anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună!
Ca să înțelegeți, am 18 ani, iar iubitul meu-20 și suntem împreună de 4 luni jumătate. Problema, în ultimul timp, este că eu sunt virgină și pe lângă faptul că mă acomodez foarte greu cu o persoană și mă deschid la fel de greu, nu îl las să facă mai nimic ce ține de sex. Deși știu și îmi arată că mă iubește, tot nu vreau să fac asta pentru că sunt a XII-a și mi-e teamă ca în cazul unei despărțiri să nu mă afecteze prea mult astfel încât să pierd mult timp cu suferitul după el. Oricum, începerea vieții sexuale în concepția mea presupune un oarecare stres, stres pe care nu am timp să mi-l asum momentan. Am foarte mult de învățat pentru admitere și bac și nu vreau să o dau în bară tocmai la sfârșit. El nu pune presiune direct pe mine cu asta, nu mă stresează, doar că îl văd că rezistă cu greu și nu știu ce să fac. Regret oarecum că m-am băgat în relația asta, nu pentru că nu l-aș iubi, ci pentru că nu m-am gândit la cum o să am timp și de el și de mine, și de învățat. Mă simt prost că îl las să mă aștepte atât și am teama ca în viitor(mai sunt luni bune până la bac) să nu se despartă de mine din cauza asta. Ce ar trebui să fac? Simt că oricum aș face, sau dacă n-aș face nimic în continuare, bine tot nu e.

Răspuns Apreciat de Editori
| AndreeaDeea221998 a răspuns:

Mai oameni buni. Ce iubire este după 4 luni de relație? Vad des aceeași chestie "după x luni ne iubim foarte mult". Nu spun neapărat ca nu este dar când iubești pui cealaltă persoana mai presus de tine si de nevoile tale! Dacă el ar fi făcut asta, tu te-ai fi simțit în siguranță și ți-ai fi dorit chiar tu sa faci sex cu el! Vrei sau nu sa recunoști ca te simți presata este treaba ta, dar o presiune există! Nu te arunca sa faci sex ca îl vezi pe el ca rezista cu greu. Astea sunt abureli ieftine! Faci sex când și cu cine simți tu ca ești pregătită nu pentru ca rezista cineva "greu". Și ai grija cu iubirile astea care încep după o luna ca la fel de repede și pleacă. Cuvintele astea "te iubesc" spuse prea mult, prea des și din orice chestie își pierd foarte mult valoare! Sunt ușor de spus. Mai greu de demonstrat!

| Anonim explică (pentru AndreeaDeea221998):

Așa este. Mulțumesc tuturor pentru sfaturi!

| AndreeaDeea221998 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu mare drag!

7 răspunsuri:
| Ronnix a răspuns:

Explica-i cu frumosul tot ceea ce ai scris aici. Daca intelege, foarte bine. Daca nu, desparte-te de el si axeaza-te pe ceea ce ti-ai propus. Ai tot timpul sa faci chestia asta fara regrete putin mai tarziu cand nu mai e asa mare stres pe capul tau.

| Naty1 a răspuns:

Dacă ai fi pregătită să te culci cu el nu ai avea problema asta, dar adevarul este ca e mult prea devreme după 4 luni fiind virgină sa treci la acest pas.
Explicai si lui chestia asta, spun ei ca mai aveti de așteptat ca sa ma cunoașteți mai bine, sa vezi daca esti pregatita iar el daca este un băiat ok va intelege.

| Celcestietot a răspuns:

Mai bine ii spui treaba, ca sa stie omul cum actioneaza in continuare, si tu la fel. Nu este mai bine asa happy?

| CopilThembel a răspuns:

Nu e mare problema dacă îți începi viata sexuala de acum. Nu te afectează cu nimic.

| RacPac a răspuns:

Sfatul unui om bătrân... Traiesti-ti viața că de munca ai toată viața...

| tzionut a răspuns:

happy am fost intr-o situatie similara in clasa a 12-a. Atunci fata vroia o relatie, timp plimbari. I-am explicat care sunt prioritatile mele si i-am zis pass. Nu regret nimic. Am avut parte de multe relatii in facultate dupa bac. Totul se rezolva cu comunicare, indiferent daca ne convine sau nu rezultatul.

| Unknownzgw a răspuns:

Dacă ți-e teamă să nu se despartă de tine trebuie să te gândești dacă e o teamă fondată sau nu.
Dacă e o teamă fondată înseamnă că sunteți 2 persoane care nu sunteți pregătiți de același tip de relație, aveți nevoi diferite de la o relație. În cazul ăsta vă pierdeți timpul amândoi unul altuia.

Dacă teama e nefondată ar trebui să treci peste ea pur și simplu, cu un tanc dacă se poate.