Eu cred că trebuie să te „rupi" de ei.
Fă o facultate, eventual și master apoi poți chiar să revii la pizzeria familîei.
Ai fost in alte orase? Nu e mare diferenta. Facultatile cu plata le faci degeaba. Daca te pasioneaza ceva, fa facultatea in Bucuresti, la Universitate, la buget. Daca nu poti sa faci asta, e mult mai bine sa stai in Vaslui; in oras sunt si oameni cu bani, dovada ca comanda pizza. Concentreaza-te pe optimizarea productiei si livrarii de pizza. Noi, oamenii, avem tendinta sa nu apreciem ce avem. Du-te intr-un sat din judetul tau, sa vezi ce inseamna inapoiere si prostie. Pe langa ei, sunteti la apogeul modernitatii. Sunt aici, in Bucuresti, oameni care merg la munca trei ore, dus-intors, sunt si aici oameni inapoiati, sunt multi oameni izolati. Sa stai cu parintii la 25 de ani este aici situatia cea mai intalnita. Un alt aspect important: raportul de forte in familie se va schimba in timp, in favoarea ta. Eu in locul tau, as merge in Bucuresti sa fac facultatea de Istorie, la buget; asta am si facut, de altfel. Daca nu ai o facultate care sa te pasioneze, si pe care sa o poti face la buget, ramai in Vaslui, oras cu industrie alimentara si textila care nu se vor inchide.
Stii ca sunt si alte orase universitare in tara asta, da? Unele peste Bucuresti!
Da, mai e si Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj, un oras extrem de scump, si daca toti studentii la buget pot ramane in Bucuresti, o mare parte pe alte pozitii care cer studii superioare decat cele presupuse de specialitatea lor, nu acelasi lucru se poate spune despre Cluj.
Parintii tai nu sunt familisti. Cuvantul familist are alt sens.
Parintii tai vor sa te tina prizonier, sclav pe plantatie pentru afacerea lor. Ei pot angaja alti tineri pe salarii de nimic, iar pe tine sa te trimita la studii.
Mergi la ce facultate doresti tu, sa-ti faci un viitor.
Mergi la facultate, de ex ISE - Managementul afacerilor. Macar asa inveti cum sa dezvolti afacerea.
In alta ordine de idei, scapa de complexul asta ca esti dintr-un oras sarac. Iti faci rau singur.
Nici Romania nu e o tara bogata, dar are totusi oameni civilizati, educati.
PS: stiu ca esti troll.
Pai depinde ce iti doresti sa faci. Daca ai in minte o alta meserie la care vrei sa aspiri, atunci fa acea meserie. Nu esti obligat sa muncesti pentru parintii tai. Dar poate poti utiliza placutul cu utilul. Daca de exemplu profesezi in marketing, iti poti imbunatati afacerea familiei si te poti exstinde, incat sa ai propria ta pizzerie in alt oras. Sau daca o sa castigi mai multi bani, poti sa te muti singur in chirie sau sa-ti lase ai tai casa sau apartamentul, daca gasesti o iubita.
Vrei sa pleci, dar nu vrei sa pleci, tu iti cunosti familia si orice lucru benefic cat si otravitor poate avea la preluarea fraielor din familie.
Tind sa cred ca ai luat in calcul optiunea unde parintii tai renunta definitiv la afacere, sa o detii doar tu intreaga lor putere si daca nu ai alt plan de a pune mana pe functia de cap al familiei, ai permis gandului de a incerca sa realizezi ceva de unul singur.
Incearca sa iti faci propriul tau drum, daca reusesti, vei avea si drumul tau in prezent si te v-a astepta si drumul parintilor tai pe viitor (daca nu mai ai alti frati / surori). Iar daca esuezi in planul tau, poti mereu sa te intorci la afacerea familiei chit ca este posibil sa ti se traga morala.
Pe partea de relatie, este suficient o relatie cu beneficii, un fel de amanta, primesti ce ai nevoie si oferi ce este necesar pentru ea, temporar pana cand ajungi intr-o pozitie mai calda.