Impactul e foarte bun, mama are timp de copii, nu e tot timpul obosita si stesata.
Fiecare om da sens, scop existenței cum dorește dacă eu îmi doresc o femeie casnica că îmi permit asta e viața mea nu a ta, ar trebui că societate sa numai judecați, criticați, s vă vedeți de viața voastră și așa sunteți creștini cica
Ce descrii tu nu e traditionalism. Este sclavie pentru femei, fiindca depind financiar de barbati.
Este fix situatia din societatile musulmane. Nu, multumesc, dar chiar nu doresc asta pentru femeile romance! Mai ales ca suntem o natie cu un IQ peste medie, suntem si femeile si barbatii utili societatii si stiintei!
Ce putem face e sa acordam o perioada femeii sau barbatului ca sa creasca copiii. 3 ani, daca aleg asa. Sunt tari in Europa unde ambii pot intra in concediu de crestere a copilului (pe rand)
Cam nefezabila ideea in 2025, salariile sunt in general asa de mici incat ar trebui sa fii CEO ca sa intretii o familie, o casa, o rata, o masina, pe scurt sa ai viata comoda dintr-un singur salariu.
E mai usor in doi, aveti amandoi mai multa independenta, e mai mult confort mental.
Daca citesti orice statistica de salarizare vrei tu, o sa observi faptul ca peste 50% din romani lucreaza pe salariul minim pe economie care este undeva la 25 de milioane. Multa bafta sa intretii o familie din banii aia. Cu asta cred ca am zis tot ce era de zis.
Nu as spune ca se doreste revenirea la traditionalism, suntem in 2025 totusi. Acum e dupa preferinte, sunt atatea cazuri unde asta se intamla la ordinea zilei, si nu neaparat impartirea clasa a rolurilor, femeia poate sa faca absolut nimic.
Un barbat care vrea sa isi intemeieze o familie -sotie sau sotie cu copii, clar are nevoie de stabilitate fianciara, dupa cum este si normal. Fara ce ar face? Daca bani nu sunt, nimic nu este. Doar nu sta sa depinda de femeia de langa el. Interes este de ambele parti, barbatul sa vina acasa sa se intinda pe toata canapeaua, iar femeia sa fie obosita dupa ce a facut treaba si gatit toata ziua. Normal ca femeia sa fie platita pentru munca ei. Normal ca femeia este foarte respectata, dupa cum este si normal, ca muncesti, ca stai acasa, sa fii respectat. Nu esti cu nimic mai prejos de barbat daca voi ati ales la acest aranjament.
Pro: Femeia are mult timp pentru ea, pentru casa, pentru hobby-uri, poate fi mult mai fericita.
Contra: Deconectarea de la viata sociala, fara job poate avea efecte negative asupra psihicului.
Pro: Aceasta poate sta cu copiii si sa petreaca timp mai mult cu acestia, decat daca ar fi muncit.
Contra: Iarasi, statul foarte mult alaturi de copii pe o perioada indelungata, ii poate afecta viata sociala.
Contra: Stabilitatea financiara a femeii daca barbatul dispare din viata acesteia.
Contra: Barbatul si-o poate lua in cap si sa isi vada femeia de langa el ca pe si o mama, mai ales el nefacand nimic in casa, acelasi lucru, poate fi foarte frustrant pentru femeie.
Sunt foarte multe aspecte
Frumoase argumente și logice până la urmă, ideea e că oamenii în cauză să găsească acel echilibru între viața de familie și cariera, copilul are nevoie de ambii părinți în mod egal, eu de exemplu am trăit fara tata și simt niște minusuri din aceasta cauză.
Ce vezi pe tiktok, este ceea ce vrei tu sa vezi pe tiktok, daca te uiti de pe un alt cont si pe alt device, o sa vezi altceva.
Nimeni ce a ajuns sa treaca de la traditionalism la modernism nu s-a intors, cel putin nu in cazul de relatie pentru ca cei mai multi vad familia traditionala cu mai multe puncte negative decat pozitive, (exemplu: ca femeie, ai grija de copii, curatenie si tot ce tine de casa, uneori de "diplomatie", in sensul ca poti uneori sa stai de vorba cu X), dar la lucruri pozitive. nu prea sunt, depinzi financiar de partener, uneori intervine altercatiile violente / reprosuri ca nu ai facut gospodaria curata, etc ca sa ce?
De aici si dorintele unor persoane de a fi macar bogati daca nu cu iubirea ce ni se tot arata in tinerete.
Problema cu barbatul trebuie sa aiba X, femeia lucrul Y tine de varianta aleasa de fiecare. Luandu-ne dupa cum s-a format ideile astea putem generaliza si trage concluzia ca, aristocratul dorea copii educati, avand pe altcineva ce se ocupa de curatenie si treburile casei in general, sotia acestuia doar trebuia sa fie prezenta si sa nu aduca rusine asupra familiei prin alcolism, de a fi usuratica, sa fie aroganta in fata altei sotii cu functie mai inalta. Pe cand, intr-o familie umila, lucrurile casei trebuiesc facute de femeie, pe cand barbatul trebuia sa aduca finante in casa unde femeia le atribuia o parte in casa / educatia copiilor.
Pe scurt, fiecare a auzit / inteles cum sta situatia cu familia dupa pozitia actuala in societate pentru ca simtea ca i se atribuia functia de aristocrat / om simplu.
In zilele noastre ca acest lucru sa mearga, trebuie scoase din context stresul / actele de barbarism impotriva femeii, sa ii recunosti mai mult necesitatea si sa ii atribui vacante sau chiar sa faci lucruri ce ea le face, desi partea asta duce la o divizare a atributiilor si daca tii la valorile morale, pot sa iti furnizeze o slabiciune de a controla situatia.
Situatia depinde de la caz la caz, generalizand si continuand "traditia", poti lasa femeia sa se ocupe cum doreste de casa (si aici exita mici probleme, daca se decide intr-o zi sa arate casa a stil gothic?) si sa ii oferi suport financiar fara certuri / provocari, oricum ai incerca, este complicat din cauza comparatiilor cu alte familii, "X nu face ce fac eu si isi ia vacanta 10 zile din 30 in Spania" / "Femeia X aduca in casa 10.000$ si este mai respectata decat mine", etc.
Suntem diferiti si fiecare isi traieste stilul de viata dorit.
Ideea ca toti sa muncim e sclavism modern. Inainte un salariu era indeajuns sa platesti pentru toate, dar azi e nevoie de doua persoane sa munceasca.
Se incearca sa se creeze conflict si diviziune in ultima vreme, cel putin in America. La mine la munca si in viata personala nu vad idei de genul femei vs barbati ci fiecare face ce prefera.
Cel putin toti prietenii mei casatoriti prefera sa mearga amandoi la munca si au stat acasa doar cat timp copiii au fist mici
anonim_4396 întreabă: