anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

luna asta mi-a venit menstruatia de doua ori odata pe 3 si mai mi-a venit odata pe 29. e normal? mersi

10 răspunsuri:
| KeepCalmThinkDiffrent a răspuns:

Bună!
Menstruația neregulată nu este un motiv de ingrijorare.
O zi frumoasă! happy

| MihaelaDart a răspuns:

Daca ti-a venit in luna august, asa cum ai postat intrebarea, este normala. Pentru ca luna august a avut 5 saptamani, deci ciclul ti-a venit o data la inceputul lunii si a trecerea a 30 de zile ti-a revenit. Ciclul tau ti-a venit in mod normal cum trebuia. Numai daca ciclul iti vine la interval de 1-2 saptamani, atunci ai dereglari hormonale.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.

Apoi, NU am înţeles EXACT dacă este vorba de tine ( care ai 19 anişori ) sau de mama ta ( care are 39 de ani ) - apropo de întrebarea :
http://www.tpu.ro/......dereglare/

Cred că te ajută mai mult dacă dai date EXACTE şi spui ADEVĂRUL!
Atunci vei primi un răspuns CORECT, pe care să te poţi baza :)

NU oricine are răbdare şi îşi pierde timpul să-ţi studieze întrebările/răspunsurile anterioare pentru a putea să te AJUTE!

Oricum, având în vedere întrebările tale anterioare, bănuiesc că este vorba de tine!

Cel mai probabil, este vorba de o dereglare hormonală posibilă mai ales având în vedere că ai născut DOAR de 4 luni.

De asemenea, e posibil ca durata CM să fie mai scurtă - în cazul acesta, 26 de zile!

Un CM normal se încadrează între 25-35 de zile ( +/- 5 zile ).

Deci, NU cred că e vreo problemă.

NU ai de ce să te îngrijorezi!

Să-ţi crească mare bebele, să fie cuminte şi sănătos!
Multă sănătate şi ţie.

Toate cele bune.

| anonim_4396 explică (pentru bursuc001):

Si lui mama mea i s-a intamplat acelasi lucru. i-a venit de 2 ori menstruatia luna asta.

| bursuc001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok.
În cazul tău e valabil răspunsul de mai sus.

În cazul mamei tale POATE fi o "problemă"!
Depinde de durata CM din ultimele 6-12 luni şi de datele la care i-a venit menstra în luna asta/august ( precum şi dacă are vreo afecţiune de natură ginecologică sau face vreun tratament pentru astfel de afecţiuni, ori dacă ia AC ).

Dacă indici aceste date, vedem despre ce poate fi vorba...

O seară frumoasă.

| diavolitadulce a răspuns:

Buna, daca esti mica, adica in primi doi ani de menstruatie nu ai de ce sa iti faci griji. inca nu este regulat. Dar nu ai oferit suficiente detalii cat sa iti pot spune cu exactitate daca este sau nu o problema.

| anonim_4396 explică (pentru diavolitadulce):

Prima menstruatie mi-a venit la 10 ani. acum merg pe 19. dar am nascut acum 4 luni, si cred ca de aceea poate s-a dereglat. cred

| elena445 a răspuns:

E de doua ori pe luna nu prea e bine intreab-o pe mama ta

| bummblebe a răspuns:

Da este normal, menstruatia difere de la fata la fata.mi s-a intamplat si mie sa imi vina de 2 ori intr-o luna sau sa imi intarzie 1 luna e normal, pana ce ti se regleaza! de exemplu luna trecuta mi-a venit de 2 ori si luna asta trebuia sa imi vina pe 27 si abia astazi a inceput ceva ceva.

| Ionela_Roxana_1992_NKae a răspuns:

Da..ai dereglari hormonale si mie mi s-a intamplat nu te speria