultima menstruaţie.
Vorbim în al doilea caz de pilula abortivă numită Mifepriston (RU-486), care s-a dovedit a fi eficientă în combinaţie cu o prostaglandină ( cea mai frecventă combinaţie folosită fiind Mifepriston şi Misoprostol).
Probabil te întrebi cum acţionează această pilulă. O dată administrat, Mifepristonul blochează progesteronul, endometrul se detaşează şi este provocată o sângerare.
După aceea, apar anumite contracţii care sunt normale, deoarece, în curs de 2-10 ore se produce expulzarea embrionului.
Pilula abortivă nu trebuie să fie confundată cu pilula contraceptivă numită şi Pastila de a II-a zi, deoarece contracepţia de urgenţă se adiminstrează în scop preventiv şi nu pentru întreruperea unei sarcini propriu-zise. Plus de asta, pilula contraceptivă NU afectează o sarcină existentă.
Am vorbit cam mult despre întreruperea unei sarcini prin medicaţie, iar acum este timpul să ştii câteva lucruri şi despre avortul instrumental.
Metoda întreruperii sarcinii prin asipraţie, este cea mai utilizată. Ceea ce va urma să scriu,nu este tocmai plăcut,întrucât probabil te va face să îţi schimbi decizia în caz că vrei să faci acest lucru.
Avortul prin aspiraţie se face atunci când colul uterin este dilatat, iar medicul va introduce un tub din plastic cu ajutorul căruia copilul va fi rupt în bucăţi şi aspirat. Capul bebeluşului, fiind prea mare pentru a fi aspirat, va fi zdrobit de medic cu ajutorul unui instrument, urmând să fie şi el, aspirat.
Avortul prin chiuretaj, deşi este o metodă frecvent utilizată la noi în ţară, presupune foarte multe riscuri, dintre care una, pe care o consider cea mai importantă ar fi perforarea uterului.
Pe lângă asta, te poţi alege cu traumatisme ale colului,hemoragii, potenţiale sarcini extrauterine,etc., etc.
Avortul trebuie evitat cu toate puterile, însă, dacă nu ai de ales, şi ai făcut greşeala de a nu te informa la timp despre metodele contraceptive care PREVENEAU sarcina, va trebui să te "supui" acestei intervenţii traumatizante.
Gândeşte-te foarte bine înainte să iei o decizie şi repet; fii sigură că n-o să regreţi!
Buna alegere decat sa-ti strici viata mai bine avort dar asta nu se rezolva pe TPU
@zob79 -odata pusa intrebarea aici, pare lesne de inteles ca fata are nevoie de sfaturi.Nu cred ca poate sa faca doar ce simte si o taie capul.Acum sau dupa va avea sigur nevoie de ajutor si unde sa-l gaseasca daca acel baiat este iresponsabil si in plus nu are pe cineva apropiat.Nu spune nimeni ca ea sa faca conform sfaturilor de aici dar o poate ajuta sa ia o decizie. Daca toti sunt stupizi sau bagatori de seama, iar tu simti asta...ce cauti pe aici?
Bubybuby3,
Te bagi în seamă gratis și vorbești în necunoștință de cauză. Nu o să-mi bat prea mult capul cu tine, pentru că un lucru e cert : niciun medic întreg la minte nu acceptă să-i facă avort unei minore, fără acordul părinților.
Dacă știa că este atât de greu să le zică părinților, avea mai multă grijă să nu se întâmple.
@ÉrotiqueConseils bine ca nu platesc pentru a ma baga in seama... daca tu crezi ca stii atat de multe spune`mi si mie tu ce ai face in situatia asta? cand fata a zis destul de clar ca o omoara ai ei daca afla? ha? incearca tu sa ma convingi acum ca toti doctorii sunt usi de biserica sau ingeri. am impresia ca tu esti cea care nu este interesata
Bubybuby3,
„Te bagi în seamă gratis" a fost o ironie pe care, n-ai înțeles-o, din câte văd.
Ce aș face eu? În primul rând, nu s-ar întâmpla să fiu în situația aceea. Chiar dacă s-ar fi întâmplat un accident, aș folosi contracepția de urgență (pilula de a II-a zi).
Există atâtea metode prin care poți preveni o sarcină, și atâtea care te ajută să n-ajungi să faci această intervenție, dar trăim într-o lume plină cu adolescenți neinformați care își încep viața sexuală de la vârste fragede, și tu știi foarte bine lucrul ăsta!
Când am spus că niciun medic normal nu acceptă să-i facă avort,dat fiind faptul că e minoră, nu m-am referit la puritatea doctorilor,considerându-i incapabili de a face lucrul ăsta; m-am referit la faptul că, dacă ea merge cu prietenul ei, deși e major, nu poate răspunde în fața legii dacă i se întâmplă ceva în timpul intervenției! Într-adevăr, sunt doctori care acceptă lucrul ăsta,dacă li se dă mită, și sunt inconștienți, pentru că nu știu ce la ce riscuri se expun! Din cauza unui act de malpraxis (eroare profesională), medicului respectiv îi poate fi retras dreptul de liberă practică, iar dacă survine decesul pacientului, poate fi acuzat de omor din culpă comisivă, obligat să plătească daunele morale pentru (!)RUDELE pacientului și condamnat la închisoare!
În cazul în care nu survine moartea, poate fi sancționat pentru act de malpraxis comis din culpă omisivă.
Așadar, nu ai dreptate!
La ea nu a fost vorba de un accident (ruperea prezervativului), a fost vorba de un act sexual neprotejat.
Cine este iresponsabil, trebuie să plătească!
Sunt informata despre malpraxis si de toate aceste legi. am inteles destul de bine ceea ce ai explicat cu toate ca stiam deja, insa ce n`am inteles a fost fraza: `` dar trăim într-o lume plină cu adolescenți neinformați care își încep viața sexuală de la vârste fragede, și tu știi foarte bine lucrul ăsta!``...
Bubybuby3,
M-am referit la ea, și la alții care își încep viața sexuală fără să fie destul de informați. Dacă @Alexa era informată despre metodele de contracepție eficiente și pilula de a II-a zi(contracepția de urgență), nu ajungea să fie pusă în situația de a alege să facă avort.