| Napotitană a întrebat:

Bună tpu.Scuzați categoria.Am şi eu o problema..nu mi-a venit menstruatoa de 2 luni (luna asta e a doua) Şi am simptome..ma doare burta şi ovarele de mult timp..Am mai avut probleme de obicei îmi întârzie.Care sunt cauzele? Să merg la doctor? Am 14 ani

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

La 14 ani esti probabil in primul tau an menstrual cand menstra nu este inca reglata si nu vine lunar.
Va veni, este ceva normal pentru primul an, posibil si la 3-4 luni, necesita timp sa se instaleze si sa vina lunar.
Ori, poate esti una din cele care nu vor avea niciodata ciclul lunar. dar vei stii cu siguranta dupa 1 an de zile.

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul tau este vorba de un inceput de asa numita amenoree secundara care este provocata de functionarea incorecta a uneia sau a mai multor glande endocrine. Din acest motiv in organism apare o dereglarea hormonala mai mare sau mai mica, care chiar daca nu este considerata ca reprezinta o boala este indicat sa fie tratata cat mai rapid posibil pentru a nu se agrava si in timp sa se transforme in sindrom de ovare (poli)chistice care pot provoca chiar si sterilitatea. Din acest motiv ar fi indicat sa fii consultata de un medic endocrinolog care sa-ti faca setul complet de analize specifice in astfel de situatii. Pe urma pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog vor stabili cel mai bun tratament de urmat in vederea stabilizarii si reglarea pe cat este posibil a ciclului menstrual la aceasta varsta. Multa sanatate!

| DREAMS92 a răspuns:

Buna.eu ti as recomanda sa bei ceai de marar e f bun si pentru menstruatie, surorii mele i-a intarziat 2 luni si i-am spus sa bea ceai facut din marar si dupa o ora i-a venit.

| Napotitană explică:

Menstruația*...