| Xavien a întrebat:

Am avut doar contacte sexuale protejate, prezervativele au fost intacte după fiecare. Problema e că îmi întârzie menstruația. E posibil să fiu însărcinată? Voi face un test de sarcina după ce va trece un timp anume de la ultimul contact, însă nu înțeleg cum ar fi posibil.

5 răspunsuri:
| RaAlexandra a răspuns:

Poate fi o dereglare hormonala, daca v-ati protejat nu ai de ce sa iti faci griji.

| NiculaiMarianTraian a răspuns:

Daca te-ai protejat nu are ce sa se intample.
In caz ca iti intarzie menstruatia iti recomand sa faci urgent un test de sarcina.
Este posibil sa ai o dereglare hormonala. Daca doresti sa accentuezi venirea menstruatiei incearca sa faci o baie fierbinte, iar daca in urmatoarele zile dupa acea baie nu iti vine sunt sanse sa fii insarcinata.
Intrebare:
-Baiatul a introdus degetele in vagin"?

| Violleta2022 a răspuns:

Poate ai ciclul de tip neregulat, sau au aparut dereglari hormonale din alte cauze.
In orice caz, un test corect de sarcina, se poate face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala.
Orice test facut inainte de 21 de zile, va fi inutil si eronat.

| corbulalbrosu a răspuns:

Trebuie sa afli, sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara disfunctionalitati in activitatea glandelor endocrine: tiroida, hipofiza, folicul ovarian, glanda pituitara, suprarenale, etc. si ca urmare, din acest motiv apare posibilitate sa se produca dereglari ale activitatii hormonale. La randul lor, din cauza dereglarilor hormonale se modifica lungimea ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile avute inainte si astfel ciclul mentrual devina uneori chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca intarzierea pornirii menstruatiei este urmarea unor dereglari hormonale produse in acest ciclu, si nicidecum din cauza unei sarcini care NU poate fi nici macar ipotetica. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate sa prezinte variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (de obicei in plus) si in cazuri mai rare intarzierea sa fie uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. Pe baza observatiilor efectuate s-a constatat ca dereglarile de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Atunci cand astfel de situatii se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, in acel caz este indicat ca orice femeie sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Daca desfasurarea sangerarii menstruale va fi la fel ca si alta data in acel caz NU trebuie sa mai fii ingrijorata dar ar fi bine sa te prezinti la ginecologie pentru o consultatie amanuntita.
Daca testarea este facuta in a 14-15 zi dupa sex sau ovulatie, unicul rezultatul care poate fi ACCEPTAT si avut in vedere sau mai bine zis luat in CONSIDERARE, va fi doar rezultatul care este POZITIV. Orice rezultat NEGATIV, obtinut cu orice tip de tester, indiferent de marca sau producator, care a fost facut inainte de trecerea a mimim 21 de zile, de la sex sau ovulatie, NU se ia in considerare fiindca NU reprezinta/inseamna absolut nimic, deoarece acel rezultat de regula este un rezultat FALS.
Din punctul de vedere al statisticilor a reiesit faptul ca :
-- In cazul in care testul este facut dupa trecerea a numai 10 zile de la contactul sexual, numai in jur de 1-2% din femeile care sunt intr-adevar INSARCINATE obtin rezultatul CORECT adica testul va fi POZITIV.
-- Restul de 98-99% dintre femeile care efectueaza testul dupa doar 10 zile cu toate ca SUNT INSARCINATE, vor obtine rezultatul NEGATIV, care insa este 100% FALS
-- Cu fiecare zi care trece de cele 10 zile, numarul de teste cu rezultatul FALS NEGATIV se diminueaza progresiv din ce in ce mai mult, pana in momentul in care testarea este facuta dupa trecerea a minim 21 de zile (numarate de la data ovulatiei ori a sexului neprotejat), moment in care circa 98-99% dintre femeile insarcinate vor obtine rezultatul valid/valabil/corect de POZITIV si numai/doar 1-2% vor mai fi in continuare FALS NEGATIVE.
-- REZULTATUL testului de sarcina prin natura reactivului folosit NU va putea fi/iesi aproape niciodata ca FALS POZITIV. Insa este partial adevarat ca testerele mai ieftine, cele cu sensibilitate mai mica pot sa ofere/sa dea mai des, intr-un procent mai mare rezultatul fals negativ chiar si daca testarea s-a efectuat dupa cea de a 21 zi. Sper sa intelegi explicatiile precizate, pentru a nu ''te culca pe- ureche'' cum s-ar spune cu cele 2 rezultate obtinute daca testarea NU a fost efectuata in momentul optim. Testele efectuate mult prea devreme, reprezinta banii aruncati INUTIL pe fereastra sau direct in cosul/tomberonul cu gunoaie. Multa sanatate!

| Andreeush a răspuns:

Poate fi vorba de o simplă întârziere sau vreo dereglare hormonală. Dacă te-ai protejat nu sunt șanse să fii însărcinată.