Pentru a fi evitata orice posibilitate de a se putea forma o sarcina nedorita, din cauza lipsei de experienta, din neatentie sau din greseala, se recomanda sa fie folosite atat metode de preventie cat si de protectie dintre cele mai eficiente. Exista multiple mijloace si metode anticonceptionale dar nu toate sunt adecvate pentru toti. Unele dintre metodele folosite sunt mai eficiente, altele mai putin iar unele nu sunt eficace deloc. Unele sunt usor de procurat, la indemana oricui, altele necesita decizia si sfatul medicului ginecolog. 1. ) METODE EMPIRICE/DE RECUNOASTERE care ofera o protectie apreciata ca fiind intre 60-90% : Printre cele mai cunoscute si totodata si cele mai vechi metodele folosite sunt cele care se bazeaza pe : coitul intrerupt sau al retragerii, pe evidenta perioadei fertile, abstinenta periodica, metoda masurarii temperaturii bazale. metoda veriuficarii mucusului cervical dar mai ales cea denumita metoda calendarului (combinata cu coitul intrerupt) 2. ) METODE DE BARIERA care ofera o protectie apreciata a fi intre 85-98% fiind cele care se realizeaza cu ajutorul : prezervativului, folosirea diafragmei sau a ovulelor/cremelor spermicide ( Pharmatex sau ComtraceptM) si cele mai moderne metode de protectie 3. ) CONTRACEPTIA HORMONALA care ofera protectia maxima de peste 99% care se realizeaza prin folosirea de : pastile anticonceptionale orale (AC), anticonceptionale injectabile, implanturi subdermice, DIU dispozitivul intrauterin (sterilet), si Inelul contraceptiv intravaginal NuvaRing. In concluzie orice om civilizat si bine informat va folosi una dintre metodele de protectie enumerate care ofera o cat mai mare protectie, pentru a NU ajunge daca este posibil NICIODATA sa apeleze la folosirea CONTRACEPTIVELOR DE URGENTA cunoscute si sub denumirea de pastila de a 2-a zi : Postinor2, Escapelle, sau pastila de a 5-a zi : EllaOne. Folosirea acestor produse contraceptive denumite si de ''URGENTA'' trebuie sa fi evitata cu desavarsire sau sa fie folosite doar in situatii limita/ultima instanta, dar nu de mai mult de 2 ori in intreaga viata. Presupun ca este suficient de explicit acest raspuns incat sa reusesti sa intelegi. Multa sanatate!
Pastila inainte de actul sexual, dragostea trece peste prezervativ iar satisfactia e intre cei care se iubesc.
Ar fi de dorit sa nu ajungi niciodata in situatia ca din cauza nepriceperii sau a greselilor tale, partenera ta de sex/de viata, sa fie nevoita sa foloseasca chiar si o singura data vreuna dintre aceaste pastile contraceptive nenorocite si blestemate denumite generic ''pastila de a 2-a zi''. Sanatate!
Ce e asa rau la PASTILELE CONTRACEPTIVE?!?!?!
Doara nu te omoara ce naiba?!?
Incearca-le si tu.
Pai sunt de femei
esti femeie cumva?
Vrei sa-ti arăt ce sunt? Nu ti-ai dori.
Pastilele contraceptive sunt pe baza de hormoni sintetici. folosindu-le Prea des, pot provoca dereglări hormonale FEMEII. În plus au multe efecte secundare. Depinde cum sunt acceptate de organismul celei ce le folosește.
Si ma rog de ce anume?
Faci cumva pe durul?
Esti mic. M-ai intrebat daca sunt femeie. Sunt barbat, tinere nou-nascut. La asta m-am referit.
La 19 ani nu cred ca sunt asa mic, nu stiu de unde ai tras aceasta concluzie, infine.
Si totusi nu iti inteleg rostul aici care e
Eu am intrebat doar ce e rau la acele pastile, din moment ce sunt pentru femei, si tu ai raspuns ma gandeam ca esti femeie, sau poate doar cautai atentie cine stie... infine.
anonim_4396 întreabă:
Amaliaaaalala întreabă: