| FORMULADTI a întrebat:

Ce boli se pot transmite printr-un sarut?

13 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Buna,
Bolile transmisibile printr-un sarut sunt mononucleoza, cytomegalovirus (primele doua fiind forme de herpes) si streptococ.
Oricum, riscurile sunt extrem de mici.

| Азбука a răspuns:

Cariile dentare laughing

| ELLSSA a răspuns:

1. Herpesul oral
2. Candidoza orala
3. HPV – virusul Papilloma uman

Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor prin sarut caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele (buze), piele-mucoase (mucoasa orala), mucoase-mucoase. Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer.
4. HIV si alte boli cu transmitere sexuala

Infectia se poate transmite daca in cavitatea bucala exista cea mai mica rana sangeranda (spre exemplu gingiile sangerande), virusul patrunzand prin aceste mici leziuni. Este adevarat ca riscul infectarii cu HIV in cazul sarutului este mai mic decat in cazul sexului vaginal si anal, insa nu este inexistent.
5. Aftele bucale

Aftele bucale reprezinta un tip de infectii bucale care la unele persoane sunt foarte frecvente din diverse cauze: fie prezinta carii dentare care reprezinta o permanenta infectie in gura pana vor fi tratate, fie sunt fumatoare (fumatul afecteaza imunitatea si flora mucoasei orale), fie au o igiena orala deficitara sau au luat antibiotice ori prezinta o scaderea generala a imunitatii in tot organismul, ori sunt racite etc. Atentie insa, aftele bucale pot degenera in timp in cancer bucal.
6. Hepatite
7. Mononuceloza

Celebra boala supranumita chiar "boala sarutului", mai exact mononucleoza, reprezinta o patologie care se transmite tipic prin sarut, fiind data de virusul Epstein-Barr (EBV) care se gaseste in saliva purtatorilor. In situatii exceptionale mononucleoza se poate transmite si prin tuse, stranut, ori folosirea in comun a paharelor si a tacamurilor. Boala prezinta simptomatologie asemanatoare cu gripa, dar se pot adauga si splenomegalia (marirea foarte mult a splinei), inflamarea ganglionilor mai ales la nivelul gatului sau chiar rash.
8. Raceala si boli respiratori
9. Alte infectii ale cavitatii orale

Orice alt tip de infectii ale cavitatii orale ar putea fi transmisa prin sarut atata vreme cat se manifesta prin modificarea florei bucale.

Pentru a preveni contactarea bolilor prin intermediul sarutului se recomanda sa fiti prudenti in aceasta privinta si sa urmariti atent daca persoana cu care intentinati sa va sarutati prezinta o igiena orala riguroasa, sa nu prezinte leziuni inflamate atat in gura cat si la nivelul buzelor, sa nu aiba placarde albe, afte bucale, amigdalele sau ganglionii inflamati etc.

| s3xy0girl20 a răspuns:

Boala indragostiriilaughing

| CAMELEON07 a răspuns:

Am auzit ca prin sarut se poate lua o singura boala...prin schimbul de saliva
Numita Boala Sarutuluitongue

| CAMELEON07 a răspuns:

Mononucleoza (boala sarutului) Epstein Barr Virus

Introducere

Stiu ca nu "suna" deloc bine - "boala sarutului" - dar asta este adevarul... mononucleoza este "boala sarutului". Sarutul - prima exprimare a dorintei, primul pas in cautarea placerii - este si prima posibilitate de a avea probleme. Dar hai sa nu mai "privim" atat de pesimist ci sa intelegem despre ce este vorba.

| OHmyGosh a răspuns:

Buna.Nu te poti imbolnavi decat daca fata/baiatul are herpest.
In rest...raceala...atat.
Daca nu e racit sau nu are erpest, nu patesti nimic.
A...si app:este foarte placut sa te sarutilove struck.

| justme_3711 a răspuns:

Iubirea`.

| LLLLLLLL a răspuns:

Herpes si candidoza...

| lilandy a răspuns:

Boala sarutului nebun.

| AndyMcFlurry a răspuns:

Boala sarutului care se ia prin saliva

| Joana96 a răspuns:

Boala sarutului
Sfat: palpaţi gâtul partenerului. Ganglionii pot semnala sifilis, rubeolă, SIDA, boala sărutului.

Dureri de gât moderate, oboseală, somnolenţă, febră - nu sunt numai simptomele unei banale răceli. Dacă afecţiunea a dispărut de la sine sau fără s-o trataţi prea mult, înseamnă că este foarte probabil să fi dus „pe picioare" boala. „Boala sărutului". Deşi simptomele nu sunt severe, virusul va rămâne pentru tot restul vieţii în organismul persoanei infectate.

Numită în limbajul de specialitate mononucleoza infecţioasă, afecţiunea este o boală virală - dată de virusul Epstein Barr - şi care loveşte, din plin, tinerii. Medicii spun că simptomele acestei boli sunt destul de diversificate, însă principala cauză o reprezintă o angină (inflamaţie a gâtului), care durează 10 - 14 zile şi care nu „cedează" la tratamentul cu antibiotic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubirea herpes sau vreo carie =
00

Întrebări similare