| georgi_1134 a întrebat:

Am si eu o intrebare:mi-am incept viata sexuala de curand si am facut-o neprotejat...nu"si-a dat drumul in mine" insa dupa ce "si-a dat drumul"am facut-o din nou. mentionez ca eram virgina. acum intrebarea:pot sa fiu gravida? si inca ceva era a doua zi dupa ce mi se terminase menstruatia...deci? cat de mare e riscul? un raspuns va rog!

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Riscul este cuprins intre 4 si 30% pentru primul contact sexual si intre 5 si 50% pentru al doilea (daca nu a urinat si nu s-a spalat cu apa calda din abundenta dupa ejaculare). A doua zi dupa ce ti se terminase menstruatia nu inseamna nimic, conteaza a cata zi de la inceputul menstruatiei era. Daca era in primele 5 zile de la venirea menstruatiei, atunci riscul reprezinta valoarea minima indicata. Cu cat era o zi mai indepartata de prima zi de menstruatie, cu atat riscul e mai mare.
Dupa 3 saptamani de la contact va trebui sa faci un test ed sarcian, urmat de vizita la ginecolog.

| octavianpas a răspuns:

Te duci la farmacie, cuperi un test de sarcina si vezi daca esti insarcinata.Asta este cea mai sigura solutie.

| georgi_1134 explică:

Mersi mult de raspuns, acum sunt mai linistita:*

| tee a răspuns:

Daca a fost a doua zi dupa menstruatie, nu iti face probleme, nu ai ramas insarcinata. Putea sa "isi dea drumul" inauntru, cum spui tu si tot nu ramaneai insarcinata.
Inainte cu 8 zile si alte 8 zile numarand si zilele in care ai menstruatie nu poti sa ramai insarcinata.
Pentru un ciclu de 28 de zile, ovulatia are loc intre a 14-a si a 17-a zi. Incepand cu ziua a 9-a pana in ziua a 20-a a ciclului este perioada fertila (trebuie sa te protejezi). Inafara acestui interval este perioada infertila cand poti sa faci sex neprotejat. Asta in cazul in care ai un ciclu regulat.
Exemplu: daca menstruatia incepe pe data de 8 a lunii, poti sa nu te mai protejezi din data de 1 pana in data de 16 a lunii (asta ca sa fi mai sigura), exeptand zilele menstruatiei in care se presupune ca nu mai faci sex din motive de igiena si nu numai.
Problema cu neprotejatul este periculoasa in ceea ce priveste bolile pe care le poti contacta pe aceasta cale. Dar incearca sa citesti mai multe despre aceasta problema ca sa fi documentata si sa stii le ce te expui.
Daca nu era a doua zi dupa menstruatie puteai sa ramai insarcinata. Pentru a evita asta el trebuie sa se spele si apoi puteti sa o faceti din nou, altfel te trezesti cu un bebe mic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tee nu e nimic sigur eu am facut-o prima zi dupa menstruatie si si-a dat drumu in mine si am ramas insarcinata.asa ca georgi pe penis puteau ramane spermatozoizi, nu stiu ce sa zic asteapta si tu 2 saptamani si fa-ti un test de sarcina.succes (sa nu faci ca mine)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai sigur ar fi sa faci faci un test de sarcina.
mai pot aparea si dereglari hormonale asa ca testul de sarcina sau analizele sunt cea mai sigura metoda pentru a afla daca esti sau nu insarcinata.

| mihai93 a răspuns:

Faptu ca nu si-a dat drumu in tine, nu inseamna ca nu a scapat ceva in timpul actului sexual, deci...este posibil.sa fii! erai a doua zi dupa menstruatie : o sansa in plus sa nu fi! dar cel mai sigur testul!