anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU, sunt doar o adolescentă de 18 ani ce are o relație la distanță de 2 și 7 luni (poate o sa vă mirati careva laughing în lunile astea ce urmează aș vrea să merg la el pentru câteva săptămâni, (el stă în Germania din păcate) și nu are posibilitatea să vină vara asta, însă m-am gândit eu să merg eu la el pentru 2 săptămâni. Insă problema e ca părinților mei le e frică să mă lase să merg până acolo și nu știu de ce, ba odată îs de acord, ba odată nu. Le-am explicat de 100 ori ca nu se poate întâmpla nimic fiindcă mă duc cu autocarele și nu sunt singură pe acolo dar na.
Vreun sfat ceva să-i conving cumva? (poate ați fost asa careva dintre voi).

19 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mai bine stai acasă. Să nu cumva să fie cu alta pe acolo.

| ania a răspuns:

Parintii ttăi au dreptate, nu e o idee buna să mergi la el Cine face sex farp casatorie nu are binecuvnatarea lui Dumnezeu peste relatia lui. Dacă chiar te iubeste si e bărbat responsabil, fetele după 15 ani se pot casatori cu acordul părintilor si apoi devii majora si poti merge oriunde.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Stai acasa. Vine el la tine daca e ceva serios.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu prea e o idee buna. E riscant, pentru ca efectiv sta in alta tara. Esti practic la mana lui la mii de kilometri distanta. In caz de se intampla ceva, ce garantie ai tu ca vei fi in siguranta?

Acum tu vrei sa faci tot posibilul pentru ca esti indragostita, si judecata iti este in ceata. Insa nu cred ca e o idee buna sa te duci tu tocmai acolo.
Dupa aproape 3 ani de "relatie", el de ce nu a venit macar o singura data sa te vada? Nu crezi ca e ceva ciudat la mijloc? Ca in 2-3 ani de zile, e imposibil sa nu fi avut macar o data un concediu.

| TheGentleman a răspuns:

Să fiu eu dacă înțeleg ceva din logica unora:

Zice un user: „Stai acasă, vine el la tine dacă e ceva serios", apoi adaugă că ar ajunge pe mâna proxeneților

Urmând această logică, băiatul nu se expune acelorași riscuri? De ce ar fi mai presus sau mai prejos?

Comunitatea europeană este un mediu sigur, prietenos cu tinerii și cu bugetele acestora. Cu puțină grijă, nu pățești nimic

Iată câteva sfaturi utile: https://www.youtube.com/watch?v=cbxAiXjyKTw

Câtă vreme te duci în locuri cunoscute, nu te duci la om acasă sau în locuri dubioase, vei fi în siguranță. Dar mai mult decât atât, te vei alege cu experiențe frumoase, prieteni noi și amintiri.

Viața e scurtă, lumea e mare și sunt atâtea locuri de vâzut și de explorat!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru TheGentleman):

Bineinteles ca e greu sa intelegi.
Romania e principala furnizoare de carne vie pentru traficul de persoane!
Cand scoti perle precum "Comunitatea europeană este un mediu sigur, prietenos cu tinerii" e evident ca esti spalat pe creier. Repeti ca papagalul propaganda unora, fara nici un pic de gandire critica!

| TheGentleman a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Și soluția care este? Rămânem cu toții pe loc doar de frica unui pericol mai mult sau mai puțin probabil?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru TheGentleman):

Tu poti ramane pe loc daca vrei.
Dar parintii ar trebui sa aiba mai multa grija de copiii lor iar tinerii ar trebui sa asculte de parinti.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru TheGentleman):

Eu inteleg unde bati. Dar hai totusi sa gandim si logic. Dupa aproape 3 ani de relatie la distanta, nu ti se pare ciudat faptul ca omul nu a venit nici macar o data sa vada fata? Hai bun, e la munca acolo si "nu poate". Dar in 3 ani, e imposibil sa nu ai macar un concediu.

Sa-ti dau un exemplu ( eu ). Cand mi-am cunoscut prietena, atunci ca si acum, lucram mereu, si in paralel faceam si facultate. Nu am putut sa ne vedem in primele doua luni, datorita programului meu incarcat, mai ales ca ea sta tocmai la doua judete distanta de mine.
Insa dupa doua luni, mi-am luat o zi de concediu intr-o vineri, si am petrecut un weekend la ea in deplasare pentru a ma cunoaste cu ea. Cu toate ca sunt mult mai ocupat decat majoritatea oamenilor, tot mi-am facut timp sa o vad.
Iar omul ala dupa 2-3 ani de zile, nu a avut timp nici macar o data sa vina sa cunoasca fata? Hai da-o in spanac de treaba.

Ceva suspect este la mijloc. Si ca ea sa bata un drum in alta tara ca sa il vada, e foarte riscant.

| TheGentleman a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Strict din punct de vedere al pericolului, ambii sunt se expun aceluiași pericol. Fiindcă și băieții pot păți asta: https://www.oradesibiu.ro/......ul-omorat/

La urma urmei, ține doar de ei să spargă gheața, totul este să-și ia fiecare măsuri de precauție de bun simț, cum spuneam mai sus, de exemplu, nu mergi la el/ea acasă, ci pe teren neutru: cafenea, hotel renumit etc.

Dacă fata va merge cu bursă ERASMUS, nu se expune riscurilor de mai sus? :D

| StoicAnalysis a răspuns (pentru TheGentleman):

Din punct de vedere al pericolului si statistic vorbind, sunt de cel putin 5 ori mai putine sanse ca un barbat sa cada intr-o capcana de genul, decat o femeie/fata. Asa ca logic vorbind, mergem pe statistica.

Aparent tu nu stii de metoda "lover boy". Daca fata ajunge acolo si e indragostita lulea, crezi ca mai are ea taria aia de caracter incat sa nu se duca la om acasa? Mai ales daca acesta o seduce ( de aici si metoda lover boy sau grooming ).

La o bursa erasmus de obicei se duce un profesor desemnat cu studentii in tara respectiva. Si statul roman prin acest contract, se angajeaza in mod direct in grija fata de student. Asa daca fata se duce singura, fara sa stie statul sau un tutore sa fie cu ea, ce garantie are ea ca e in siguranta?

| Kiran a răspuns:

Cei drept au dreptate ai tai, chiar si daca ai avea bani la tine incat sa nu ramai pe drumuri, exista sansa sa se intample ceva fizic, ai putea sa ii minti ca mai merge acolo cineva si nu doar singura

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Kiran):

Alt raspuns in care sfatuiesti adolescentii sa-si minta parintii! Numai idei proaste ai!

| Kiran a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Doamna / Domnule, amandoi am fost tineri, amandoi ne-am mintit candva parintii si am avut evenimente in copilarie ce puteau sa ne coste, dar totusi inca supravietuim, de ce sa nu ii sfatuim tinerii ce nu mai sunt constransi de familie si moralitate asemenea noua si sa le oferim un raspuns fara sa ii mustram tot timpul si daca spunem noi ca e rau, tot va comite greseala, asa macar ii ofer o alta alternativa fata de alti useri si e treaba ei daca o ia in considerare

"ai putea sa ii minti ca mai merge acolo cineva si nu doar singura"
Daca face asta, ajunge pe mana proxenetilor! Ce fel de sfat e asta?
Sau esti intr-o retea si ai gasit INCA o metoda de a prosti copilele naive!

| Kiran a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

laughing sigur, caut pe TPU sa fac asemenea lucruri, de parca nu era suficient sa te nasti frumoasa intr-o familie saraca pentru a ajunge pe maini gresite,
Pur si simplu ea vrea sa faca asta, cumva tot o va face daca va vrea, eu doar i-am raspuns pe dorinta ei de a merge, cand 9 oameni iti spun ca este esecul inevitabil, prefer sa aud si a 10-lea om ce imi spune ca se poate, indiferent daca exista sau nu riscuri majore, nu de asta avem optiunea de a comenta pe baza unei intrebari? sa spunem fiecare diferite variante si sa fie recompensata cu funda cea mai buna optiune de catre initiator? Sau nu mai va cunoasteti locul pe acest forum?

Diferenta o face educatia!
Iar paritnii fetei se pare ca ii ofera educatie.
Mai ramane ca ea sa isi asculte parintii, nu fatalistii ca dumneata!

| ynexistenta a răspuns:

Eu ca femeie și mama(deși ai mei sunt mici) dar dacă as avea o fata în aceeași situație ca a ta, nu te-as lasa să pleci în Germania, la el.Cum spunea cineva mai înainte ar trebui sa facă el un efort sa vina la tine.Mai ales ca vrei sa mergi cu autocarul, e și mai nesigur.E o mare tâmpenie ce spui. Spune-i ca părinții tăi nu te lasă și sa facă un efort sa vina el în tara sa te vadă. Daca îți dorești atât de tare sa mergi acolo, probabil vrei sa faci sex cu el și poate mai ești și virgina(sau asta cred părinții tai) Na...nici eu nu te-as lasa.

| Crhis a răspuns:

Nu iti recomand, relatiile de la distanta sunt doar niste relatii online si doar atat, nu stii persoana in realitate cum este