| Alexandra3849 a întrebat:

Am o problema. Deceva timp am inceput sa ma masturbez destul de des, si de 2-3 ori pe zi, si simt ca este o problema. Asi dori sa discut cu mama mea acesta problema si mie foarte rusine sa ii spun de problema mea. Mentionez ca am 15 ani.

19 răspunsuri:
| Bogdan1o a răspuns:

Masturbarea e cea normal și natural. Toți băieții o fac. Daca nu te simți ok sa o faci de 2 3 ori pe zi, no face. Asta nu știu dacă e o discuție pentru mama ta. Mai degrabă pentru tatăl tău. Sau un bărbat în care ai încredere sau care nu te judeca.

| Bogdan1o a răspuns (pentru Bogdan1o):

Ok am vz că ești fata, da. Scz. Cu mama ta ar trebui să discuți. Poate te ajuta

| ania a răspuns:

Ai fi mult mai fericit si cu conștiința liberă daca ai renunța de tot, vorbesc din experienta.

| RAY a răspuns:

Cati pedofili in comentarii, copila asta are 15 ani si primeste invitati sexuale,tu fata mai bine te masturbezi decat sa faci sex si vezi ce patesc fetele, invata, fa sport, fa metidati, ocupati timpul

| mihai69 a răspuns:

Nu e o problemă, atât timp cât nu neglijezi alte activități - lecții, sport, socializare etc.
Nu știu dacă o discuție cu mama ta ar avea vreun beneficiu pentru tine în privința asta, cu excepția faptului că te vei fi destăinuit despre „problema" ta.
Trebuie doar să ai mare grijă la igienă și de asemenea să încui ușa când te lași sedusă de autodesfătare.

| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

https://www.thetrentonline.com/guys-4-reasons-masturbation-good/

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick, Schroeder, Messer si Walker numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

https://web.archive.org/......walker.pdf

| minrest a răspuns:

Nu prea ai ce sa vorbesti cu mama despre asta. Masturbarea e normala, sanatoasa si necesara. Daca vrei sa iti iaCrezi ca eu i-am zis lui tata mai putin timp si energie, ce vrei sa iti spuna mama despre asta? Ea de unde sa stie? Nu risca, ar putea sa iti spuna ca daca te-ai masturbat o data, nu esti pura si ai sa ajungi prostituata. Nu se stie cat e de inapoiata mama ta. Nu era treaba lui tata ca ma masturbam, e creepy sa vorbesti cu parintii atat de detaliat.

| FreddieM a răspuns:

Draga Alexandru, pana faci vârsta potrivita ca sa ai relatii sexuale adevarate si o sa-ti faci și o prietena masturbarea, chiar si de 2-3 ori pe zi, e absolut normala. Si e o treaba privata, mama nu trebuie sa știe.
Cheers

| Alexandra3849 explică (pentru FreddieM):

Sunt fata si ma cheama Alexandra ca idee laughing))

| Miruna333 a răspuns:

Nu este nicio problema. Nu te invinovati pentru o placere naturala si normala. La varsta asta iti urla hormonii in tine, te dezolvi, ai nevoie de asta. Este foarte sanatos!

| Gabryel85 a răspuns:

Nu e nicio problema, e normala la orice varsta, Alexandra...Acum, sigur, reactia va depinde de cat de deschisa este mama ta in general, multi parinti nu prea stiu cum sa reactioneze la asemenea marturisiri.

Răspuns utilizator avertizat
| jorjache a răspuns:

Daca ai o mama "deschisa", vb cu ea! Dar masturbarea e ok, atata timp cât nu creează dependență! Când o sa ai o relație, va fi mai bine! Chiar de 2-3ori pe zi?

| androginul8 a răspuns:

La câți ani ai făcut o prima data și ce anume te a stimulat?

| LightshotAli a răspuns:

Buna pai nu este o problema dacă faci asta dar totuși e mai bine sa i spui mamei tale de asta pentru ca mereu e mai bine sa îți descarci sufletul dar totuși de ce te mastrubezi? E mai bine sa îți faci o relație cu un băiat decât sa te masturbezi dar poate ca nu teau placut baietii nici pe mine nu ma plăcut niciodată nicio fata și am fost mereu refuzat de toate. Dacă vrei sa îți faci o relație cu cineva poti sa încerci cu mine eu am 17 ani si daca e poti sa îmi lași instagramul tău sau facebookul tău aici sau numărul tău de telefon care îți e mai usor. Dacă e ne mai auzim.

| RAY a răspuns (pentru LightshotAli):

Acum crezi ca fata asta o sa faca sex cu tine

| Dani939393 a răspuns:

Eu zic sa nu te mai amagesti atata cu degetelul si sa lasi un baiat sa isi faca treaba cum trebuie sa te satisfaca

| doctorandus a răspuns (pentru Dani939393):

Sa faca sex la 15 ani? Stii ca asta e caz penal?

Masturbarea nu incalca nicio lege, dar a face sex e contrar Codului Penal.

| RAY a răspuns (pentru Dani939393):

Pedofilul dracu ai merita sa stai la puscarie nu ti rusine ma