Faci o mare greseala crede-ma! Am ramas insarcinata la 17(aproape 18) ani. Si am pastrat copilul. Acum am 19 ani si o fetita de 9 luni. Este foarte frumos sa ai un bebè dar nu la varsta asta, e foarte greu mai ales daca nu este cineva sa te ajute. O sa fi la varsta cand o sa vrei sa iesi cu prieteni sa te distrezi si nu vei putea de copil. Vei avea nopti albe. Si crede-ma nu exagerez deloc! Daca toti iti doresti unul la varsta asta sa-ti explic putin ce am patit eu. Cand am fost internata in spital ca mi se rupsese apa nu am avut niciun fel de durere pana la 3 noaptea. De acolo a inceput calvarul! Timp de 12ore am stat un dureri( nu poti explica astfel de durere, dar imagineaza-ti ca-ti rupi toate oasele in acelasi timp, poate si mai rau) dupa 12 ore de durere doctorii au aflat ca fata nu cobora din cauza ca fata avea cordonul ombelical peste mana. Asa ca am facut cezariana, in acel moment nu simti absolut nimic. dar dupa ce trece anestezia te va durea destul. Nu vei avea voie sa mananci 2 zile si nici sa bei nimic. Cand te vei ridica te va durea foarte tare taietura. Nu vei putea merge bine timp de 1-2 saptamani pentru ca te va durea operatia si nici nu vei putea face baie 10 zile. Eu nu am putut face baie timp de 1luna pentru ca mi s-a desfacut operatia.( decat baie partial) ti-am povestit in mare peste ce am trecut eu. Apoi tu decizi ce vrei sa faci cu viata ta, un bebe nu e o jucarie iti poate schimba viata cum nici nu-ti poti inchipui. Dar este si foarte frumos
La varsta ta esti tu un copil, de ce doresti sa faci copil acum? Copiii se fac după casatorie, ca acel copil sa poata avea si mamă si tată, ori la varsta ta ce baiat crezi ca vrea sa devina tată la 17 ani, sau esti cumva de etnie rromă? Țiganii intr-adevar fac copii de la 12-13 ani, puradei, eu tind sa cred ca ai o anumită cultură generală, ca nu esti o țigancă. Părintii tai(daca ai) ce zic? I-ai intrebat? Le-ai dezvaluit si lor dorinta ta? Ei sigur vor ca tu sa faci o facultate sa ti cauti un loc de muncă bine plătit, si tu hodornc tronc le arunci chestia asta cu sarcina, asta e tot ce nu aveau părintii tai.
Prin imagini se pot oferi mult mai multe explicatii decat s-ar putea explica prin zeci sau sute de cuvinte. https://www.youtube.com/watch?v=iaZf7kBXr7Q https://www.youtube.com/watch?v=9n9-Wo-lI9w
Draga Alexandra, nasterea e dureroasa, intr-o masura, dar e un proces natural, asa ca nu te alarma. Mai asteapta cativa ani, ca sa fie materialul biologic mai bun.
Ideal ar fi un avort, pentru ca nu vei fi capabila sa creezi ceva decent dintr`un copil la varsta ta, din moment ce tu inca gandesti ca unul.Este suprasaturata deja piata de mamici ca tine.Mai asteapta sa-ti gasesti un rost in viata intai si apoi poti face cati copii vrei.
Aaaah...vrei copil sa pui mana pe prost, ca nu vad ce bani produci tu la 17 ani de ai o situatie financiara asa de buna, iar sa faci copil sa ti-l cresca altii din banii lor, e ridicol. In ziua de azi copilul se face cand esti independenta financiar, astfel incat sa-ti poti creste si singura copilul, in eventualitatea in care barbate-tu se va duce dupa alta, cum fac barbatii in general, dupa cativa ani de casatorie. Daca la 17 ani spui ca de foarte mult timp iti doresti un copil cu "sotul"...mi-e clar ce poama esti. Sa faci scoala nu iti doresti foarte mult?
Bună. Eu cred ca ar trebui sa mă aștepti. Și eu am 18 ani și iubesc copii la nebunie. Dar sincer sa fiu vreau sa'i ofer un cămin stabil și o familie stabila când va veni. Din punctul meu de vedere nu ești pregătită nici fizic, nici psihic. Un copil e o responsabilitate uriașă. Pe care abia la 22 de ani începem sa o conștientizăm. EU la vârsta mea nici măcar nu am avut un raport sexuale ca nu m-am simțit pregătită dar în mite o sarcina. Părerea mea e sa mai aștepți. Sper sa nu o iei în nume de rau
publicname întreabă: