| kisabela242 a întrebat:

Buna ziua! legat de o chestie mai personala.Am facut sex si s-a rupt prezervativul in timpul actului.Problema este ca am fost in perioada de fertilitate, la 2 zile dupa ziua de ovulație(nu stiam asta)si a doua zi am simtit o usturime si si scurgerile mele au devenit din lichide asa mai tari (ca si branza).Mi a trecut usturimea si si a revenit si scurgerile la normal, dar problema este ca mi-a intarziat ciclul 9 zile si sunt putin panicata.mi s-a mai intamplat sa mi intarzie dar nu asa mult.Eu sunt minora si nu am vrut sa se intample asta deoarece eram la o petrecere si eram beata si acest baiat a profitat de mine.Va rog frumos sa mi spuneti ce sa fac,sunt foarte stresata si plang noaptea, parintilor mei nu le pot spune sub nuci o forma, test de sarcina mi e frica sa cumpar sa nu afle ai mei. Oare pot fi insarcinata? Ce as putea face sa previn? Va rog seriozitate maxima! DAU FUNDA!

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Acel baiat ar trebui reclamat la Politie pentru ca a profitat de tine.
Doar daca este asa cum spui.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Trebuie urgent sa mergi la ginecolog, vorbeste cu mama ta sa mearga cu tine ce varsta ai? Nu sta asa, vorbeste cu mama ta si du te la medic.

| ania a răspuns:

Acum nu mai poti preveni, ori esti insarcinata ori nu, ar trebui sa faci un test de sarcina.Dac[ esti insarcinată tot va trebui sa le spui părintilor. prin avort nu rezolvi problema, devii mama unui copil pe care tu il omori. Dacă părintii nu te/ar sustine intr=o astfel de situatie, mai bine e să il dai spre adoptie decat sa il omori.La protectia copilului exista liste lungi cu cupluri care asteaptă cu anii sa poată adopta un copil.Si fiul nostru mai mare e adoptat, a fost părasit de mama naturala la nastere, ea ramanand insarcinată la 17 ani si neavand sustinterea familiei, dar a spus că nu a vrut sa il omarare, a vrut sa ii dea macar darul vietii, si noi si fiul nostru ii suntem etern recunoscători, a spus ca dacă o va intalni vreodată ii va spune că o iubeste.Una dinfinele noastre e rezultatul unui viol, mama a părăsit=o la nastere si a crescut la orfelinat, acum are familie, 2 baieti si e recunoscătoare mamaei ei că nu a facit avort. Unele fete raman cu sterilitate după avort, nu mai pot avea alti copii, mustrări de constiinta pentru toată viata.Sunt fundatii care primesc si ajuta cu nasterea fetele insarinate neajutate de parinti, cum are părintele Tanase la Vvalea Plopului, unde au crescut sute de copii, gasesti datle de contact pe net.

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru ania):

Avortul nu este omor pentru că embrionul sau fătul nu este o persoană în sensul complet al cuvântului. Nu are conștiință de sine, nu simte durere în primele săptămâni și nu poate trăi independent. În primele stadii, este un grup de celule care se dezvoltă, nu o ființă umană complet formată. Legea recunoaște diferența dintre o viață potențială și o viață actuală. Omorul înseamnă uciderea unei persoane conștiente, ceea ce nu se aplică în cazul unui embrion. Femeia are dreptul să decidă ce se întâmplă cu propriul corp. Drepturile ei nu pot fi anulate de ceva ce nu este încă o persoană. Avortul este o alegere personală, nu o crimă. Nu mai băgați peste tot religia că nu ajutați

| Emilian65 a răspuns:

Citește cu mare atentie sfaturile date de dna/doară ania și urmează-le întocmai. Va fi bine pentru tine și pentru viitorul copil pe care-l vei naște.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Da, este posibil să fii însărcinată dacă ai avut contact sexual neprotejat în perioada fertilă. Întârzierea menstruației poate fi un semn de sarcină, dar și de stres, mai ales după o experiență traumatică. Usturimea și scurgerile anormale pot indica o infecție, nu sunt neapărat legate de o sarcină. E important să faci un test de sarcină ca să știi sigur, chiar dacă îți e frică. Poți merge la un medic ginecolog fără să știe părinții tăi, (daca ai 16 ani sau peste sau daca ai sub atunci ia cu tine o persoană majora. Nu trebuie sa fie neapărat un părinte) Dacă te simți presată sau ai fost forțată, ce s-a întâmplat poate fi considerat abuz, mai ales dacă erai beată și minoră. Nu e vina ta. Sa știi ca asta se ia ca viol fiindcă nu ai fost conștientă de fapte deci dacă știi cine e băiatul, poți sa îl dai la poliție. Dacă ești însărcinată nu ai cum sa scapi de sarcina. Doar ginecologul îți poate prescrie medicamente.