|

Bună!
Am o problema și din nefericire, cum clinicile ginecologice sunt închise, încerc sa caut pe cineva care a trecut printr-o experiența asemănătoare.

Ciclul meu este aproximativ regulat 28-30 zile. Niciodată nu am avut întârzieri.
Ultimul control a fost efectuat in luna Septembrie, iar totul era Ok.

Ultima menstruație a fost pe 23 Februarie și a ținut 5 zile. Însă, luna aceasta nu apare. Ma dor sânii, am durerile acelea de burta, insa nimic. Contact neprotejat nu am avut, dar am făcut 3 teste de sarcina, toate ieșind negative (zile si ore diferite).

Menționez ca sunt o persoana activa, lucrez foarte mult și stau aproximativ și 7 ore in picioare pe zi. De când s-a instalat carantina, lucrez de acasă și stau foarte mult. Programul meu s-a schimbat total. Dorm mai mult, sunt foarte calma și odihnita.
De asemenea, am început sa fiu și mai activa sexual in aceasta perioada.

Credeți ca rutina modificata poate afecta? Ați trecut prin astfel de situații?

Va Mulțumesc anticipat și va rog sa nu criticati, nu găsesc niciun doctor sa facă un consult in aceste zile!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ciclul tau menstrual a ajuns astazi 25 Martie in cea de a 31-a zi efectiva (23.02 - 25.03 = 31(32) zile). Se poate aprecia ca in acest moment in mod practic ''intarzierea'' este extrem de mica. S-a constatat ca uneori si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale exista posibilitatea sa apara disfunctii in activitatea glandelor endocrine ceea ce produce modificari in desfasurarea activitatii hormonale care la randul lor modifica ciclul menstrual si ca atare ciclul se lungeste cu un anumit numar de zile. Durata abaterii ca numar de zile a ciclului menstrual poate sa prezinte variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la unele mai mari chiar si de 10-14 zile (de obicei in +), pentru ca uneori dereglarea poate sa devina grava/severa incat sa ajunga sa fie si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter.
Fiindca ciclul tau menstrual este regulat si a avut mereu 28-30 de zile, reiese ca ovulatia ar fi urmat sa se produca in perioada cuprinsa intre 9-11 Martie deci si o sarcina cu totul ipotetica ar fi putut sa apara in acel moment. Fiindca fata de acea data pana in prezent au trecut doar 14-16 zile, reiese ca rezultatul testului de sarcina efectuat chiar si cu 1-2 zile in urma poate sa aiba un grad de precizie de MAXIM 15-20%. Este stabilit stiintific ca in acest moment rezultatul NEGATIV in proportie de 80-90% este FALS NEGATIV si din acest motiv niciodata NU se in considerare. Rezultatul poate fi considerat valid, valabil si corect in proportie de peste 98-99% numai in cazul testelor efectuate dupa ce au trecut 21 de zile de la ovulatie sau numai dupa cea de a 7-a zi de intarziere a menstruatiei.
Fiindca intotdeauna, toate contactele sexuale au fost protejate, practic a fost imposibil sa se poata forma o sarcina si ca atare se poate aprecia/considera ca intarziere inca nesemnificativa in acest moment, reprezinta doar o simpla dereglare a ciclului si in urmatoarele zile va porni sangerarea menstruala. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand, toate cele 3 teste de sracina au fost facute inutil si eronta, fiind facute cu mult timp prea devreme, ca sa nu spun o gramada de bani aruncai pe fereastra.

Un TEST CORECT de sarcina se poate face DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala.
Orice test de sracina facut inainte de 21 de zile, este inutil si eronta, aratand negativ, chiar daca esti garvdia.

Sarcina si menstruatia NU sunt inflentate de statul in picioare sau activitatea fizica, nici de dormit sau nedormit ci de hormonii tai si modificari hormonale.

| a răspuns:

Te protejezi in aceasta perioada ``mai activa sexual``? Sau e la noroc? sad