| denisamihaela a întrebat:

Am o problema foarte delicată. M-am despărțit de prietenul meu cu care am stat 1 an si jumătate aproape. Eu am aproape 20 de ani, el aproape 35. Cunoașteți povestea noastra. V-am spus cum eu sunt din Focșani dar m-am mutat la facultate în București. Iar el a ramas cu serviciul acolo. Ne-am despărțit de comun acord de aproape 3 săptămâni. Unul din principalele motive ale despărțirii a fost diferenta de varsta care implica si diferente de gandire dintre noi doi. Fiecare își dorea cu totul altceva. In fine, bineînțeles ca nu am mai vorbit in tot acest timp. Insa sambata am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv. Ce fac in situația aceasta? Il caut si ii spun ce s-a întâmplat si sa vedem cum rezolvam situația amandoi? Sau sa nu-i mai spun nimic si sa ma duc sa fac avort de una singură. Va rog ajutați-mă cu un sfat. Chiar nu stiu ce sa fac. Mulțumesc!

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Il cauti si ii spui, este imoral sa ii omori copilul fara sa ii spui. Nu e o problema, e un copil, o viata ca si a ta.

| Violleta2022 a răspuns:

Discuta cu el, are dreptul sa stie.
De decis, poti decide oricand, inca mai este timp.
Avort se poate face pana la 8 saptamani de sarcina.

| mihai69 a răspuns:

Prima dată clarifică-ți singură situația: vrei sau nu acest copil? (Cu sau fără - cel mai probabil fără - un tată natural alături).
Apoi acționezi în consecință: dacă da, iei legătura cu el; chiar dacă nu dorește copilul sau pe tine, e datoria lui să se ocupe cel puțin material de bunăstarea acestuia. Dacă nu îl dorești cu niciun chip - avort și... asta e - mergi mai departe. El nu trebuie să știe, ar putea să fie mai rău dacă îi spui (în sensul că el ar putea să-și dorească un urmaș și tu, prin decizia ta, să-i negi această posibilitate).
Va fi greu oricum, mai ales sufletește, dar sigur o să poți merge mai departe, indiferent de ce alegi.
Sănătate și putere!

| sofisis a răspuns:

Cum spune mihai69, in primul rand clarifica-ti tu daca iti doresti sau nu copilul. Daca esti total convinsa ca nu il vrei, mai bine nu ii spune. Ar suna aiurea: te-am sunat sa iti spun ca ar fi trebuit sa ai un copil dar l-am dat afara. Care ar fi scopul?
Daca esti insa indecisa si ai vrea sa tii copilul, CLAR ii spui. E si copilul lui si are si el drepturi si obligatii asupra lui/ei.

| mentholinks a răspuns:

Iei legatura cu el si hotarati impreuna.

| Necunoscut112 a răspuns:

Wow... Să ştii că m-am gândit şi eu de multe ori ce as face în situaţia asta şi am ajuns la concluzia că ar trebui să ştie şi el, chiar dacă relaţia a luat sfârşit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îl cauți, clar... Avort, doar in ultimă instanță, ca ultimă măsură luată în disperare de cauză.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cere-i bani de avort, eventual șantajează-l.

| Rampo a răspuns:

Denisa, e corpul tau, e timpul tau, e viata ta care va fi afectata. Daca tu nu esti fericita cu decizia de a păstra/avorta copilul, atunci nimeni in jurul tau nu o sa fie fericit. Într-o astfel de situație e important sa nu fii singura. Oricare iti va fi decizia e important sa-l implici pe fostul partener. Cred ca dorințele lui sunt secundare, ultimul cuvânt tu îl ai. Gândește-te bine la viitorul tau si daca esti pregătită emoțional sa fii mamă. Sa fii părinte nu e ușor si este costisitor. O sa iti fie mult mai greu sa termini studiile.
Orice decizie ai lua, sa nu treci singura prin experiența asta. Daca ai o prietenă in care ai încredere să ti fie suport emoțional (asta daca tatăl nu o sa fie in vizor), roag-o sa te însoțească si sa păstreze contact cu tine.