| loolaa13 a întrebat:

Bunaaa! Spuneti-mi si mie ce stiti despre oxford si cambridge. Adica ce specializari, cat de greu se ajunge acolo... bla bla bla.



Care vi se pare cea mai buna alegere? Oxford sau Cambridge?



Are rost sa incerc sa ajung acolo?



Dau fundita la cel mai bun rasp. Restul...va dau si voua voturibatting eyelasheshee hee

Srry de categorieeebig grinbig grinbig grin
bye bye wave

Răspuns Câştigător
| deea89 a răspuns:

De ce calificari am nevoie pentru a fi acceptat de o universitate britanica?
Toate institutiile de invatamant superior accepta studenti internationali pe baza de competitie. Detalii privind conditiile de admitere pot fi obtinute din prospectul universitatii sau direct de la facultatea de profil (pentru adresele de Internet ale institutiilor, vezi www.educationuk.org ). Candidatii internationali trebuie sa aiba calificari echivalente cu examenele de nivel A (A-levels) sau alte calificari acceptate (Bacalaureat International). Candidatii romani nu au nevoie de Bacalaureatul International, deoarece bacalaureatul romanesc este considerat suficient pentru a fi admis de o universitate din Marea Britanie, cu conditia sa fi fost luat cu note mari (minimum 8).

Cunostinte de limba engleza
Candidatul trebuie sa cunoasca bine limba engleza. Cele mai multe universitati si colegii vor cere o dovada oficiala a nivelului de cunoastere a limbii engleze. Este recomandabil sa aflati din vreme pretentiile universitatilor in aceasta privinta, pentru a putea sustine un test de limba engleza in timp util. Este vorba de examenele Universitatii Cambridge, la care trebuie sa obtineti urmatoarele rezultate:
* International English Language Testing System (IELTS) – cel putin 6
* Certificate in Advanced English (CAE) si Certificate of Proficiency in English (CPE) – minimum C
Pentru rezultatele cerute de fiecare institutie in vederea admiterii, vezi http://www.cambridge-efl.org/. Aceste teste de limba engleza, precum si alte examene, pot fi sustinute la British Council. Pentru informatii referitoare la tipurile de examene, datele sesiunilor si taxe, vizitati sectiunea Examene a acestui site.

Pasii de urmat in vederea inscrierii
* Dupa ce ati alcatuit o lista cu programele si institutiile preferate in urma vizitarii site-ului UCAS (Universities and Colleges Admissions Service), consultati prospectele acestora – ele pot fi gasite pe Internet din site-ul www.educationuk.org
* Completati un formular electronic de inscriere UCAS prin serviciul ucasapply (www.ucas.com/apply). Pe formularul de inscriere aveti dreptul sa treceti 6 optiuni.
* Inscrierile prin UCAS incep la 1 septembrie al anului anterior anului in care doriti sa incepeti studiile in Marea Britanie (in cazul elevilor, atunci cand intra in clasa a XII-a). Pentru studii medicale (medicina umana, veterinara si stomatologie), precum si pentru Oxford si Cambridge, inscrierile se incheie la 15 octombrie. Inscrierile pentru candidatii din Uniunea Europeana se incheie la 15 ianuarie, iar pentru cei din afara Uniunii Europene – la 30 iunie. Este de dorit ca inscrierea sa aiba loc cat mai devreme posibil.
* Unele programe, precum cele medicale, necesita un interviu, in vreme ce altele (dans, teatru) necesita o auditie sau (arta, design) – un portofoliu.
* UCAS proceseaza inscrierile, informand candidatii in legatura cu ofertele ce le sunt facute de catre universitati.

Cum pot compara universitatile si colegiile?


Exista doua feluri in care puteti compara performanta institutiilor de invatamant superior din Marea Britanie:

1. Verificand rezultatele inspectiilor efectuate de Agentia pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (Quality Assurance Agency for Higher Education – QAA), care intocmeste rapoarte oficiale pe domenii de studiu si institutii.

2. Consultand clasificarile neoficiale realizate de diferite publicatii. Este vorba de ziarele "The Times", care publica The Times Good University Guide – (clasificari pe institutii si domenii de activitate) si "The Guardian" - (clasificari dupa domeniul de studiu).

In opinia British Council nu exista o singura universitate considerata a fi "cea mai buna", ci exista intotdeauna institutii sau facultati din cadrul acestora care sunt apreciate a fi cele mai bune intr-un domeniu sau o specialitate anume.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Universitatea_Oxford

Asta e ce am gasit eu. Sper sa te ajute cat de cat.succes :*

0 răspunsuri: