Hmm, din perspectiva mea el nu te-a iubit la aceeasi intensivate cu a ta, in cei 7-8 ani de relatie ati facut totul ca un sot si sotie, ati consumat aproape tot ce continea acest "pachet", totodata aveti asa de mult timp impreuna incat te considera ca pe un membru de familie, nu o iubita.
Ai mentionat ca a facut lucruri pentru tine si fericirea ta, pe scurt, s-a "sacrificat" pentru tine, dar in acelasi timp in interiorul sau se retragea emotional.
Ai spus ca vrei o casa a voastra, o familie, copii, dar el doreste cel putin jumatate din aceste lucruri? Poate doreste sa fie inca liber, sa nu aiba griji, o rutina domestica.
Ma gandesc ca nu rupe legatura din tine din 2 motive, ai facut multe pentru el, ai avut grija de el, l-ai iubit cand nimeni nu o facea si iti este recunoscator pentru devotamentul si crezul tau in el. Dar totodata poate nu vrea sa fie baiatul rau ce dupa atatea lucruri totusi frumoase, sa spuna intr-o zi sa te muti la parinti tai ca asa vrea el.
Stie ca iti pasa de el, ca vei suferi enorm dupa atat timp, ca parintii tai il vor critica pentru neseriozitate, pe scurt, va pierde multe daca iti va spune intr-o zi sa il lasi in pace.
(poate are ceva asa zise traume de la familia sa, se considera asemanator cu tatal sau nepregatit de un copil)
Ai putea sa discuti cu el, ce visuri are, ce vrea de la viitor? Incearca sa ii mai dai timp inca putin, totodata ai putea sa fi putin mai rece, sa ii dai semnal ca ai incercat din rasputeri si ca risca sa te piarda, daca te iubeste va veni sa discute cu tine si te va consola in privinta acestor probleme, daca se comporta la fel de rece, banuiesc ca este aproape finalul.
Oricum, nu te uita in jur, esti inca tanara la 27-28, vei reusi sa faci tot ce iti propui pana la 30-35 si nu, nu este o varsta inaintata, nimeni nu cunoaste viata si sa aiba de toate pana la 30.
Gindeste te ca este mai bine ca ti a spus acum ce simte pentru tine decat dupa un an doi de casatorie cand atunci trebuia sa divortati sa impartiti bunurile sa alergi prin tribunale timp pierdut si bani aruncati pe avocat, asa este simplu, nu te mai iubeste si tu va trebuii sa te obisnuiesti cu gîndul acesta si sa il lasi sa isi refaca viata, bine ca nu aveti copii, cît a mers a mers nu poti tine un om cu forta lîngă tine toata viata daca el numai vrea nu te mai iubeste, are pe altcineva asta este clar si tu esti fosta. Nu este bine sa discuti cu sora lui cu parintii lui, este decizia lui, tu acum procedezi ca un copil căruia i s-a furat jucaria o vrei inapoi cu orice pret, nu se mai poate, ce a fost a fost, doar o discutie sincera cu el ar mai lamurii lucrurile intre voi, poate si tu ai partea ta de vina din cauza căreia el vrea sa rupa relatia si sa nu faca nunta. Discutati probeleme acestea voi doi nu cu mama ta sau cu mama lui.
Am tot discutat despre lucrurile acestea, nu ne-am certat. dar eu nu pot trece peste faptul ca el nu-si doreste asta cu mine.
El spune sa asteptam sa vedem cum suntem, nu vrea sa se grabeasca acum.
Vreau sa cred ca ii e si lui la fel de greu ca si mie…
Nu o lua asa de in tragic, trebuie sa afli motivele din spatele a ceea ce gandeste el acum. Nu trebuie sa vorbesti cu mama lui sau sora lui ci cu el. Ai putea chiar sa ii propui terapie de cuplu. Orice ai face, nu renunta, nici la el nici la dorintele tale pentru o familie. Singurii care puteti rezolva sunteti voi. Eu cred ca te iubeste doar ca are probabil o problema personala, un blocaj ceva. Discuta cu el, nu in contradictoriu, nu ii reprosa nimic, nu il certa, incearca sa gasesti ceea ce il afecteaza, ca este ceva acolo in mod sigur.
Apoi sa te gandesti si la ce probleme de cuplu aveti, poate rutina? poate este nevoie sa schimbati ceva? Toate cuplurile cu relatii lungi ajung sa aiba probleme dar tine de voi sa le rezolvati. Este nevoie sa analizezi foarte bine lucrurile. Probabil si pe plan sexual stati prost. Este o problema extrem de complexa si ai nevoie de o analiza serioasa.
Ceea ce ai scris tu aici, oferi impresia ca el e ala rau ( deja ai 2 raspunsuri in care s-a concluzionat asta). Dar intr-un cuplu amandoi au partea lor de vina cand ceva nu mai merge cum trebuie. Un prim pas este sa nu te mai pozitionezi in asa fel incat dai vina pe el total pentru ceea ce se intampla si sa analizezi si ce ai putea schimba tu nu doar ceea ce vrei sa schimbe el
Suntem in situatia asta datorita mie, pentru ca l-am presat cu casatoria, avand anumite asteptari de la el dupa atatia ani petrecuti impreuna.
Daca ar fi sa se comporte urat cu mine, sa ma jigneasca, sa lipseasca de acasa, sa nu-mi raspunda la mesaje etc mi-ar fi mai usor sa plec.
E cel mai bland si dulce om posibil, doar ca nu isi doreste casatoria noi nefiind ok…
Singurul lucru ce pot sa i-l reprosez este treaba asta cu nunta. in rest, este barbatul ideal pentru multe fete
Daca este barbatul ideal stai langa el. Nu il mai presa cu nunta si bucurati-va de viata. Mergeti intr-o vacanta undeva departe sa stati doar voi doi o saptamana
Lui nu îi este greu, tie o sa iti fie greu deoarece fortezi lucrurile sa fie cum vrei tu, nu se poate asa, daca el nu te mai doreste accepta si gata ai 28 de ani nu ai 15 ani, dragoste cu sila nu se poate, pune te in locul lui daca tu numai voiai relatia asta si el da cum procedai? Tu esti tînara ai toata viata inaine mai sunt barbati pe lumea asta nu este el unicul, ai incercat 8 ani nu o zi, acum s-a terminat numai vrea intelege situatia ca daca il fortezi nu vei reusii nimic decat sa te bată si atunci poate vei intelege. Fa ti ordine in viata ta si accepta odata situatia ca nu merg toate cum vrem noi, fiecare avem probleme dar nu le putem rezolva niciodata si atunci trebuie sa ne impacam cu situatia, asa trebuie sa faci si tu impaca te cu ideea ca el nu te mai vrea si uită de nuntă si alte pregatiri.
Pai si sa continui asa fara nici un angajament din partea lui?
De multe ori căsătoria nu îți dă o garanție că veți fi fericiți până la adânci bătrâneți, sunt multe cupluri care au trăit o viață în concubinaj și sunt foarte fericiți
El să te lase?!? Da' ce, ești animalul lui de companie?!?
Tu nu ai voință proprie?
Spune-i adio și mergi mai departe!
Ma gandesc la asta dar este greu in viata sa iti achizitionezi o casa singur…
Casa o faceți împreună cu acte în regulă, la despărțire totul se împarte
Pai scrie pe foaie ce anume vrei tu de la viata impreuna cu el si intreaba-l sa vezi de ce el nu vrea asta.
Daca nu primesti un raspuns concret, si in continuare iti doresti ceva ce nu poti avea cu el, cel mai bine e sa va despartiti. Intr-o casnicie e vital ca ambii parteneri sa aiba aceeasi viziune referitor la restul vietii lor.
El zice ca nu se gandeste la viitor, ca nu stie ce vrea si traieste clipa. Eu sunt cea care se streseaza ca inainteaza in varsta. si nu credeam ca viata mea la 28 de ani o sa arate asa. Ma simt foarte rau, voiam sa fiu si eu alegerea cuiva.
Ce au altele si eu nu am?
Eu de ce nu merit sa fiu fericita si cu familia mea?
Poate daca eram mai frumoasa, mai desteapta, mai amuzanta, nu stiu, poate se intamplau altfel lucrurile.
Am ajuns sa ma desconsider foarte mult, nu mai gasesc un lucru care sa-mi placa la mine…
M-a dezamagit
Unii barbati realizeaza mai greu lucruri daca nu sunt "intepati" de la spate. Esti alegerea cuiva dar. cu limite. Altele au noroc, alteori din noroc se ajunge la ghinion.
Fericirea este discutabile, cum aparent, orice raspuns este din mai multe pareri si culmea, "corecte". Poate ca daca te-ai supara pe el si nu i-ai vorbi o vreme i-ai atrage atentia. (dar totodata poate si aprofunda situatia, deci tu stii cum reactioneaza mai bine)
Cu cat arati mai frumoasa, mai desteapta, mai amuzanta, ajungi sa patesti aceleasi lucruri, poate mai rele, altfel am vedea multi oameni frumosi la casele lor vorba aia.
Nu te-a dezamagit el, ci tu, de aici si aceasta gandire ca nu esti suficienta. Nu e capat de lume, ai incercat si nu e finalul inca, e vorba de bani, seriozitate, informatii ce model de tata sau mama sa fi pentru un copil, rol in societate, etc. E greu in vremurile noastre sa fim diferiti fata de cei de acum 50 de ani sa intemeiem familie gandindu-ne la problemele de atunci ce sunt inca actuale si acum.
Incearca totusi sa nu renunti la el daca nu are stilul de om neserios, pe distractie, etc, poti inca lucra cu un astfel de om, dar daca este, probabil trebuie sa te focusezi pe tine si sa ai grija la barbati, nu trebuie sa ai incredere in nimeni decat in ce stii ca poti face.
Ai fi mult mai fericita daca pe viitor ai alege sa respecți planul lui Dumnezeu si sa nu mai faci sex cu nimeni decât după căsătorie. Sexul fără căsătorie nu e binecuvântat de Dumnezeu si nu aduce fericire pe termen lung in viata nimănui și apoi va mirati de ce nu iese bine. Sexul fara casatorie pune un zid de vinovăție intre parteneri, barbatii de multe in relatiile pe termen lung in concubinaj se simt demotivati. Mai bine roaga-te lui Dumnezeu sa te ierte pentru pacatul curviei de pana acum si sa aducă în viata ta persoana care El știe ca e potrivita pentru căsătorie.
Sunt credincioasa, cred in bine si rau, cred in Dumnezeu, dar nu cred ca avand relatii intime inainte de casatorie rerezinta o pedeapsa capitala.
Adica mai bine intretin relatii intime si sunt ok ca persoana, nu doresc raul nimanui, nu vorbesc urat, nu barfesc, decat sa ma pastrez pana la casatorie dar sa am un caracter ingrat.
Iarta-ma ca-ti spun dar parca ai mintea unui copil de 7 ani, nu 27....cum naiba sa vorbesti cu maica-sa si sora-sa, de ce?
Tu te mariti cu femeile familie sau vrei cu barbatul asta care nu-i capabil sa te faca fericita si nici sa-ti oferi un camin, pe care ti-l doresti?
Trezeste-te mai femeie, ca nu ai nevoie sa ceri parerea NIMANUI in acest caz, mai bine desparte-te de el acum, cand inca nu-i prea tarziu sa-ti faci un destin plin de remuscari si nefericire.
A fost o perioada prea mare pierduta inutil si s-a dovedit ca nu sunteti compatibili unul cu altul, asdar rupe-ti relatia acum si nu va mai faceti sange rau, ca fiecare sa-si caute o persoana draga cu care ar putea sa fie fericit.
Nu te condamna singura la nefericire, fiindca de asta vei avea parte daca te casatoresti din incapatanare, ca fericirea nu se cumpara, odata ce dragostea nu mai este, nimic pe luma asta nu mai conteaza.
Nunta se face inainte sa te muti cu el.
asta ar fi rezolvat toate problemele